Rapporten

Inzicht in gebruikersstatistieken

Op de kaart 'Gebruikersstatistieken' ziet u samengevoegde gegevens over het gedrag van de gebruikers van de geselecteerde app. Gegevens over de geschatte opbrengst worden gebaseerd op verschillende bronnen. Het lijndiagram naast elke statistiek geeft aan hoe de waarde in de loop van de tijd is veranderd.

Statistieken op deze kaart

• Sessies per gebruiker: Het totale aantal sessies gedurende de geselecteerde periode, gedeeld door het aantal actieve gebruikers.
  • Gem. sessieduur: De totale betrokkenheid gedurende de geselecteerde periode, gedeeld door het aantal sessies.
  • Actieve gebruikers: Het aantal actieve gebruikers van de geselecteerde app gedurende de geselecteerde periode.
  • ARPU: De gemiddelde opbrengst per gebruiker (Average Revenue Per User). Dit is de som van de geschatte inkomsten via het AdMob-netwerk, ecommerce_purchase-gebeurteniswaarden en in_app_purchase-gebeurteniswaarden.

Opmerking: Als u ecommerce_purchase- en in_app_purchase-gebeurtenissen wilt verzenden, installeert u de Firebase SDK en koppelt u uw app aan Firebase. Instructies voor koppelen aan firebase worden binnenkort toegevoegd.

Voor iOS-gebruikers worden in_app_purchase-gebeurtenissen automatisch verzonden.

• ARPPU: De gemiddelde opbrengst per betalende gebruiker (Average Revenue Per Paying User). Dit is de som van ecommerce_purchase- en in_app_purchase-gebeurteniswaarden.

Opmerking: Als u ecommerce_purchase- en in_app_purchase-gebeurtenissen wilt verzenden, installeert u de Firebase SDK en koppelt u uw app aan Firebase. Instructies voor koppelen aan firebase worden binnenkort toegevoegd.

Voor iOS-gebruikers worden in_app_purchase-gebeurtenissen automatisch verzonden.

• Behoud: Het percentage gebruikers dat de geselecteerde app aan het begin van de geselecteerde periode heeft geïnstalleerd en uw app aan het eind van de geselecteerde periode heeft geopend.

Problemen met gebruikersstatistieken oplossen

Als u allemaal nullen op de kaart 'Gebruikersstatistieken' ziet:

• Controleer of u de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google gebruikt:
    • 18.1.0 of hoger voor Android
    • 7.44 of hoger voor iOS
  • Wacht maximaal 48 uur nadat de gebruikersstatistieken voor gegevens zijn ingeschakeld. Zo lang kan het duren voordat ze op de kaart 'Gebruikersstatistieken' worden weergegeven.
  • Zorg ervoor dat u uw app correct heeft geïmplementeerd volgens de instructies in de handleiding 'Aan de slag' van Google Developers (Android, iOS).