Kampanjat

Uuden kampanjan luominen

Jotta kampanjoidesi mainoksia voidaan varmasti näyttää, tarkista, että AdMob-tiliisi liitetyn Google Ads -tilin laskutustiedot ovat ajan tasalla.

Kampanja on yhtä kuin mainosryhmä. Jokaisessa kampanjassa voi olla useita mainoksia, joilla on erilaiset mainontatavoitteet. Mainostajien kannattaa luoda erilliset kampanjat eri mainontatavoitteita varten. Mainos taas on se, minkä käyttäjät näkevät puhelimissaan. AdMobissa mainoksia käytetään sovellusten mainostamiseen ja kampanjoita mainosten järjestämiseen. Voit luoda esimerkiksi kampanjan nimeltä Nexus 7, jossa Nexus 7 ‑laitteen käyttäjiä pyritään tavoittamaan useilla mainoksilla.

Mainosta suunnitellessa sinun on valittava mainostyyppi. Muista katsoa, mitkä mainosmuodot tukevat valitsemiasi mainostyyppejä. Voit käyttää alla olevaa taulukkoa apuna päätöksenteossa.

Huomaa myös, että sinun on valittava mainosyksiköitä, jotka ovat samassa muodossa kuin luotava mainos. Muuten mainostasi ei välttämättä näytetä.

Mainostyypit
  Teksti (internet) Teksti (sovellus) Kuva (internet) Kuva (sovellus) HTML5 Video
Banneri Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei
Välimainos Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Palkkion tarjoava Ei Ei Ei Ei Ei Kyllä
Natiivimainos Ei Kyllä Ei Kyllä Ei Kyllä

Voit luoda uuden kampanjan seuraamalla alla olevia ohjeita. Määritä ensin kampanjan nimi, tavoitteet ja aikataulu ja valitse sitten mainosyksiköt ja niiden kohdistukset. Tämän jälkeen voit suunnitella mainoksen.

Uuden kampanjan aloittaminen

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse Kampanjat.
  3. Valitse Luo kampanja
Huom. Voi kestää enintään 6 tuntia, ennen kuin mainoksia aletaan näyttää uusissa kampanjoissa.

Määritysten tekeminen

Voit määrittää kampanjasi seuraamalla alla olevia ohjeita. Määritä ensin kampanjatyyppi ja tavoitetyyppi:

1. Kampanjatyyppi: Valitse haluamasi kampanjatyyppi.
    • Oman yrityksen mainos: Kampanja, joka mainostaa omia sovelluksiasi ja verkkosivustojasi.
    • Suoramyynti: Mainostajalle luomasi kampanja.
  2. Tavoitetyyppi: Valitse tavoite, joka määrittää, miten kampanjaasi mitataan.
    • Välitetyt mainokset (suositellaan jälkitäyttöä varten): Mainoksesi kilpailevat välitysketjussa todellisella tuhannen näyttökerran hinnalla, joka voidaan optimoida jälkitäyttöä varten.
    • Impressioiden määrä: Määritä kampanjan impressioiden määrä.
    • Klikkausten määrä: Määritä kampanjasi klikkausten määrä.
    • Prosenttiosuus impressioista: Määritä kampanjaan ohjattavien päivittäisten impressioiden prosenttiosuus
  3. Klikkaa Jatka.

Mainosyksiköiden ja kohdistuksen valitseminen

Voit valita mainosyksiköt seuraavasti:
  1. Valitse Lisää mainosyksiköitä
  2. Valitse niiden mainosyksiköiden vieressä oleva valintaruutu, joita haluat käyttää tässä kampanjassa, niin ne lisätään valittujen mainosyksiköiden luetteloon. Voit myös klikata Valitse kaikki, jos haluat lisätä kaikki käytettävissä olevat mainosyksiköt.
  3. Klikkaa Vahvista.
Jos haluat määrittää käyttäjäkohdistuksen, klikkaa Tarkennettu kohdistaminen ja valitse sitten kukin niistä kriteereistä, joita haluat muokata:
  1. Sijainnit: Valitse maantieteelliset sijainnit, joihin kampanja kohdistetaan.
    • Valitse Anna minun valita…, jos haluat valita tiettyjä sijainteja.
    • Valitse Kaikki maat ja alueet, jos et halua kohdistaa kampanjaa mihinkään maantieteelliseen sijaintiin.
  2. Kielet: Valitse kielet, joihin haluat kohdistaa.
    • Kieli määrittyy käyttäjän laitteen kieliasetusten perusteella.
    • Tämän kentän oletuksena on englanti.
  3. Internet-palveluntarjoajat: Valitse haluamasi Internet-palveluntarjoajat, joihin kampanja kohdistetaan.
    • Tämän kentän oletuksena on Kaikki internetpalveluntarjoajat ja Wi-Fi.
  4. Laitteet ja käyttöjärjestelmäversiot: Valitse laitteet ja käyttöjärjestelmäversiot, joihin kampanja kohdistetaan.
    • Tämän kentän oletuksena on Kaikki käyttöjärjestelmäversiot ja laitteet.
  5. Kohderyhmätiedot: Kohdista mainokset tiettyihin asiakasryhmiin, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita mainostettavasta sovelluksesta. Esimerkiksi uusille äideille tarkoitettu sovellus kannattaa kohdistaa 18–44-vuotiaisiin naisiin.
    • Tämän kentän oletuksena on Kaikki saatavilla olevat kohderyhmätiedot.
    Tarkempaan kohderyhmään perustuva markkinointi tarkoittaa sitä, että kohdistetun kampanjan mainokset tavoittavat vähemmän asiakkaita. Erikoissovelluksia mainostettaessa tämä saattaa olla toivottavaa. Yleiseen käyttöön tarkoitettuja sovelluksia mainostettaessa yleisöä kannattaa laajentaa käyttämällä yleisempää demografista kohdistamista.
  6. Klikkaa Jatka.

