Aloita

Yleisiä syitä alhaiselle osuvuusarvolle

Google saattaa näyttää vähemmän mainoksia sovelluksissasi sen ajan, kun arvioimme liikenteesi laatua. Tämä voi jatkua enintään viikon ajan uuden sovelluksen tai mainosyksikön luomisen jälkeen.

Jos osuvuusarvo on alhainen vielä viikon kuluttua, tästä oppaasta voit katsoa siihen liittyviä yleisiä syitä.

Jos ongelmasi ei ratkea oppaan avulla, käytä Mainoksia ei näy ‑vianetsintäominaisuutta tai käy Google AdMobin ohjeyhteisössä.

Tarkistettavat muutokset:

Tilin muutokset

Tarkistettavat asiat  Tee näin
Oletko tarkistanut käyttöönoton?                                                                                                                                                                                  Tutustu käyttöönoton ongelmia koskevaan oppaaseen.
Oletko tehnyt tilillesi muutoksia viime aikoina?  Tarkista tilisi muutokset siltä varalta, että ne ovat aiheuttaneet alhaisen osuvuusarvon.
Oletko päivittänyt eston hallintaa viime aikoina? Tarkista eston hallinta. Mainosten estäminen pienentää osuvuusarvoasi, sillä se vähentää kilpailua mainospaikastasi poistamalla mainostajien hintatarjouksia huutokaupasta.
Oletko tehnyt muutoksia mainossisällön enimmäisluokitukseen? Tarkista mainossisällön enimmäisluokitus. Yleisön koon muuttaminen voi vaikuttaa tuloihisi.
Oletko tehnyt muutoksia pohjahintojen asetuksiin? Harkitse mainosyksiköidesi todellisen tuhannen impression hinnan alimpien tasojen laskemista. Korkea pohjahinta voi johtaa rajoitettuun osuvuusarvoon.

Mainosten näytön muutokset

Tarkistettavat asiat  Tee näin
Oletko saanut käytäntösanktion?                                                                                                                                                                            Tarkista sanktioiden tiedot AdMob-tilisi Käytäntökeskuksesta. Näet myös ohjeet niiden ratkaisemiseen.
Onko sovelluksesi suunnattu lapsille? Pidä mielessä, että nuorten yleisöjen ja perheiden käyttämillä sovelluksilla voi olla alhaisempi osuvuusarvo, sillä ne saavat vähemmän käyttäjien ikään sopivia mainospyyntöjä ja niihin vaikuttavat esimerkiksi Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑lain sekä muiden lakien ja säännösten määräämät rajoitukset.
Vaikuttaako jokin Googlen luotettavuus‑ ja turvallisuushanke sovellukseesi? Tarkista Googlen luotettavuus‑ ja turvallisuushankkeet siltä varalta, että ne vaikuttavat sovellukseesi.

Käyttöön liittyvät muutokset

Tarkistettavat asiat  Tee näin
Kaatuuko sovelluksesi?                                                                                                                                                                         Tarkista, ovatko sovelluksesi kaatuneet tai ovatko käyttäjät saaneet "Sovellus ei vastaa" (ANR) ‑virheitä (Android, iOS).
Näkyykö raporttiesi tärkeimmissä mittareissa toistuvia muutoksia?  Valvo raporttien avulla tärkeimpiä mittareita ja aiempia tapahtumia. Katso esimerkiksi päivittäisten aktiivisten käyttäjien mittarista, onko sovelluksellasi ollut aiempaa vähemmän käyttäjiä.

Voit myös laajentaa raporttiesi ajanjaksoja ja selvittää, onko mittareissa ollut laskuja tai nousuja samoihin aikoihin aiempina vuosina.
Onko käyttäjien alueella ollut loma‑aika? Lomat voivat vaikuttaa liikenteeseen ja siten myös tuloihisi. Lue lisää siitä, miten voit valmistella sovelluksesi kausivaihtelua varten.

Jos ongelmasi ei ratkea oppaan avulla, käytä Mainoksia ei näy ‑vianetsintäominaisuutta tai käy Google AdMobin ohjeyhteisössä.