Rapporten

AdMob-insights gebruiken

AdMob-insights detecteert afwijkingen in uw account en informeert u over opmerkelijke veranderingen in belangrijke bedrijfsstatistieken. Met deze insights kunt u vaststellen wat u kunt aanpassen in slecht presterende apps en ontdekken wat goed werkt in beter presterende apps.

AdMob gebruikt historische gegevenstrends om uw verwachte prestatiebereik vast te stellen en detecteert afwijkingen buiten dat bereik in de afgelopen zeven dagen. De insightkaart waarschuwt u voor eventuele afwijkingen die in de afgelopen zeven dagen zijn gedetecteerd.

Er worden afwijkingen in het AdMob-netwerk gedetecteerd voor de volgende statistieken:

• Geschatte inkomsten
  • Vertonings-RPM
  • Vertoningen

De insightkaart gebruiken

U ontvangt een melding in uw homepage-dashboard en dashboard voor app-overzicht wanneer er afwijkingen in uw account worden gedetecteerd, bijvoorbeeld bij een abrupte daling in de opbrengst of een snelle stijging van het aantal vertoningen.

Homepage-dashboard

In het homepage-dashboard geeft de insightkaart een overzicht van de apps waarvoor in de afgelopen zeven dagen afwijkingen zijn gedetecteerd. Houd er rekening mee dat afwijkingen alleen langere tijd op de insightkaart worden weergegeven als AdMob blijft detecteren dat deze statistiek buiten het bereik van uw verwachte prestaties ligt.

App-dashboard

In het app-dashboard ziet u een gedetailleerder overzicht van de afwijkingen voor elke app. Mogelijk heeft u meer dan één insightkaart in uw app-dashboard.

Elke insightkaart in het app-dashboard komt overeen met een statistiek met een afwijking. Klik door de kaarten voor meer informatie over de prestaties van de verschillende statistieken in de afgelopen zeven dagen.

Let op: Als u de tijdzone voor uw rapporten wijzigt, is dit alleen van invloed op gegevens vanaf het moment van wijziging en wordt dit niet met terugwerkende kracht doorgevoerd. Uw historische gegevens weerspiegelen de tijdzone op het moment dat de gegevens zijn verzameld.

Stel dat u uw tijdzone op 3 april wijzigt en u later een tijdzonerapport van uw account uitvoert van 1 april tot 5 april. Alle gegevens in het rapport van vóór het moment waarop u de tijdzone aanpaste op 3 april, worden weergegeven in PST, terwijl de gegevens van na dat moment worden geregistreerd in de door u geselecteerde accounttijdzone.

Problemen met afwijkingen oplossen

Er zijn veel redenen waarom een afwijking kan optreden. Hier volgen enkele tips waarmee u meer informatie kunt vinden en veelvoorkomende problemen kunt oplossen die van invloed zijn op uw insightstatistieken.

Geschatte inkomsten

Als u de oorzaak van de inkomstendaling wilt vinden, moet u eerst vaststellen wat de belangrijkste statistieken zijn die uw inkomsten beïnvloeden. Er zijn meerdere factoren die de opbrengst beïnvloeden, maar over het algemeen zijn de belangrijke statistieken: vertoningen, vertonings-RPM, vertonings-CTR, overeenkomstpercentage en weergavepercentage.

Wat u moet doen: Als u weet welke statistiek van invloed is op uw inkomsten, kunt u bepalen wat de beste manier is om het probleem op te lossen. Bekijk deze statistieken in uw AdMob-netwerkrapport om na te gaan welke factoren mogelijk verband houden met de lagere inkomsten. Bekijk de tips voor het oplossen van problemen om te bepalen welke acties u kunt ondernemen.

Vertonings-RPM

Een daling in vertonings-RPM kan worden veroorzaakt door slechte advertentieblokplaatsing of door slechte targeting. Gebruikers zien uw advertenties wel maar klikken er niet op omdat ze deze niet relevant vinden, of ze zien uw advertenties helemaal niet. Daarnaast kan een daling in vertonings-RPM worden veroorzaakt door minimum instellingen die nog niet volledig zijn geoptimaliseerd. Een lage vertonings-RPM leidt vaak tot lagere inkomsten.

Wat u moet doen: Controleer uw advertentieblokplaatsingen, de advertentieblokinstellingen en de targetinginstellingen voor uw bemiddelingsgroepen. Bekijk ook uw instellingen voor het eCPM-minimum. Als u de minimum instellingen verhoogt, ondersteunt u daarmee mogelijk de vertonings-RPM.

Vertoningen

Een daling in het aantal vertoningen kan seizoensgebonden zijn of kan het gevolg zijn van wijzigingen in uw content of account.

Wat u moet doen: Als u onlangs een implementatie heeft doorgevoerd of aangepast (zoals een nieuwe SDK integreren of een advertentieblok vervangen), controleert u of er geen implementatiefouten zijn opgetreden. Controleer uw app op fouten en gebruik testadvertenties om de implementatie te controleren.

Controleer ook recente wijzigingen in uw account die effect kunnen hebben op vertoningen, bijvoorbeeld als u nieuwe blokkeeropties heeft ingesteld. Controleer op recente veranderingen in het weergavepercentage. Een daling in het weergavepercentage kan duiden op een probleem met de advertentie-implementatie.

Tips voor het oplossen van problemen

Bekijk de volgende tips om problemen met afwijkingen in uw account op te lossen.

• Gebruik uw rapporten om belangrijke statistieken te controleren. Bekijk bijvoorbeeld de statistiek voor dagelijks actieve gebruikers om te bepalen of minder gebruikers uw app openen. Of controleer de statistiek voor het weergavepercentage om te zien of er advertenties worden geladen, maar niet worden weergegeven in de app.
  • Ga in het Beleidscentrum na of u schendingen heeft die van invloed kunnen zijn op uw advertentieweergave. Los alle schendingen op om ervoor te zorgen dat de advertentieweergave wordt hervat.
  • Controleer uw blokkeeropties. Als u een advertentie blokkeert, verlaagt u uw potentiële inkomsten omdat de concurrentie om uw advertentieruimte wordt beperkt door adverteerdersbiedingen uit de veiling te verwijderen.
  • Controleer de maximale classificatie voor advertentiecontent. Als u de grootte van uw doelgroep aanpast, kan dit effect hebben op uw opbrengst.
  • Bekijk eventuele recente wijzigingen in uw account om te bepalen of ze de afwijkingen kunnen hebben veroorzaakt.
  • Controleer of er een regionale feestdag was voor uw gebruikers. Feestdagen kunnen van invloed zijn op het verkeer, wat effect kan hebben op uw inkomsten. Gebruik uw rapporten om te filteren op land en op periode.
  • Kijk naar het grotere geheel. Is er in deze tijd van het jaar altijd een daling of piek in de statistieken geweest? Gebruik uw rapporten om verder te kijken dan de periode van het rapport.
  • Zodra u een wijziging heeft aangebracht om een probleem op te lossen, controleert u het AdMob-netwerkrapport om te zien of de statistieken stabiliseren of verbeteren.