Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Kampanjat

Uuden kampanjan luominen

Kampanja koostuu mainoksista. Jokaisessa kampanjassa voi olla useita mainoksia, joilla on erilaiset mainontatavoitteet. Mainostajien kannattaa luoda erilliset kampanjat eri mainontatavoitteita varten.

Mainos taas on se, minkä käyttäjät näkevät puhelimissaan. Mainoksia käytetään sovellusten mainostamiseen ja kampanjoita mainosten järjestämiseen. Voit luoda esimerkiksi kampanjan nimeltä Nexus 7, jossa Nexus 7 ‑laitteen käyttäjille kohdistetaan useita mainoksia.

Voit luoda uuden kampanjan seuraamalla seuraavia ohjeita:

Uuden kampanjan luominen

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa sivupalkista Kampanjat.
  3. Klikkaa Luo kampanja.
Huom. Mainosten näytön alkamiseen uusissa kampanjoissa voi mennä kuusi tuntia.
Jotta kampanjoidesi mainokset voivat varmasti näkyä, tarkista, että AdMob-tiliisi liitetyn Google Ads ‑tilin laskutustiedot ovat ajan tasalla.

1. vaihe: Kampanjan asetusten valitseminen

1. Valitse kampanjan tyyppi.
    • Oman yrityksen mainos: Tällä voit mainostaa omia sovelluksiasi ja verkkosivustojasi.
    • Suoramyynti: Mainostajalle luomasi kampanja.
  2. Valitse tavoitetyyppi, jonka mukaan kampanjaa mitataan.
  • Asennuskohtainen enimmäishinta (Android-beta): Valitse suurin summa, jonka haluat maksaa uuden käyttäjän hankkimisesta sovelluksellesi. Tämä tavoitetyyppi on tarkoitettu vain oman yrityksen mainoskampanjoille.
  • Välitetyt mainokset (suositellaan täydennystä varten): Mainoksesi kilpailevat välitysketjussa todellisella tuhannen impression hinnalla, joka voidaan optimoida täydennystä varten.
  • Impressioiden määrä: Valitse kampanjalle impressioiden määrä.
  • Klikkausten määrä: Valitse kampanjalle klikkausten määrä.
  • Prosenttiosuus impressioista: Valitse kampanjaan ohjattava osuus päivittäisistä impressioista.
  1. Klikkaa Jatka.

2. vaihe: Mainosyksiköiden valitseminen

1. Klikkaa Lisää mainosyksiköitä.
  2. Valitse niiden mainosyksiköiden ruudut, joiden haluat näkyvän tässä kampanjassa, niin ne lisätään valittujen mainosyksiköiden listaan. Jos haluat lisätä kaikki käytettävissä olevat mainosyksiköt, klikkaa Valitse kaikki.
    Huom. AdMob-kampanjat eivät voi näkyä lapsille suunnatuissa sovelluksissa. Jos kampanjaan on lisätty tällaisessa sovelluksessa oleva mainosyksikkö, kyseiselle sovellukselle ei kerry impressioita.
  3. Klikkaa Vahvista.

Tarkennettujen kohdistusasetusten valitseminen

Klikkaa Tarkennettu kohdistaminen ja valitse sitten muokattavat ehdot. Klikkaa sitten Haluan valita tietyt (valitse vähintään yksi).

