Overzicht en aan de slag

Snelstartgids voor AdMob

Alles wat u moet weten over hoe u uw account instelt en aan de slag gaat met advertenties
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen die we ontvangen van ontwikkelaars zoals u wanneer ze hun account instellen. Deze vragen gaan meestal over betalingen, problemen met het account en beleidsrichtlijnen. Voor meer informatie over navigeren binnen uw account en voor minder voorkomende problemen gaat u naar het gedeelte Basisprincipes voor accounts in het Helpcentrum. Als u problemen ondervindt met inloggen of aanmelden, raadpleegt u de veelgestelde vragen over problemen met accounts.

Apps, advertentieblokken en advertenties

Hoe maak ik mijn eerste advertentie?

U hoeft slechts enkele stappen uit te voeren om advertenties weer te geven:
  1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Stel uw app in als u dat nog niet heeft gedaan in AdMob.
  3. Beslis wat voor soort advertentieblok u wilt maken. Wilt u een advertentie over het volledige scherm tussen content in? Dat is een interstitial. Lees meer informatie over wanneer u deze kunt gebruiken. U kunt ook een banner plaatsen onderaan alle schermen van uw app. We raden aan om de verschillende soorten advertenties te gebruiken op een manier die geschikt is voor uw app.
  4. Maak vervolgens het advertentieblok waarin u advertenties wilt weergeven.
  5. Vergeet niet ook de SDK te implementeren. Raadpleeg de gedetailleerde instructies voor Android en iOS.

Hoe kan ik analysegegevens weergeven voor mijn app?

Als u uw AdMob-apps aan Firebase koppelt, kunt u optimaal gebruikmaken van de krachtige analysetools, waaronder tools voor de analyse van gebruikersgedrag. Op basis hiervan bent u in staat beter onderbouwde beslissingen te nemen met betrekking tot het genereren van inkomsten. Voor meer informatie over Google Analytics voor Firebase gaat u naar het Helpcentrum van Firebase.

Wat zijn de verschillende statistieken in mijn rapporten?

Uw rapporten bevatten veel statistieken en er zijn veel AdMob-specifieke termen. Ga naar de woordenlijst voor alle termen en kijk hieronder voor een aantal sleutelbegrippen die u moet kennen om de rapporten onder 'Inkomsten genereren' te begrijpen:

1. Vertoningen: het aantal keren dat een afzonderlijke advertentie wordt weergegeven in een app.
  2. Klikken: het totaal aantal klikken op advertenties in uw app.
  3. Klikfrequentie van vertoningen: de frequentie waarmee gebruikers klikken per afzonderlijke advertentie die wordt weergegeven.
  4. RPM (inkomsten per duizend vertoningen): de geschatte inkomsten die u genereert voor elke 1000 vertoningen die u ontvangt.
  5. Geschatte inkomsten: een huidige schatting van de inkomsten. Deze kunnen wijzigen voordat de betaling plaatsvindt en worden elke maand definitief berekend. Meer informatie over het verschil tussen geschatte en definitieve inkomsten.

Beleid en ongeldige activiteit

Wat is ongeldige klikactiviteit?

Ongeldige activiteit bestaat uit klikken of vertoningen die de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever kunstmatig kunnen verhogen. Onder ongeldige activiteiten vallen opzettelijk frauduleus verkeer en onbedoelde klikken. Als u ooit een groot verschil ziet tussen de geschatte en definitieve inkomsten, vindt er misschien meer ongeldige klikactiviteit plaats.

Hoe kan ik ongeldige klikactiviteit voorkomen?

Er zijn verschillende manieren om ongeldige klikactiviteit te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw account voldoet aan de beleidsrichtlijnen. U kunt hier alle nodige informatie vinden.

Betalingen

Wanneer krijg ik mijn eerste betaling?

