Aloita

Alhaisen osuvuusarvon vianetsintä

Google saattaa näyttää vähemmän mainoksia sovelluksissasi sen ajan, kun arvioimme liikenteesi laatua. Tämä voi jatkua enintään viikon ajan uuden sovelluksen tai mainosyksikön luomisen jälkeen.

Odota viikko, ennen kuin pyydät lisäapua. Jos osuvuusarvo on alhainen vielä viikon kuluttua, katso alla olevat vinkit.

Tilin muutokset

• Tarkista toteutukset. Lue lisää
  • Tarkista tilisi viimeisimmät muutokset siltä varalta, että ne ovat aiheuttaneet alhaisen osuvuusarvon.
  • Tarkista eston hallinta. Mainosten estäminen pienentää osuvuusarvoasi, sillä se vähentää kilpailua mainospaikastasi poistamalla mainostajien hintatarjouksia huutokaupasta.
  • Tarkista mainossisällön enimmäisluokitus. Yleisön koon muuttaminen voi vaikuttaa tuloihisi.
  • Tarkista pohjahintojen asetukset. Korkeat pohjahinnat voivat johtaa rajoitettuun osuvuusarvoon.

Mainosten näytön muutokset

• Tarkista Käytäntökeskuksesta, onko sinulla rikkomuksia, jotka voivat vaikuttaa mainosten näyttöön. Korjaa kaikki mahdolliset rikkomukset, jotta mainosten näyttäminen voi jatkua.
  • Pidä mielessä, että nuorten yleisöjen ja perheiden käyttämillä sovelluksilla voi olla alhaisempi osuvuusarvo, sillä ne saavat vähemmän käyttäjien ikään sopivia mainospyyntöjä ja niihin vaikuttavat esimerkiksi Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑lain sekä muiden lakien ja säännösten määräämät rajoitukset.
  • Tarkista Googlen luotettavuus‑ ja turvallisuushankkeet siltä varalta, että ne vaikuttavat sovellukseesi.

Käyttöön liittyvät muutokset

• Tarkista, etteivät sovellukseesi tehdyt muutokset aiheuta ongelmia.
  • Tarkista, ovatko sovelluksesi kaatuneet tai ovatko käyttäjät saaneet "Sovellus ei vastaa" (ANR) ‑virheitä (Android, iOS).
  • Tarkista tärkeimmät mittarit raporteistasi. Katso esimerkiksi päivittäisten aktiivisten käyttäjien mittarista, onko sovelluksellasi ollut aiempaa vähemmän käyttäjiä.
  • Selvitä, onko käyttäjien alueella ollut loma‑aika. Lomat voivat vaikuttaa liikenteeseen ja siten myös tuloihisi. Käytä raportteja ja suodata data maan ja ajanjakson mukaan.
  • Katso kokonaiskuvaa. Onko vastaavia muutoksia tapahtunut tähän aikaan vuodesta aikaisempina vuosina? Laajenna raportin ajanjaksoa.