Aan de slag

Optimalisatietips voor AdMob

Hieronder vindt u enkele tips waarmee u uw advertenties kunt optimaliseren en het maximale uit AdMob kunt halen.

1. Gebruik de juiste advertentie-indeling

Elke advertentie-indeling heeft zijn sterke punten en beste toepassingen. Hieronder vindt u meer informatie over elke advertentie-indeling.

Banneradvertentie-indeling

Waarom zou ik deze advertentie-indeling kiezen?

Banner is een eenvoudige advertentie-indeling die boven- en onderaan het scherm wordt weergegeven en automatisch kan worden vernieuwd. Ze werken goed met veel apps en nemen niet veel ruimte in.

Een banner is een goede indeling voor apps voor berichten omdat gebruikers veel tijd doorbrengen op de menu-, contacten- en berichtenpagina's. Hierdoor wordt de interactie met advertenties voor gebruikers eenvoudiger en kunnen verankerde banneradvertentieblokken meer betrokkenheid genereren.

Meer informatie over hoe u een banneradvertentieblok maakt.

Ideeën voor plaatsing en praktische tips

AdMob Banner Ads Best Practices

Beleidstips

Interstitial-advertentie-indeling

Waarom zou ik deze advertentie-indeling kiezen?

Interstitial is een paginagrote advertentie-indeling die wordt weergegeven bij natuurlijke pauzes en overgangen, zoals wanneer een level is voltooid. Interstitials ondersteunen videocontent.

Ze zijn vooral geschikt voor apps met een lineaire gebruikerservaring, met duidelijke start- en stoppunten. Ze zijn zeer geschikt voor gaming- en berichten-apps.

Meer informatie over hoe u een interstitial-advertentieblok maakt.

Ideeën voor plaatsing en praktische tips

AdMob Interstitials Best Practices - Official Video from Google AdMob

Beleidstips

Indeling voor advertenties met beloning

Waarom zou ik deze advertentie-indeling kiezen?

Advertentie met beloning is een advertentie-indeling waarbij gebruikers worden beloond voor interactie met advertenties. Dit is een geweldige manier om inkomsten te genereren met gebruikers die gratis spelen.

Het is een goede advertentie-indeling voor gaming-apps. U kunt gebruikers wanneer ze videoadvertenties bekijken, belonen met in-app-items zoals een extra leven, een hoger niveau, een ontgrendelde functie, etc.

Meer informatie over hoe u een advertentieblok met beloning maakt.

Ideeën voor plaatsing en praktische tips

Focus op gebruikerservaring. Advertenties met beloning bieden gebruikers de keuze om interactie met een advertentie aan te gaan door een video te bekijken, een game te spelen of een enquête te beantwoorden in ruil voor een beloning in de app, bijvoorbeeld een nieuw leven in een game. Dit lukt alleen goed als het advertentiemoment in de flow van de gebruiker past en deze flow niet onderbreekt. Met intuïtieve aanwijzingen voor gebruikers en duidelijke opties waarmee ze zich kunnen afmelden, geeft onze advertentie-indeling met beloning gebruikers de controle over hun gebruik van de app.

2. Schakel alle advertentietypen in

Uw inkomsten kunnen toenemen als u de weergave van alle advertentietypen toestaat. Wanneer u alle advertentietypen inschakelt, kunnen meer adverteerders op de voorraad van uw app bieden. Zo kunt u de gemiddelde opbrengst per duizend vertoningen (revenue per thousand impressions; RPM) verhogen. Als u de advertentietypen beperkt, kan dit leiden tot lagere opbrengsten.

Voor interstitials kunt u tekst-, beeld- en videoadvertentietypen inschakelen. Voor banners kunt u tekst en afbeeldingen inschakelen.

1. Klik in de zijbalk op Apps.
  2. Selecteer de naam van de app die is gekoppeld aan het advertentieblok dat u wilt bewerken. Opmerking: Als de app niet wordt weergegeven in de lijst met recente apps, kunt u op Alle apps en vervolgens op de naam van de app klikken.
  3. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  4. Klik op de naam van het advertentieblok.
  5. Vink het selectievakje bij elk Advertentietype aan.

Advertentietype        Tekst
       Afbeelding
       Video
  6. Klik op Opslaan en herhaal deze stappen voor uw andere apps.

3. Blokkeer zo min mogelijk categorieën

Door toe te staan alle advertentiecategorieën weer te geven, kunt u uw inkomsten potentieel vergroten, omdat er dan meer adverteerders op de voorraad van uw app kunnen bieden en daarmee uw gemiddelde RPM kan stijgen. U kunt, als het nodig is, specifieke subcategorieën uitschakelen zodat u er niet te veel blokkeert.

Ga naar het tabblad 'Opties voor blokkeren' in uw AdMob-account en schakel 'Toegestaan' in voor elke categorie om zo min mogelijk categorieën te blokkeren.

Kleding (18)

Deze optimalisatietips zijn slechts suggesties. Als ontwikkelaar bent u uiteindelijk verantwoordelijk voor uw advertentiekeuzes. Het is aan u om te bepalen welke opties om inkomsten te generen het beste werken voor uw apps.

Wilt u meer gepersonaliseerde tips ontvangen?

Voer de volgende stappen uit om optimalisatietips voor AdMob te ontvangen:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Instellingen in de zijbalk.
  3. Klik op het tabblad Persoonlijke instellingen op Bewerken bij E-mailvoorkeuren.
  4. Vink het selectievakje Hulp op maat en suggesties voor accountprestaties aan.
  5. Klik op Opslaan.

Het duurt maximaal 10 dagen voordat deze wijziging is doorgevoerd.

Als u zich wilt afmelden voor bepaalde typen berichten, volgt u de bovenstaande instructies en vinkt u de betreffende selectievakjes uit.