• Maantieteelliset sijainnit, joita haluat käyttää kohdistuksessa: Jos et halua käyttää maantieteellistä kohdistusta, valitse Kaikki maat ja alueet
    • Voit parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia kohdistamalla mainonnan alueille, joilla on haluamasi kohdeyleisö.
  • Kielet, joihin haluat kohdistaa mainokset: Kieli määräytyy käyttäjän laitteen kieliasetusten perusteella. Oletuksena on "Kaikki käytettävissä olevat kielet".
    • AdMob tarkistaa, vastaako asiakkaan laitteen kieliasetus jotakin kampanjasi kohdekieltä.
  • Internetpalveluntarjoajat, joille haluat kohdistaa mainokset: Oletusasetus on Kaikki saatavilla olevat internetpalveluntarjoajat ja Wi-Fi.
    • Jos esimerkiksi päätät kohdistaa mainoksesi Wi-Fi-liikenteeseen, mainoksesi näkyvät matkapuhelimilla vain silloin, kun puhelimet ovat yhteydessä Wi-Fi-verkkoon.
  • Laitteet ja käyttöjärjestelmäversiot, joihin haluat kohdistaa mainokset: Oletuksena on "Kaikki käytettävissä olevat laitteet ja käyttöjärjestelmäversiot".
    • Jos esimerkiksi mainostat iPhone-sovellusta, jossa on HD-kuvaelementtejä, voit kohdistaa mainontasi iPhone 12:een ja sitä uudempiin laitemalleihin.
    • Huom. Kampanjat voidaan kohdistaa useisiin mainosyksiköihin useissa eri sovelluksissa, joten näiden asetusten muokkaaminen liian rajoittaviksi saattaa vaikuttaa kampanjaasi negatiivisesti.
  • Demografiset tiedot tai tietyt asiakasryhmät, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita mainostettavasta sovelluksesta: Esimerkiksi tuoreille äideille tarkoitetun sovelluksen mainos kohdistetaan 18–44-vuotiaille naisille. Oletuksena on "Kaikki käytettävissä olevat sukupuolet ja ikäryhmät".
    • Huom. Tarkempi demografinen kohdistaminen tarkoittaa sitä, että kohdistetun kampanjan mainokset näkyvät pienemmälle asiakasjoukolle. Erikoissovelluksia mainostettaessa tämä saattaa olla toivottavaa. Yleiseen käyttöön tarkoitettuja sovelluksia mainostettaessa yleisöä voidaan laajentaa käyttämällä yleisempää demografista kohdistamista.
Mitä enemmän tarkennat valintoja, sitä vähemmän kokonaisliikennettä voit saada mainoksillesi. Kun kokeilet eri kohdistusvaihtoehtoja, suosittelemme seuraamaan tarkasti raportteja ja tarkentamaan valintoja.
  1.  Klikkaa Jatka.

3. vaihe: Kampanjan ja tavoitteen muokkaaminen

1. Lisää kampanjalle nimi. Kampanjan nimi ei näy käyttäjille.
  2. Aseta kampanjallesi tietty tavoite. Tämä kenttä perustuu tavoitetyyppiin, jonka valitsit kampanjan asetusten valinnan yhteydessä. Se voi olla impressioiden prosenttiosuus, impressioiden määrä tai klikkausten määrä, jonka pyrit saamaan kampanjallasi. Voit valita tavoitteeksi myös välitetyt mainokset, jolloin mainoksesi kilpailevat välitysketjussa todellisella tuhannen impression hinnalla, joka voidaan optimoida täydennystä varten.
    Ennen kampanjan tavoitteen valitsemista haluat ehkä tutkia sovelluksen liikenteeseen, impressioihin ja klikkauksiin liittyvää aiempaa dataa, jotta voit tunnistaa trendit ja varmistaa tavoitteen olevan saavutettavissa valitulla ajanjaksolla.
  3. Valitse kampanjasi tavoiteaikataulun mukainen alkamis- ja päättymispäivä. Aikaisin mahdollinen alkamisaika on seuraavana päivänä klo 00.00 (esim. jos tänään on maanantai, kampanja voi alkaa aikaisintaan tiistaina klo 00.00). Päättymispäivä on valinnainen välitetyissä mainoskampanjoissa ja asennuskohtaista enimmäishintaa käyttävissä kampanjoissa. Voit pitää nämä kampanjatyypit käynnissä siihen asti, kun päätät keskeyttää ne.
Tärkeää: Jotta kampanja voidaan optimoida täysin, valitse tarkat kampanjatavoitteet.

Lisäasetusten valitseminen

Jos haluat rajoittaa näyttötiheyttä tai valita mainosten näyttötahdin, klikkaa Lisäasetukset:

1. Näyttötiheyden rajoitustoiminto: Ota näyttötiheyden rajoitustoiminto käyttöön, jos haluat rajoittaa sitä, kuinka monta kertaa mainoksesi näkyvät samalle henkilölle. Lue lisää kampanjoiden näyttötiheyden rajoitustoiminnosta.
  2. Mainosten näyttötahti: Voit asettaa tahdin, jolla mainokset näkyvät. Näin voit hallita kunkin rivikohdan saamien impressioiden määrää:
    • Tasainen: Valitsemalla tämän voit varmistaa, että jokainen rivikohta saa päivittäin riittävästi impressioita. Suosittelemme valitsemaan tämän tahdin, jos hoidat useita kampanjoita.
    • Mahdollisimman nopeasti: Tämän asetuksen avulla voit varmistaa, että kampanja saa impressioita mahdollisimman nopealla tahdilla. Jos valitset tämän tahdin, kampanja saa todennäköisesti impressioita, jotka olisivat muuten menneet muille kampanjoille. Näin voit siis parantaa mahdollisuuksia saavuttaa kampanjan tavoitteet.
  3. Klikkaa Tallenna ja jatka.