Kampanjan ja tavoitteiden säätäminen

1. Nimi: Lisää kampanjalle nimi. Kampanjan nimi ei näy käyttäjille.
  2. Tavoite: Määritä kampanjallesi tietty tavoite. Tämä perustuu valitsemaasi tavoitetyyppiin ja voi olla kampanjasi tavoittelema prosenttiosuus impressioista, impressioiden määrä tai klikkausten määrä.
    Ennen kampanjan tavoitteen määrittämistä haluat ehkä katsoa sovelluksen liikenteen, impressioiden ja klikkausten historiadataa, jotta voit tunnistaa trendit ja varmistaa tavoitteen olevan saavutettavissa määritetyllä ajanjaksolla.
  3. Tavoitteen aikataulu: Määritä kampanjasi alkamis- ja päättymispäivä.

Jos kampanjassa käytetään välitettyjen mainosten tavoitetyyppiä, voit asettaa päättymispäivän tai antaa kampanjan olla käynnissä siihen asti, kun päätät keskeyttää sen.

Määrittämällä tarkat kampanjatavoitteet voit varmistaa, että kampanjasi optimoidaan tarkasti tavoitteitasi tukevalla tavalla. Lisätietoja

Lisäasetusten määrittäminen

Voit asettaa näyttötiheyden rajoituksen tai mainosten näyttötahdin valitsemalla Lisäasetukset:

1. Näyttötiheyden rajoitus: Ota näyttötiheyden rajoitustoiminto käyttöön, jos haluat rajoittaa sitä, kuinka monta kertaa mainoksesi näkyvät samalle henkilölle. Lisätietoja
  2. Mainosten näyttötahti: Voit määrittää tahdin, jolla mainoksia näytetään. Näin voit hallita kunkin rivikohteen saamien impressioiden määrää:
    • Tasainen: Tämän asetuksen avulla voit varmistaa, että jokainen rivikohde saa riittävän paljon impressioita näkyäkseen kaikkina päivinä. Suosittelemme valitsemaan tämän tahdin, jos hoidat useita kampanjoita.
    • Mahdollisimman nopeasti: Tämän asetuksen avulla voit varmistaa, että kampanja saa impressioita mahdollisimman nopealla tahdilla. Tämän tahdin avulla kampanja saa todennäköisesti impressioita, jotka olisivat muuten menneet muille kampanjoille. Näin voit siis parantaa mahdollisuuksia saavuttaa kampanjan tavoitteet.

Tavoitteen ennusteen laatiminen

Ennusteiden avulla voit varmistaa, etteivät kampanjat kilpaile keskenään ja että saavutat tavoitteesi.

1. Valitse Laadi ennuste.
  2. Tutustu ennusteen tuloksiin. Voit halutessasi muokata kampanjaa ja tehdä sitten uuden ennusteen.
  3. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Mainosten luominen

Voit luoda mainokset tai palata tähän vaiheeseen myöhemmin klikkaamalla nykyisen kampanjan nimeä ja Mainokset-välilehteä sekä seuraamalla alla olevia ohjeita.

Kampanjan mainosten on oltava Googlen alustakäytäntöjen mukaisia. Lue lisää.
  1. Valitse Luo uusi mainos.
  2. Valitse, mitä mainostat, ja seuraa näitä ohjeita:
    • Google Play ‑sovellus: Voit etsiä sovelluksen sen nimen, kehittäjän nimen tai sovelluksen tunnuksen avulla, niin luomme mainoksesi tulosten perusteella.
    • App Store ‑sovellus: Voit etsiä sovelluksen sen nimen, kehittäjän nimen tai sovelluksen tunnuksen avulla, niin luomme mainoksesi tulosten perusteella.
    • Sovellus jota hostataan jossakin muualla: Lisää kohde-URL-osoite, johon AdMob ohjaa käyttäjiä, kun he klikkaavat mainosta.
    • Verkkosivusto: Lisää kohde-URL-osoite, johon AdMob ohjaa käyttäjiä, kun he klikkaavat mainosta.
  3. Valitse mainostyyppi ja lisää tarvittavat mainoksen tiedot.

Huom. Mainostyypin on oltava yhteensopiva aiemmin valitsemiesi mainosyksiköiden sekä mainostettavan asian kanssa.

Tekstimainos

Tekstimainokset sisältävät tekstirivejä.

