Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Aan de slag

Internationaal uitbreiden met AdMob

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee ontwikkelaars dagelijks te maken krijgen, is het opzetten en uitvoeren van hun internationaliseringsstrategie. De grote vraag hierbij is natuurlijk hoe u met uw succesvolle app nieuwe markten kunt betreden, hoe nieuwe gebruikers u kunnen ontdekken en hoe u de doelgroep van uw app kunt uitbreiden met internationale gebruikers. Als u internationaal uitbreidt, kunt u onderweg diverse obstakels tegenkomen. Google biedt echter verschillende tools, waaronder AdMob, waarmee u uw internationaliseringsstrategie kunt samenstellen en analyseren voor een succesvolle, wereldwijde uitbreiding.

Stap 1: Analyseren en interpreteren

De eerste stap is uw app analyseren in AdMob. Voordat u bepaalt waar u met uw app naartoe wilt, is het belangrijk meer inzicht te krijgen in uw huidige gebruikersbasis. Als u wilt weten waar in de wereld uw gebruikers zich bevinden, voegt u de dimensie Land toe aan het AdMob-netwerkrapport of -bemiddelingsrapport. U kunt hierbij zien welke regio's bijdragen aan de geselecteerde statistiek.

Als u gegevens voor een andere statistiek wilt bekijken, selecteert u deze aan de rechterkant van de rapporttabel. Meer informatie.

U gebruikt de dimensie Land om twee typen nuttige informatie te identificeren:

• Toplanden: U kunt controleren wat de toplanden voor het gebruik van uw app zijn en deze informatie gebruiken om de status van uw app in deze gebieden te versterken. Als uw app bijvoorbeeld populair is in China, maar nog niet is gelokaliseerd in het Chinees, kunt u de app wellicht laten vertalen om het aantal gebruikers verder te vergroten.
  • Nieuwe topmarkten: Door inzicht te verwerven in verschillende factoren, zoals de eCPM's, het potentiële aantal app-downloads, de bevolking van het land, de internetpenetratie, enzovoort, kunt u uw belangrijkste potentiële nieuwe markten identificeren. Houd ook altijd rekening met de cultuur van het land en kijk of uw app daarin past.
Stap 2: Lokaliseren

Nu u weet waar u met uw app naartoe wilt, kunt u meer informatie lezen over uw potentiële markten. De informatie die u over potentiële nieuwe markten heeft (de talen die worden gesproken, de tradities en cultuur, en de app-voorkeuren), kan u in de juiste richting wijzen, maar ook nieuwe inzichten in topmarkten kunnen bepalend zijn voor de richting die u kiest. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat de beschrijving en content van uw app worden gelokaliseerd. Er zijn verschillende services beschikbaar voor de lokalisatie en vertaling van uw app, zoals Google Translate en de Google-vertaalservice voor apps.

Zodra uw app is vertaald, kunt u gaan experimenteren met uw Google Play Store-vermelding. Uw winkelvermelding is de plaats waar u uw apps presenteert en een gelegenheid om de aandacht van gebruikers te trekken. U kunt met A/B-tests van Google Play verschillende afbeeldingen en logo's, teksten en beschrijvingen uitproberen om te kijken met welke varianten u in de verschillende landen of markten de meeste downloads kunt genereren.

Stap 3: Promoten en optimaliseren

Zodra u uw nieuwe markten heeft geïdentificeerd en uw app is gelokaliseerd, wordt het tijd uw apps te promoten met Google Ads via AdMob. U kunt uw apps op twee manieren promoten:

• Betaalde campagnes: Maak betaalde advertentiecampagnes om uw apps te promoten in apps van andere ontwikkelaars. Voor betaalde campagnes worden kosten in rekening gebracht en kunt u het land en de doelgroep selecteren die u wilt targeten. Het is een uitstekende manier om een nieuwe markt te betreden.
  • Campagnes met eigen advertenties: Als een van uw apps al succesvol is op een internationale markt, kunt u campagnes met eigen advertenties gebruiken om die markt te betreden met die app. Maak campagnes met eigen advertenties om uw apps kosteloos via uw eigen voorraad te promoten. Bovendien kunt u uw eigen advertenties via AdMob-bemiddeling distribueren naast andere advertentiebronnen.

Als u uitbreidt naar nieuwe landen en markten, heeft u ook de mogelijkheid om onder meer verschillende advertentienetwerken en eCPM's te gebruiken. Als u internationaal wilt uitbreiden, kunt u via de AdMob-bemiddelingsinstellingen voor targeting op land optimaal gebruikmaken van AdMob. Dat is handig, omdat sommige netwerken beter presteren in bepaalde delen van de wereld. Stel dat u een hogere eCPM genereert wanneer een bepaald advertentienetwerk een advertentieverzoek retourneert in Japan. Wanneer u een afzonderlijke eCPM-waarde instelt voor Japanse advertentieverzoeken die door dit netwerk worden verwerkt, heeft dit wellicht een positief effect op uw app.

Volg de onderstaande stappen om verschillende eCPM-waarden in te stellen voor verschillende landen.

1. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  2. Selecteer de bemiddelingsgroep die u wilt wijzigen.
  3. Selecteer in het gedeelte Locatie een van de volgende opties:
    1. Alle landen en gebieden: Selecteer deze optie om alle landen en gebieden te targeten.
    2. Inclusief landen en gebieden: Zoek naar de landen en gebieden die u door deze bemiddelingsgroep wilt laten targeten.
    3. Landen en gebieden uitsluiten: Selecteer deze optie om landen en gebieden uit te sluiten.

Ga naar de pagina Mijn AdMob voor gepersonaliseerde tips voor uw account. Vanaf deze pagina kunnen we aangepaste inzichten bieden waarmee u uw opbrengst kunt optimaliseren als u bent ingelogd op het Google-account dat u gebruikt voor AdMob.