4. vaihe: Mainosten luominen (valinnainen)

Voit luoda mainoksia tai palata tähän vaiheeseen myöhemmin klikkaamalla ensin kampanjan nimeä ja sitten Mainokset-välilehteä ja seuraamalla tämän jälkeen alla olevia ohjeita.

Huom. Kampanjan mainosten on oltava Googlen alustakäytäntöjen mukaisia. Lue lisää näistä käytännöistä.
  1. Valitse Luo uusi mainos.
  2. Valitse, mitä mainostat:
    • Google Play ‑sovellus: Voit etsiä sovelluksen sen nimen, kehittäjän nimen tai sovelluksen tunnuksen avulla, niin luomme mainoksesi tulosten perusteella.
    • App Store ‑sovellus: Voit etsiä sovelluksen sen nimen, kehittäjän nimen tai sovelluksen tunnuksen avulla, niin luomme mainoksesi tulosten perusteella.
    • Sovellus jota hostataan jossakin muualla: Lisää kohde-URL-osoite, johon AdMob ohjaa käyttäjiä, kun he klikkaavat mainosta.
    • Verkkosivusto: Lisää kohde-URL, johon AdMob ohjaa käyttäjät, kun he klikkaavat mainosta.
  3. Valitse mainostyyppi ja lisää tarvittavat mainoksen tiedot.

Huom. Mainostyypin on oltava yhteensopiva aiemmin valitsemiesi mainosyksiköiden muodon sekä mainostettavan asian kanssa. Selvitä, mitkä mainostyypit sopivat yhteen minkäkin mainosmuodon kanssa

Tekstimainos

Tekstimainokset ovat mainoksia, jotka koostuvat tekstiriveistä.

Sovelluksen mainostaminen
    • Sovellus: Etsi hakukentän avulla mainoksessa mainostettava sovellus.
    • Mainoksen nimi: Lisää mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Otsikko: Lisää viesti, jonka haluat käyttäjien näkevän (enintään 25 merkkiä).
    • Mainosteksti: Lisää mainostettavan sovelluksen kuvaus (enintään 35 merkkiä).
    Kuvamainos

Kuvamainoksissa on yksi kuvatiedosto, jonka lataat itse.

Sovelluksen mainostaminen
    • Mainoksen nimi: Lisää mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Sovellus tai verkkosivusto: Klikkaa Sovellus-painiketta, jos et vielä ole valinnut sovellusta.
    • Sovellus: Etsi hakukentän avulla mainoksessa mainostettava sovellus.
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Kuvan lataus: Lataa tietokoneeltasi mainosaineistona käytettävä kuvatiedosto.
    Verkkosivuston mainostaminen
    • Mainoksen nimi: Lisää mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Sovellus tai verkkosivusto: Klikkaa Verkkosivusto-painiketta, jos et vielä ole valinnut verkkosivustoa.
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Kuvan lataus: Lataa tietokoneeltasi mainosaineistona käytettävä kuvatiedosto.
    HTML5-mainos
    Voit käyttää HTML5-mainoksia vain, jos mainostat jossakin muualla hostattua verkkosivustoa tai sovellusta.

HTML5-mainoksissa on yksi ZIP-tiedosto, jonka lataat itse. Se sisältää Google Web Designerilla suunnitellun HTML5-mainoksen.

• Mainoksen nimi: Lisää mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta klikanneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Mainosaineisto: Lataa tietokoneeltasi .ZIP-tiedosto, joka sisältää mainosaineistona käytettävän, Google Web Designerilla luodun HTML5-mainoksen.
    Videomainos

Huom. Tällä hetkellä tuetaan vain YouTube-videoita. Videomainoksia voidaan käyttää vain mainostettaessa Google Play Kaupassa tai App Storessa olevaa sovellusta.

