På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Använda kohortrapporten

Använda tillgängliga filter, dimensioner och mätvärden

Kohortrapporten är en fördefinierad standardrapport som tillhandahålls av AdMob. Den kan användas som en fristående rapport eller så kan du ändra rapportens filter, dimensioner och mätvärden och spara den som en ny rapport.

Läs mer om kohortrapporten och hur du tolkar informationen.

Filter

Funktionellt döljer filtren onödig eller oönskad data från dina rapporter. När du väljer ett filter definierar du vad du vill se i rapporten. AdMob döljer allt som inte matchar kriterierna i filtren.

Följande är tillgängliga för den här rapporten och sparade rapporter som skapas med den som mall.

Utöka alla  Komprimera alla

Datumintervall för installation (obligatoriskt)
Det valda datumintervallet för installationerna.
App (obligatoriskt)
  1. Markera kryssrutan bredvid appen du vill filtrera efter. Du kan välja en enda app i kohortrapporten. Informationen om den valda appen visas i rapporten. Du kan använda sökrutan för att söka efter en specifik app utifrån dess namn.
  2. Klicka på Använd för att tillämpa filtret på rapporten.
Land

The ad mob interface showing the country filter in reports.

1. Markera kryssrutorna vid de länder eller regioner du vill filtrera efter. Klicka på pilarna för att se länderna i varje region och filtrera med större detaljnivå.
  2. Klicka på Använd för att tillämpa filtret på rapporten.
  3. Lägg till ett nytt filter genom att klicka på Lägg till filter och välja det igen.

Dimensioner

Funktionellt avgör dimensioner hur rapporten är organiserad. Om du till exempel vill se dina intäkter fördelade på länder kan du lägga till landsdimensionen. Om du lägger till nya dimensioner omorganiseras och finjusteras data ytterligare.

Följande är tillgängliga för den här rapporten och sparade rapporter som skapas med den som mall.

• Land: Se resultatet sorterat efter appanvändarnas land.
  • Installationsdatum: Se resultatet sorterat efter installationsdatum.
  • Installationsvecka: Se resultatet sorterat efter installationsvecka.
  • Installationsmånad: Se resultatet sorterat efter installationsmånad.
  • Appkampanj: Se resultatet sorterat efter appkampanj. Läs om hur du aktiverar den här dimensionen

Mätvärden

Funktionellt sett representerar mätvärden de typer av data eller värden som ingår i en rapport. De ordnas vanligtvis i kolumner och innehåller siffror eller procentsatser. När du lägger till dimensioner räknas mätvärdena om baserat på den nya ordning eller de nya grupperingar som dimensionerna skapar. När du lägger till eller tar bort mätvärden medför det att en kolumn med information läggs till i eller tas bort från rapporten.

Följande är tillgängliga för den här rapporten och sparade rapporter som skapas med den som mall.

Utöka alla  Komprimera alla

Installationer
Hur många gånger appen laddades ned till en enhet och öppnades för första gången.
LTV

Totalt LTV för en användarkohort, inklusive intäkter från köp i appen, från annonser och från prenumerationer. Läs mer om hur LTV beräknas. Du kan lägga till följande LTV-mätvärden i rapporten:

• D1 LTV: de ackumulerade intäkterna mellan installationsdagen (D0) och dagen efter installationen (D1).
  • D3 LTV: de ackumulerade intäkterna mellan installationsdagen (D0) och tre dagar efter installationen (D3).
  • D7 LTV: de ackumulerade intäkterna mellan installationsdagen (D0) och sju dagar efter installationen (D7).
  • D14 LTV: de ackumulerade intäkterna mellan installationsdagen (D0) och 14 dagar efter installationen (D14).
  • D28 LTV: de ackumulerade intäkterna mellan installationsdagen (D0) och 28 dagar efter installationen (D28).
  • D60 LTV: de ackumulerade intäkterna mellan installationsdagen (D0) och 60 dagar efter installationen (D60).
Köp i appen LTV

LTV från köp i appen för en användarkohort. Läs mer om hur LTV beräknas.

Obs! Intäkter från köp i appen beräknas efter intäktsdelning med Google Play Butik och Apple App Store.