Sovelluksen mainostaminen
    • Mainoksen nimi: Anna mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Sovellus tai verkkosivusto: Klikkaa Sovellus-painiketta, jos et vielä ole valinnut sovellusta.
    • Sovellus: Etsi hakukentän avulla mainoksessa mainostettava sovellus.
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Otsikko: Kirjoita viesti, jonka haluat käyttäjien näkevän (enintään 25 merkkiä).
    • Mainosteksti: Anna mainostettavan sovelluksen kuvaus (enintään 35 merkkiä).
    Verkkosivuston mainostaminen
    • Sovellus tai verkkosivusto: Klikkaa Verkkosivusto-painiketta, jos et vielä ole valinnut verkkosivustoa.
    • Näkyvä URL-osoite: Verkkosivuston osoite, joka näytetään tässä mainoksessa. Tämä URL-osoite näkyy mainoksessa.
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Otsikko: Kirjoita viesti, jonka haluat käyttäjien näkevän (enintään 25 merkkiä).
    • Mainosteksti: Anna mainostettavan sovelluksen kuvaus (enintään 35 merkkiä).
    Kuvamainos

Kuvamainoksissa on yksi kuva, jonka lähetät itse palveluun.

Sovelluksen mainostaminen
    • Mainoksen nimi: Anna mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Sovellus tai verkkosivusto: Klikkaa Sovellus-painiketta, jos et vielä ole valinnut sovellusta.
    • Sovellus: Etsi hakukentän avulla mainoksessa mainostettava sovellus.
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Kuvan lähetys: Lähetä tietokoneeltasi mainoksena käytettävä kuvatiedosto.
    Verkkosivuston mainostaminen
    • Mainoksen nimi: Anna mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Sovellus tai verkkosivusto: Klikkaa Verkkosivusto-painiketta, jos et vielä ole valinnut verkkosivustoa.
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Kuvan lähetys: Lähetä tietokoneeltasi mainoksena käytettävä kuvatiedosto.
    HTML5-mainos
    HTML5-mainoksia voidaan käyttää vain mainostettaessa Google Play Kaupassa tai App Storessa olevaa sovellusta.

HTML5-mainoksissa on yksi .ZIP-tiedosto, jonka lähetät itse palveluun. Se sisältää Google Web Designerilla suunnitellun HTML5-mainoksen.

• Mainoksen nimi: Anna mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Mainosaineisto: Lähetä tietokoneeltasi .ZIP-tiedosto, joka sisältää mainoksena käytettävän, Google Web Designerilla luodun HTML5-mainoksen.
    Videomainos

Tällä hetkellä tuetaan vain YouTube-videoita.

Videomainoksia voi käyttää vain mainostettaessa Google Play Kaupassa tai App Storessa olevaa sovellusta.

• Mainoksen nimi: Lisää mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Sovellus: Etsi hakukentän avulla mainoksessa mainostettava sovellus.
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta napauttaneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Videon URL‑osoite: Lisää sen videon URL‑osoite, jonka haluat näyttää mainoksessa. Automaattisesti luodun videon esikatselun avulla voit varmistaa, että mainokseen linkitetään oikea video. Ota huomioon seuraavat seikat:
      • YouTube-videoita, joiden upottaminen ei ole sallittua, voidaan kuitenkin näyttää videomainoksissa.
      • Videomainokset noudattavat videoiden tietosuoja-asetuksia. Yksityiseksi määritettyjä YouTube-videoita ei voida näyttää videomainoksissa. Vain julkisiksi ja piilotetuiksi määritettyjä videoita voidaan näyttää.
      • Staattinen päätöskortti näytetään, jos videon lataaminen epäonnistuu mistä tahansa syystä. Esimerkki: Videota ei saa näyttää kaikissa maissa.
    • Otsikko: Kirjoita viesti, jonka haluat käyttäjien näkevän (enintään 25 merkkiä).
    • Kuvaus: Anna mainostettavan sovelluksen kuvaus (enintään 70 merkkiä).
    • Sisältyvät tiedot: Tämä kenttä täyttyy automaattisesti. Kenttä sisältää sovelluskaupasta noudettuja lisätietoja, kuten hinnan ja arviot (jos käytettävissä), joita käytämme mainoksen tehostamiseen.
      • Mainoksen esikatselussa näkyvä hinta perustuu oletusvaluuttaan. Hinta muuttuu käyttäjän sijainnin mukaisen valuutan mukaan.
      • Arviot näytetään vain, jos tähtiä on vähintään neljä ja arvioita on yli 100.
    Palkkion tarjoavissa mainosyksiköissä näytettävän videon pituuden on oltava alle 30 sekuntia.
  4. Valitse Esikatselu ja esikatsele mainos.
  5. Klikkaa Luo mainos
  6. Toista vaiheet 1–4 kaikille tälle kampanjalle luotaville mainoksille.
  7. Valitse Valmis, kun olet luonut kaikki mainokset.
Jotta kampanjoidesi mainoksia voidaan varmasti näyttää, tarkista, että AdMob-tiliisi liitetyn Google Ads -tilin laskutustiedot ovat ajan tasalla.