• Mainoksen nimi: Lisää mainoksen nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Sovellus: Etsi hakukentän avulla mainoksessa mainostettava sovellus.
    • Kohde-URL: Anna URL-osoite, johon AdMob ohjaa mainosta napauttaneet käyttäjät. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Videon URL‑osoite: Lisää sen videon URL‑osoite, jonka haluat näyttää mainoksessa. Automaattisesti luodun videon esikatselun avulla voit varmistaa, että mainokseen linkitetään oikea video. Ota huomioon seuraavat seikat:
      • YouTube-videot, joiden upottaminen ei ole sallittua, voivat kuitenkin näkyä videomainoksissa.
      • Videomainokset noudattavat videoiden yksityisyysasetuksia. Yksityiseksi määritetyt YouTube-videot eivät voi näkyä videomainoksissa. Vain julkisiksi ja piilotetuiksi määritetyt videot voivat näkyä.
      • Staattinen päätöskortti näytetään, jos videon lataaminen epäonnistuu mistä tahansa syystä. Esimerkki: Video ei saa näkyä kaikissa maissa
    • Otsikko: Kirjoita viesti, jonka haluat käyttäjien näkevän (enintään 25 merkkiä).
    • Kuvaus: Anna mainostettavan sovelluksen kuvaus (enintään 70 merkkiä).
    • Sisältyvät tiedot: Tämä kenttä täyttyy automaattisesti. Kenttä sisältää sovelluskaupasta noudettuja lisätietoja, kuten hinnan ja arviot (jos käytettävissä), joita käytämme mainoksen tehostamiseen.
      • Mainoksen esikatselussa näkyvä hinta perustuu oletusvaluuttaan. Hinta muuttuu käyttäjän sijainnin mukaisen valuutan mukaan.
      • Arviot näytetään vain, jos tähtiä on vähintään neljä ja arvioita on yli 100.
    Palkkion tarjoavissa mainosyksiköissä näkyvän videon pituuden on oltava alle 30 sekuntia.
    Responsiivinen Display-mainos
    Huom.Jotta voit käyttää responsiivisia Display-mainoksia, sinun on valittava kampanjan mainonnan kohteeksi "verkkosivusto".
    • Kohde-URL: Lisää URL-osoite, johon AdMob ohjaa käyttäjät, kun he klikkaavat mainosta. Tämä URL-osoite ei näy mainoksessa.
    • Otsikko: Lisää mainoksen ensimmäinen rivi (enintään 30 merkkiä).
    • Pitkä otsikko: Lisää mainoksen ensimmäinen rivi. Se näkyy suurissa mainoksissa lyhyen otsikon sijaan. Pitkässä otsikossa voi olla enintään 90 merkkiä, ja se voidaan näyttää kuvauksen kanssa tai ilman kuvausta.
    • Kuvaus: Lisää mainostettavan verkkosivuston kuvaus (enintään 90 merkkiä). Kuvaus täydentää otsikkoa ja tarjoaa lisää kontekstia tai tarkempia tietoja aiheesta.
    • Yrityksen nimi: Lisää yrityksen tai brändin nimi (enintään 25 merkkiä).
    • Videon URL‑osoite (valinnainen): Lisää sen videon URL‑osoite, jonka haluat näyttää mainoksessa. Ota huomioon seuraavat seikat:
      • YouTube-videot, joiden upottaminen ei ole sallittua, voivat kuitenkin näkyä videomainoksissa.
      • Videomainokset noudattavat videoiden tietosuoja-asetuksia. Yksityiseksi määritetyt YouTube-videot eivät voi näkyä videomainoksissa. Vain julkisiksi ja piilotetuiksi määritetyt videot voivat näkyä.
      • Staattinen päätöskortti näytetään, jos videon lataaminen epäonnistuu mistä tahansa syystä. Esimerkki: Video ei saa näkyä kaikissa maissa
    • Vastuuvapauslauseke (valinnainen): Voit lisätä vastuuvapauslausekkeen, jossa käyttäjille kerrotaan mahdollisista mainokseen liittyvistä suostumusilmoituksista tai oikeudellisista ilmoituksista. Vastuuvapauslausekkeessa voi olla enintään 90 merkkiä. Lausekkeessa ei saa olla linkkejä muille verkkosivustoille tai muihin materiaaleihin.
    • Vaakasuuntainen kuva: Ladattavan vaakasuuntaisen kuvan kuvasuhteen on oltava 1,91:1 ja koon suurempi kuin 600 x 314. Tiedoston enimmäiskoko on 5 120 kt.
    • Neliön muotoinen kuva: Ladattavan neliön muotoisen (1:1) kuvan koon on oltava vähintään 300 x 300. Tiedoston enimmäiskoko on 5 120 kt.
    • Toimintakehotusteksti: Toimintakehotustekstin tarkoitus on aktivoida käyttäjiä, ja se voi näkyä monenlaisissa asetteluissa. Jos valitset "Automaattinen", Google valitsee toimintakehotuksen puolestasi. Kaikissa mainoksen asetteluissa ei ole toimintakehotusta.
  4. Valitse Esikatselu ja esikatsele mainos.
  5. Klikkaa Luo mainos.
  6. Toista vaiheet 1–5 kaikille tälle kampanjalle luotaville mainoksille.
  7. Kun olet luonut kaikki mainokset, valitse Valmis.