Du kan lägga till följande LTV-mätvärden för köp i appar i rapporten:

• D1 IAP LTV: de ackumulerade intäkterna från köp i appen (IAP) mellan installationsdagen (D0) och dagen efter installationen (D1).
  • D3 IAP LTV: de ackumulerade intäkterna från köp i appen (IAP) mellan installationsdagen (D0) och tre dagar efter installationen (D3).
  • D7 IAP LTV: de ackumulerade intäkterna från köp i appen (IAP) mellan installationsdagen (D0) och sju dagar efter installationen (D7).
  • D14 IAP LTV: de ackumulerade intäkterna från köp i appen (IAP) mellan installationsdagen (D0) och 14 dagar efter installationen (D14).
  • D28 IAP LTV: de ackumulerade intäkterna från köp i appen (IAP) mellan installationsdagen (D0) och 28 dagar efter installationen (D28).
  • D60 IAP LTV: de ackumulerade intäkterna från köp i appen (IAP) mellan installationsdagen (D0) och 60 dagar efter installationen (D60).
Annons-LTV

LTV från annonsintäkter för en användarkohort. Annonsintäkterna är de totala intäkterna från AdMob-nätverket, dina annonskällor för budgivning och dina beräknade intäkter från tredje part. Läs mer om hur LTV beräknas.

Du kan lägga till följande mätvärden för annons-LTV i rapporten:

• D1 Annons-LTV: de ackumulerade intäkterna från annonser mellan installationsdagen (D0) och dagen efter installationen (D1).
  • D3 Annons-LTV: de ackumulerade intäkterna från annonser mellan installationsdagen (D0) och tre dagar efter installationen (D3).
  • D7 Annons-LTV: de ackumulerade intäkterna från annonser mellan installationsdagen (D0) och sju dagar efter installationen (D7).
  • D14 Annons-LTV: de ackumulerade intäkterna från annonser mellan installationsdagen (D0) och 14 dagar efter installationen (D14).
  • D28 Annons-LTV: de ackumulerade intäkterna från annonser mellan installationsdagen (D0) och 28 dagar efter installationen (D28).
  • D60 Annons-LTV: de ackumulerade intäkterna från annonser mellan installationsdagen (D0) och 60 dagar efter installationen (D60).
Prenumerations-LTV

LTV från prenumerationer för en användarkohort. Läs mer om hur LTV beräknas.

Du kan lägga till följande mätvärden för prenumerations-LTV i rapporten:

• D1 prenumerations-LTV: de ackumulerade intäkterna från prenumerationer mellan installationsdagen (D0) och dagen efter installationen (D1).
  • D3 prenumerations-LTV: de ackumulerade intäkterna från prenumerationer mellan installationsdagen (D0) och tre dagar efter installationen (D3).
  • D7 prenumerations-LTV: de ackumulerade intäkterna från prenumerationer mellan installationsdagen (D0) och sju dagar efter installationen (D7).
  • D14 prenumerations-LTV: de ackumulerade intäkterna från prenumerationer mellan installationsdagen (D0) och 14 dagar efter installationen (D14).
  • D28 prenumerations-LTV: de ackumulerade intäkterna från prenumerationer mellan installationsdagen (D0) och 28 dagar efter installationen (D28).
  • D60 prenumerations-LTV: de ackumulerade intäkterna från prenumerationer mellan installationsdagen (D0) och 60 dagar efter installationen (D60).
Kvarhållning

Procentandelen användare i en kohort som fortsätter att öppna appen efter installationen.

Du kan lägga till följande mätvärden för kvarhållning i rapporten:

• D1-kvarhållning: procentandelen användare som öppnar appen en dag efter installationen.
  • D3-kvarhållning: procentandelen användare som öppnar appen tre dagar efter installationen.
  • D7-kvarhållning: procentandelen användare som öppnar appen sju dagar efter installationen.
  • D14-kvarhållning: procentandelen användare som öppnar appen 14 dagar efter installationen.
  • D28-kvarhållning: procentandelen användare som öppnar appen 28 dagar efter installationen.
  • D60-kvarhållning: procentandelen användare som öppnar appen 60 dagar efter installationen.