Uw app voorbereiden op iOS 14+

In juni 2020 kondigde Apple een update aan voor iOS 14 waardoor apps rechten moeten vragen aan gebruikers voor toegang tot de Apple-ID voor adverteerders (IDFA). Apps vragen deze rechten met een prompt van het framework voor app-trackingtransparantie (ATT). Hier vindt u aanbevelingen voor hoe u zich kunt voorbereiden op de wijzigingen en uw advertentieopbrengst kunt waarborgen.

Opmerking: Mogelijk ziet u tot een week nadat u de benodigde wijzigingen heeft doorgevoerd, een melding in uw account waarin staat dat u de SDK voor mobiele advertenties van Google (versie 7.64 of hoger) moet updaten en SKAdNetwork moet configureren.

De SDK voor mobiele advertenties van Google up-to-date houden

We raden u aan de SDK voor mobiele advertenties van Google altijd up-to-date te houden, zodat u uw voordeel kunt doen met de nieuwste functies. We brengen regelmatig nieuwe updates en functies uit om de prestaties te verbeteren. Als u zich wilt voorbereiden op iOS 14, installeert u de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google voor iOS (versie 7.64 of hoger).

SKAdNetwork van Apple instellen

Adverteerders gebruiken het SKAdNetwork van Apple om de prestaties van hun advertentiecampagnes en de waarde die de advertenties in uw app opleveren, te meten. Als u wilt dat adverteerders uw app kunnen identificeren als een waardevolle bron van hun advertentieverkeer, stelt u SKAdNetwork in met de netwerksleutel van Google. Meer informatie over hoe u het SKAdNetwork voor mobiel en video instelt.

Evalueren of de ATT-prompt van Apple geschikt is voor uw app

In iOS 14 kunt u ervoor kiezen het nieuwe ATT-framework te implementeren. We raden u aan de beschrijvingstekst zorgvuldig te formuleren en tests uit te voeren om erachter te komen wat het best werkt voor uw app.

Sommige ontwikkelaars kiezen er mogelijk voor om voorafgaand aan de ATT-prompt een bericht met uitleg te tonen aan gebruikers. In dit bericht wordt uitgelegd hoe gebruikersgegevens worden gebruikt en hoe gebruikers zich kunnen aanmelden voor gepersonaliseerde advertenties. Als u een bericht met uitleg wilt weergeven, kunt u Funding Choices gebruiken om uw ATT-rechten te beheren en een bericht met uitleg en/of een toestemmingsbericht voor gebruikers in de Europese Unie te maken dat uw gebruikers van tevoren te zien krijgen. Meer informatie over IDFA-berichten vindt u in het Helpcentrum van Funding Choices.

Let op: Voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk blijft het beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie van toepassing. Houd hier rekening mee als u het bericht met uitleg schrijft dat voorafgaand aan de ATT-melding wordt weergegeven.

Uw iOS-advertentiecampagnes beschermen

Als u ook adverteert met app-campagnes van Google, vindt u hier meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op de handhaving van ATT.

Over de SDK-instantie-ID

Met de nieuwste versies van de SDK voor mobiele advertenties van Google en de IMA-SDK wordt voor elke app automatisch een roulerende SDK-instantie-ID gegenereerd om een effectieve levering, weergave en integriteit van advertenties te waarborgen. De SDK-instantie-ID is voor elke app uniek. U kunt deze gebruiken om de advertentieprestaties van uw app te maximaliseren.