Mainostyypit ja yhteensopivuus

Mainosta suunnitellessasi sinun on valittava mainostyyppi. Muista katsoa, mitkä mainosmuodot tukevat valitsemiasi mainostyyppejä. Voit käyttää alla olevaa taulukkoa apuna päätöksenteossa.

Huomaa myös, että sinun on valittava mainosyksiköitä, jotka ovat samassa muodossa kuin luotava mainos. Muuten mainoksesi ei välttämättä näy.

Mainostyypit sovelluksen mainostamiseen (Google Play tai App Store)

Teksti Kuva HTML5 Video
Banneri Kyllä Kyllä Ei Ei
Välimainos Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Palkkion tarjoava mainos Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Natiivimainokset Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Sovelluksenavaus Kyllä Kyllä Ei Kyllä

Mainostyypit muualla hostatun sovelluksen mainostamiseen

Teksti Kuva HTML5 Video
Banneri Ei Kyllä Kyllä Ei
Välimainos Ei Kyllä Kyllä Ei
Palkkion tarjoava mainos Ei Kyllä Kyllä Ei
Natiivimainokset Ei Kyllä Kyllä Ei
Sovelluksenavaus Ei Kyllä Ei Ei

Mainostyypit verkkosivuston mainostamiseen

Teksti Kuva HTML5 Video Responsiivinen Display-mainos
Banneri Ei Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Välimainos Ei Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Palkkion tarjoava mainos Ei Ei Ei Ei Kyllä
Natiivimainokset Ei Kyllä Ei Ei Kyllä
Sovelluksenavaus Ei Kyllä Ei Ei Kyllä

Myös kampanjan tavoitetyyppi vaikuttaa mainostyypin yhteensopivuuteen. Valitse tavoitetyyppi alla olevan taulukon avulla.

Kampanjan tavoite- ja mainostyyppien yhteensopivuus

Huom. Jos tavoitetyyppi on asennuskohtainen hinta, voit käyttää teksti-, video- ja kuvamainoksia vain Google Play ‑sovellusten mainostamiseen. Näitä mainostyyppejä ei tällä hetkellä tueta muissa sovelluskaupoissa tai verkkosivustoilla.

Kampanjan tavoitetyypit

Mainonta

Mainostyyppi

Korkein asennuskohtainen hinta Välitetyt mainokset Impressiomäärä Prosenttiosuus impressioista Klikkausmäärä
Google Play ‑sovellus Teksti Supported Supported Supported Supported Supported
Video Supported Supported Supported Supported Supported
Kuva Supported Supported Supported Supported Supported
App Store ‑sovellus Teksti Beta Supported Supported Supported Supported
Video Beta Supported Supported Supported Supported
Kuva Beta Supported Supported Supported Supported
Muualla hostattu sovellus Kuva Ei tuettu Supported Supported Supported Supported
HTML5 Ei tuettu Supported Supported Supported Supported
Verkkosivusto Kuva Ei tuettu Supported Supported Supported Supported
HTML5 Ei tuettu Supported Supported Supported Supported
Responsiivinen muoto Ei tuettu Supported Supported Supported Supported
Teksti Ei tuettu Supported Supported Supported Supported