Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

GDPR – översikt och vägledning

Skicka icke-anpassade annonsförfrågningar till tredje parts RTB-köpare

Från och med 20 januari 2022 börjar Google skicka budförfrågningar om icke anpassade annonsförfrågningar och annonsförfrågningar med begränsad databehandling till externa RTB-budgivare.

Detta hjälpcenter uppdateras regelbundet för att säkerställa att du har den senaste informationen.

Icke-anpassade annonser är annonser som inte baseras på användarens tidigare beteende. De inriktas med hjälp av sammanhangsbaserad information, bland annat bred geografisk inriktning utifrån platsen och innehållet på den aktuella webbplatsen eller i den aktuella appen. Google tillåter inte intressebaserad målgruppsinriktning, däribland demografisk inriktning.

AdSense innehåller verktyg som hjälper dig att ta hänsyn till användarnas preferenser och följa lokala föreskrifter:

• IAB TCF v2.2: TC-strängen innehåller information om de annonspartner som en användare har gett sitt samtycke till. Läs mer om TCF v2.2 och icke-anpassade annonser
  • GDPR: Du kan välja icke-anpassade annonser i annonsförfrågningar från EES, Förenade kungariket och Schweiz genom att tagga annonsförfrågningar som icke-anpassad eller ställa in ditt konto på att visa icke-anpassade annonser i inställningarna för EU-förordningar under Integritet och meddelanden. Klicka på Integritet och meddelanden och sedan EU-förordningar och sedan Inställningar för att komma åt inställningarna. När en giltig TC-sträng upptäcks hanterar Google annonsbegäran enligt beskrivningen i Utgivarintegrering med IAB TCF v2.2.
  • CPRA: Du kan tagga annonsbegäran som begränsad databehandling eller ställa in ditt konto på begränsad databehandling i CPRA-inställningarna i Integritet och meddelanden. Klicka på Integritet och meddelanden och sedan CPRA och sedan Inställningar för att komma åt inställningarna.

När det inte påträffas en giltig TC-sträng kan icke-anpassade annonsförfrågningar från olika regioner behandlas på olika sätt:

• EES, Förenade kungariket, Schweiz och Kalifornien: Använd inställningarna för EU-förordningar och CPRA i Integritet och meddelanden för att välja vilka partner som ska ta emot icke-anpassade annonsförfrågningar och förfrågningar med begränsad databehandling i dessa regioner. Inställningarna gäller både icke-anpassade och anpassade annonsförfrågningar om du har tillåtit anpassade annonser.
  • Brasilien: För annonsförfrågningar från Brasilien skickas alla budförfrågningar till budgivningssystem som finns med på listan över annonsteknikleverantörer för LGPD.
  • Övriga regioner: Icke-anpassade annonsförfrågningar i övriga regioner skickas till alla budgivningssystem, med förbehåll för andra skyddsmekanismer.

Icke-anpassade budförfrågningar som skickas till tredje parts RTB-budgivningssystem märks med lämpliga integritetssignaler och användaridentifierare (som google_user_id, hosted_match_data, eventuella enhetsannonserings-id:n och session_id) och tas bort från budförfrågningar för icke-anpassade annonser. Andra signaler som används för inriktning eller identifiering av ogiltig trafik (som user_agent eller en avklippt IP-adress) skickas som vanligt. Läs mer om icke-anpassade budförfrågningar

Undantag

• Annonser som inte behandlas som avsedda för barn får inte skickas till tredje parts RTB-budgivningssystem. Exempel: Annonsförfrågningar taggade med childDirectedTreatment och underAgeOfConsent