Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Privacystrategieën voor iOS

Uw app updaten voor iOS 14+

In juni 2020 kondigde Apple een update aan waardoor apps rechten moeten vragen aan gebruikers voor toegang tot de Apple-ID voor adverteerders (IDFA). Apps vragen deze rechten met een prompt van het framework voor app-trackingtransparantie (ATT). In dit artikel doen we enkele aanbevelingen voor hoe u uw app kunt updaten en uw advertentieopbrengst kunt beschermen.

De SDK voor mobiele advertenties van Google up-to-date houden

We raden u aan de SDK voor mobiele advertenties van Google altijd up-to-date te houden, zodat u uw voordeel kunt doen met de nieuwste functies. We brengen regelmatig nieuwe updates en functies uit om de prestaties te verbeteren. Installeer de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google voor iOS (versie 7.64 of hoger).

Over de SDK-instantie-ID

Met de nieuwste versies van de GMA SDK wordt voor elke app automatisch een roulerende SDK-instantie-ID gemaakt om een effectieve levering, weergave en integriteit van advertenties te waarborgen. De SDK-instantie-ID is uniek voor uw apps. U kunt deze gebruiken om de advertentieprestaties van uw apps te maximaliseren.

Over first-party ID van uitgever, voorheen bekend als sleutel voor dezelfde app

In versie 8.3.0 van de SDK voor mobiele advertenties van Google is first-party ID van uitgever (voorheen bekend als sleutel voor dezelfde app) geïntroduceerd, een versleutelde ID die is toegewezen aan een unieke gebruiker in uw apps. Met de first-party ID van de uitgever kunt u relevantere en meer gepersonaliseerde advertenties laten zien op basis van gegevens die uit uw apps worden verzameld. De first-party ID van de uitgever kan niet worden gebruikt om gebruikersactiviteit uit uw apps te koppelen aan apps van derden.

De first-party ID van de uitgever staat standaard aan, maar u kunt deze altijd uitzetten in uw SDK.

Via opties in de advertentie kunnen uw app-gebruikers zich afmelden voor advertentiepersonalisatie op basis van first-party ID van uitgever. Advertentiepersonalisatie op basis van first-party ID van uitgever respecteert de bestaande privacyinstellingen, waaronder NPA, RDP en TFCD/TFUA.

Evalueren of de ATT-prompt van Apple geschikt is voor uw app

Als u het ATT-framework gebruikt, raden we u aan de tekst in uw content goed in de gaten te houden en tests uit te voeren om te bepalen wat het best werkt voor uw app.

Sommige ontwikkelaars kiezen er mogelijk voor om voorafgaand aan de ATT-prompt een bericht te tonen aan gebruikers. In dit bericht wordt uitgelegd hoe gebruikersgegevens worden gebruikt en hoe gebruikers zich kunnen aanmelden voor gepersonaliseerde advertenties. Als u een bericht met uitleg wilt weergeven, kunt u Privacy en berichten gebruiken om uw ATT-rechten te beheren en een bericht met uitleg en/of een toestemmingsbericht voor gebruikers in de Europese Unie te maken dat uw gebruikers van tevoren te zien krijgen. Lees meer informatie over IDFA-berichten in Privacy en berichten.

Let op: Voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk blijft het beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie van toepassing. Houd hier rekening mee als u het bericht met uitleg schrijft dat voorafgaand aan de ATT-melding wordt weergegeven.

Bemiddelingsgroepen instellen op basis van IDFA-beschikbaarheid

Voor iOS-apps kunt u nu verschillende bemiddelingsgroepen maken voor advertentieverzoeken met en zonder een IDFA (ID voor adverteerders).

Als u een nieuwe bemiddelingsgroep maakt of een bestaande bemiddelingsgroep bewerkt, kunt u de IDFA-beschikbaarheidsparameter gebruiken om advertentieverzoeken te targeten op basis van de beschikbaarheid van de IDFA. Met afzonderlijke waterfalls kunt u de prestaties van advertentieverzoeken met en zonder IDFA testen en optimaliseren.

Opmerking: Voor alle bemiddelingsgroepen raden we u aan Optimalisatie van advertentienetwerk te gebruiken om uw waterfalls dynamisch aan te passen op basis van de prestaties.

Als u Bieden gebruikt, moet u bieden blijven gebruiken. Met Bieden zorgt u dat uw vertoningen voor beide verkeerssegmenten (met en zonder IDFA) zo veel mogelijk opbrengst opleveren, zonder dat u afzonderlijke waterfalls hoeft te beheren.

Door Google geoptimaliseerde minima gebruiken

Als u een bemiddelingsplatform van derden gebruikt, kunt u door Google geoptimaliseerde eCPM-minima instellen voor uw advertentieblokken. Dit houdt in dat Google uw minima dynamisch instelt op basis van de geografische locatie van uw gebruikers, het verkeer van het advertentieblok en historische gegevens.

Door de wijzigingen in iOS op het gebied van privacy kunnen er eCPM-schommelingen optreden. Als u uw eCPM-minima laat beheren door Google, bent u mogelijk minder tijd kwijt aan handmatige aanpassing hiervan.

SKAdNetwork van Apple instellen

Adverteerders gebruiken SKAdNetwork van Apple om de prestaties van hun advertentiecampagnes en de waarde die de advertenties in uw app opleveren, te meten. Als u wilt dat adverteerders uw app kunnen identificeren als een waardevolle bron van advertentieverkeer, stelt u SKAdNetwork in met de netwerksleutel van Google. Lees meer informatie over hoe u SKAdNetwork configureert.

Uw iOS-advertentiecampagnes waarborgen

Als u ook adverteert met app-campagnes van Google, vindt u hier meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op de handhaving van ATT.