Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Personvernstrategier for iOS

Oppdater appen din for iOS 14+

I juni 2020 kunngjorde Apple en oppdatering. Oppdateringen innebar at apper ble pålagt å be brukere om tillatelse til å bruke Apples annonsøridentifikator (IDFA) via et varsel med navnet App Tracking Transparency (ATT)-rammeverket. Her får du anbefalinger om hvordan du kan oppdatere appen din og bidra til å beskytte annonseinntektene dine.

Sørg for at Google Mobile Ads (GMA) SDK er oppdatert

Vi anbefaler at du påser at GMA SDK alltid er oppdatert, slik at du kan dra nytte av de nyeste funksjonene og den nyeste funksjonaliteten. For at funksjonaliteten skal være så god som mulig, lanserer vi regelmessig nye oppdateringer og funksjoner. Installer den nyeste versjonen av Google Mobile Ads SDK for iOS (versjon 7.64 eller nyere).

Om ID-er for SDK-forekomster

Med de nyeste versjonene av GMA SDK-ene blir det automatisk generert roterende ID-er for SDK-forekomster som tilordnes de enkelte appene. Hensikten med dette er å sikre effektiv levering og visning av annonser og høy annonseintegritet. ID-en for den aktuelle SDK-forekomsten er unik for hver enkelt app, noe som bidrar til at du kan oppnå bedre annonseresultater.

Om førsteparts-ID for publisister, tidligere kalt nøkkel for samme app

I versjon 8.3.0 av Google Mobile Ads SDK lanserte vi førsteparts-ID for publisister (tidligere kalt nøkkel for samme app). Dette er en kryptert identifikator som er tilordnet en unik bruker i appene dine. Med førsteparts-ID for publisister kan du levere mer relevante og personlig tilpassede annonser med utgangspunkt i data samlet inn fra appene dine. Du kan ikke bruke førsteparts-ID for publisister til å knytte brukeraktivitet fra appene dine til tredjepartsapper.

Førsteparts-ID for publisister er slått på som standard, men du kan når som helst velge å slå det av i SDK-en din.

Via kontroller i annonsene kan de som bruker appen din, velge bort personlig tilpasning av annonser basert på førsteparts-ID for publisister. Personlig tilpasning av annonser basert på førsteparts-ID for publisister tar hensyn til eksisterende personverninnstillinger, deriblant annonser som ikke er personlig tilpasset, begrenset databehandling og TFCD/TFUA.

Vurder om Apples ATT-varsel er hensiktsmessig for appen din

Når du bruker ATT-rammeverket, anbefaler vi at du leser nøye gjennom ordlyden i innholdet ditt, og at du kjører tester for å finne ut hva som fungerer best for appen din.

Enkelte utviklere velger kanskje å vise en forklaringsmelding til brukerne rett før ATT-varselet vises. I denne meldingen kan de opplyse om hvordan brukerdata benyttes, og hvordan brukerne kan velge å bli vist personlig tilpassede annonser. Hvis du velger å vise en forklaringsmelding, kan du bruke Personvern og meldinger til å administrere ATT-tillatelsen og opprette en forklaringsmelding og/eller en samtykkemelding for brukere i EU som brukerne dine får se først. Finn ut mer om IDFA-meldinger i «Personvern og meldinger».

Vær oppmerksom på at Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU fortsatt gjelder for brukere i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet og Storbritannia, og at det må tas hensyn til disse ved utforming av meldinger som skal vises før ATT-varselet.

Konfigurer medieringsgrupper basert på IDFA-tilgjengelighet

For iOS-apper kan du nå opprette lett identifiserbare medieringsgrupper for annonseforespørsler som henholdsvis har og ikke har en IDFA (identifikator for annonsører).

Når du oppretter nye medieringsgrupper eller redigerer eksisterende medieringsgrupper, kan du bruke IDFA-tilgjengelighetsparameteren for å angi at annonseforespørsler skal målrettes i tråd med tilgjengeligheten av IDFA. Med separat sammenkjeding kan du teste og optimalisere resultatene for annonseforespørsler med og uten IDFA.

Merk: For alle medieringsgrupper anbefaler vi at du bruker optimalisering av annonsenettverk, slik at sammenkjedingen justeres på bakgrunn av resultatene.

Hvis du bruker budgivning, bør du fortsette å bruke budgivning. Gjennom budgivning kan du påse at du oppnår høyest mulig inntekt fra visningene dine i begge trafikksegmentene (med og uten IDFA), uten at du må administrere separat sammenkjeding.

Bruk Google-optimaliserte nedre grenser

Hvis du bruker en medieringsplattform fra en tredjepart, kan du angi en Google-optimalisert nedre grense for eCPM for annonseenhetene dine. Dette betyr at Google angir de nedre grensene dynamisk basert på brukernes geografiske posisjon, trafikken til annonseenhetene og historiske data.

Det kan oppstå eCPM-svingninger i forbindelse med personvernendringene for iOS. Hvis du lar Google administrere de nedre grensene dine for eCPM, kan du begrense tiden som brukes på å justere de nedre grensene for eCPM manuelt.

Konfigurer SKAdNetwork fra Apple

Når annonsører skal måle resultatene de oppnår med annonsekampanjene sine, og verdien de får av å annonsere i appen din, må de bruke SKAdNetwork fra Apple. For at annonsørene skal kunne identifisere appen som en lønnsom kilde til annonsetrafikk, må du konfigurere SKAdNetwork med Googles nettverksnøkkel. Finn ut mer om konfigurering av SKAdNetwork.

Vern om annonsekampanjene du kjører på iOS

Hvis du også annonserer via Google-appkampanjer, kan du finne ut mer om hvordan du kan forberede deg på håndhevelsen av ATT.