Rapporten

Inzicht in gebruikersstatistieken

Aan de hand van de kaart 'Gebruikersstatistieken' kunt u inzicht krijgen in het verzamelde gebruikersgedrag in de geselecteerde app. Geschatte opbrengstgegevens worden mogelijk verkregen uit meerdere bronnen. Het lijndiagram naast elke statistiek is een visuele momentopname van hoe de waarde in de loop van de tijd is veranderd.

Statistieken op deze kaart

• Sessies per gebruiker: Het totale aantal sessies gedurende de geselecteerde periode, gedeeld door het aantal actieve gebruikers.
  • Gem. sessieduur: De totale betrokkenheid gedurende de geselecteerde periode, gedeeld door het aantal sessies.
  • Actieve gebruikers: Het aantal actieve gebruikers van de geselecteerde app gedurende de geselecteerde periode.
  • ARPU: Gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU). Dit is de som van de geschatte inkomsten via het AdMob-netwerk en de gebeurteniswaarden ecommerce_purchase en in_app_purchase

Opmerking: Installeer de Firebase-SDK voor Google Analytics als u e-commerce_purchase wilt sturen.

Voor in_app_purchase-gebeurtenissen voor Android koppelt u uw app aan Firebase en verbindt u de app met Play. Voor iOS-gebruikers worden in_app_purchase-gebeurtenissen automatisch gestuurd.

• ARPPU: Gemiddelde opbrengst per betalende gebruiker (ARPPU). Dit is de som van de gebeurteniswaarden ecommerce_purchase en in_app_purchase.

Opmerking: Installeer de Firebase-SDK voor Google Analytics als u e-commerce_purchase wilt sturen.

Voor in_app_purchase-gebeurtenissen voor Android koppelt u uw app aan Firebase en verbindt u de app met Play. Voor iOS-gebruikers worden in_app_purchase-gebeurtenissen automatisch gestuurd.

• Behoud: Het percentage gebruikers dat de geselecteerde app aan het begin van de geselecteerde periode heeft geïnstalleerd en de app aan het eind van de geselecteerde periode heeft geopend.

Problemen met gebruikersstatistieken oplossen

Als u allemaal nullen op de kaart 'Gebruikersstatistieken' ziet:

• Controleer of u de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google gebruikt:
    • 18.1.0 of hoger voor Android
    • 7.44 of hoger voor iOS
  • Als u de Firebase SDK voor Google Analytics gebruikt (Android, iOS), koppelt u uw app aan Firebase.
  • Wacht maximaal 48 uur nadat de gebruikersstatistieken voor gegevens zijn ingeschakeld. Zo lang kan het duren voordat ze op de kaart 'Gebruikersstatistieken' worden weergegeven.
  • Zorg ervoor dat u uw app correct heeft geïmplementeerd volgens de instructies in de handleiding 'Aan de slag' van Google Developers (Android, iOS).
  • Als u de optie heeft geselecteerd om te koppelen aan een bestaand project en een nieuwe app te maken, gaan er historische gebruikersstatistieken voor die app verloren. Meer informatie.

Als u op dit moment Firebase gebruikt

Als u de Firebase-SDK voor Google Analytics in uw app heeft geïntegreerd, moet u uw AdMob-app aan Firebase koppelen om gebruikersstatistieken in uw AdMob-account te kunnen bekijken.

Dat komt omdat de Firebase SDK de analytische gegevens voor uw app verzamelt, wat voorrang heeft op de verzameling van analytische gegevens door de SDK voor mobiele advertenties van Google. AdMob krijgt toegang tot uw analysegegevens en kan gebruikersstatistieken rapporteren in uw account als u uw AdMob-app aan Firebase koppelt.

U kunt de Firebase SDK voor Google Analytics ook uit uw app te verwijderen om gebruikersstatistieken in uw account te bekijken. Deze actie kan invloed hebben op uw gebruik van andere Firebase-producten, zoals Firebase Remote Config, Firebase Cloud Messaging, enzovoort.

Als u rapporten met gebruikersstatistieken wilt blijven bekijken in AdMob, maar Firebase niet meer wilt gebruiken, volgt u deze stappen:

1. Verwijder de Firebase-SDK voor Google Analytics uit uw app.
  2. Controleer of u de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google gebruikt in uw app (18.1.0 of hoger voor Android, 7.44 of hoger voor iOS)
  3. Schakel gebruikersstatistieken opnieuw in voor uw AdMob-account, zodat AdMob de verzamelde analysegegevens kan verwerken en weergeven op de kaart met gebruikersstatistieken.
  4. Publiceer de app opnieuw. Wacht maximaal 48 uur totdat de gegevens weer worden weergegeven op de kaart met gebruikersstatistieken.