Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Aan de slag

Checklist seizoensgebondenheid

Bereid uw app voor op de grote evenementen van het seizoen. Aan de hand van deze checklist kunt u controleren of uw app en uw account er klaar voor zijn.

Stap 1: Ken uw gebruikers

Regio's uit de hele wereld vieren uiteenlopende feestdagen op unieke manieren en tijden. Ken uw gebruikers om te bepalen welke festiviteiten of evenementen het belangrijkst zijn voor uw app. Met tools voor gegevensanalyse kunt u meer informatie vinden over waar uw verkeer vandaan komt. Gebruik deze informatie om uw het potentieel en de opbrengst van uw app te maximaliseren:

• AdMob-rapporten: AdMob biedt de mogelijkheid om opgeslagen rapporten te maken en dimensies toe te voegen, zoals Land, om de uitsplitsing van uw inkomsten en andere belangrijke statistieken te bekijken.
  • Gebruik Google Analytics voor Firebase: een gratis en volledige functionele oplossing voor mobiele analyse, geïntegreerd met AdMob. Firebase biedt een rapport Doelgroep in uw dashboard met insights over de locatie van uw gebruikers.  Firebase kan ook worden gebruikt om advertentieplaatsingen, minimum prijzen en vele andere functies en instellingen in uw app en AdMob-account te testen.

Stap 2: Breng uw app opnieuw uit met bij de feestdagen of evenementen passende iconen

Voeg een vleugje feestelijkheid toe om de band met uw gebruikers te versterken.

Laat u inspireren door de festiviteiten die relevant zijn voor uw doelgroep. U kunt overwegen de onderstaande items met een feestdagenthema te lanceren:

• Achtergronden en ontwerpen: Gebruikers vinden het misschien leuk om wanneer de app wordt geladen een achtergrond te zien met een Diwali-thema of sneeuwvlokken.
  • App-functies: Met themafuncties zoals nieuwe kerstrecepten in uw kook-app, of nieuwe bonussen, munten, tools of thema-wapens voor uw gaming-apps kunt u de betrokkenheid bij uw app vergroten.
  • Gamelevels of -personages: Als u games ontwikkelt, kunt u gebruikers verrassen met een nieuw exclusief level of personage gerelateerd aan een bepaald feest.
  • Apps: Nieuwe apps lanceren kan ook de oplossing zijn voor de toenemende behoeften van gebruikers rond de feestdagen.

Trek nieuwe gebruikers aan met feestelijke iconen.

Het eerste wat gebruikers zien als ze naar nieuwe apps zoeken, is het icoon. Als ze dan niet meteen verkocht zijn, zijn ze minder geneigd de app te downloaden. Verpak uw app voor de festiviteiten:

• Ontwerp specifieke feestdageniconen voor uw apps (bijv. een kerstthema)
  • Test verschillende app-iconen met behulp van experimenten voor app-storevermeldingen om te zien welke het beste werken (Google Play)

Stap 3: Optimaliseer uw AdMob-account

Voorkom dat u opbrengstmogelijkheden misloopt. Log regelmatig in op uw Google AdMob-account om uw instellingen na te lopen:

Stap 4: Breid uw app uit met universele app-campagnes

Met universele app-campagnes in Google Ads kunt u meer gebruikers voor uw app vinden. Meer gebruikers betekent meer kansen om inkomsten te genereren met AdMob.

Universele app-campagnes (UAC) gebruiken machine learning om meer installaties te genereren. U hoeft alleen een doel in te stellen: 'installaties' of 'in-app-acties', als u uw Google Ads-account instelt. UAC optimaliseert zichzelf terwijl de service meer en meer gegevens verzamelt.

Mijn app promoten

Stap 5: Update uw app regelmatig

Het wordt aanbevolen om uw app 1 tot 4 keer per maand te updaten om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Als u van plan bent wijzigingen in uw app aan te brengen, publiceert u deze wijzigingen in de aanloop naar het seizoen om gebruikers de tijd te geven uw geüpdatete app te downloaden.

Bij sommige app-stores vereist het enige tijd om inzendingen van nieuwe apps en app-updates goed te keuren, vooral tijdens populaire feestdagenperiodes zoals Kerstmis. Zorg ervoor dat u uw app op tijd inzendt.

Check deze video voor meer informatie.

Get ready for the Holiday Season & drive more Revenue

Ga naar de pagina Mijn AdMob voor gepersonaliseerde tips voor uw account. Vanaf deze pagina kunnen we aangepaste inzichten bieden waarmee u uw opbrengst kunt optimaliseren als u bent ingelogd op het Google-account dat u gebruikt voor AdMob.