Als u de Stappen voor het ontvangen van uw betalingen heeft voltooid, wordt u betaald in de maand nadat u de drempel van $ 100 (of het equivalent) in 'Definitieve inkomsten' heeft overschreden. Uw inkomsten worden aangegeven als Definitief op de pagina Betalingen in uw account tijdens de eerste paar dagen van de maand. Daarna wordt de betaling van uw accountsaldo verstuurd.

Voorbeeld: als het saldo van uw account een waarde van $ 100 bereikt in november, sturen we u een betaling op 21 december. De betaling wordt op deze datum uitgegeven, maar het duurt even voordat deze u bereikt. U ontvangt de betaling aan het eind van de maand.

Wat zijn de stappen voor het ontvangen van betalingen?

Voordat u betalingen kunt ontvangen, moet u een aantal drempels bereiken, uw adres verifiëren, een betaalmethode selecteren en wat geld verdienen. Doorloop de gedetailleerde controlelijst Stappen voor het ontvangen van uw betalingen of lees verder voor de verkorte versie hiervan.

1. Verifieer uw adres. Bereik $ 10 (of het aangegeven equivalent) in 'Definitieve inkomsten'. Daarna sturen we u een pincode per post voor het verifiëren van uw adres.
    U kunt maximaal drie keer een nieuwe pincode aanvragen. Als u deze na de derde keer niet heeft ontvangen, logt u in op uw account. Op uw startpagina wordt een melding weergegeven met instructies over hoe u ons via een contactformulier een officieel document kunt sturen om uw adres te bevestigen.
  2. Selecteer uw betaalmethode. Bij $ 10 (of het equivalent hiervan) kunt u ook uw betaalmethode selecteren. De beschikbare betaalmethoden zijn afhankelijk van uw land.
  3. Ontvang uw betaling. Wanneer u eenmaal de drempel van $ 100 aan definitieve inkomsten bereikt en alle bovenstaande stappen heeft voltooid, wordt u betaald op de 21e van de maand nadat u de drempel heeft bereikt. Meer informatie over het betalingsschema.

Waarom wijkt het bedrag dat ik ontvang af van wat ik zie in AdMob?

Geschatte inkomsten, die worden weergegeven in uw rapporten, geven u zo snel mogelijk een vrij nauwkeurige schatting van recente accountactiviteit. Uw inkomsten worden echter pas definitief aan het einde van de maand. Uw geschatte inkomsten weerspiegelen dan ook niet noodzakelijkerwijs het bedrag dat uiteindelijk aan u wordt betaald. Uw definitieve inkomsten zijn de nauwkeurig berekende bedragen waarin alle opbrengsten die aan u worden betaald voor gevalideerde klikken en vertoningen, zijn opgenomen.

Wat gebeurt er als mijn account wordt uitgeschakeld?

Als uw account om welke reden dan ook wordt uitgeschakeld, kunt u bezwaar maken. Ons beleids- en verkeerskwaliteitsteam zal uw zaak beoordelen. U vindt hier meer informatie over accounts, uitschakeling en bezwaren.

Inloggen op uw account en andere vragen

Heeft u problemen met inloggen of met uw wachtwoord?

Gebruik de probleemoplosser Ik kan niet inloggen op mijn account voor hulp om toegang te krijgen tot uw AdMob-account.

Ondervindt u problemen bij het implementeren of weergeven van uw advertenties?

Volg de stappen in onze probleemoplosser 'Er worden geen advertenties weergegeven' om problemen met advertentie-implementatie op te lossen zodat er advertenties worden weergegeven in uw app.

Wat is het verschil tussen AdMob en producten ter beloning van Play?

AdMob is een platform voor het genereren van inkomsten met advertenties voor apps. Het is gemaakt voor ontwikkelaars die inkomsten willen genereren met advertenties en mogelijk ook geavanceerde strategieën voor het genereren van inkomsten willen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bemiddeling, CPM-minima, frequentielimieten, op gebruikers gebaseerde analysen en campagnes met eigen advertenties.

Producten ter beloning van Google Play is een alternatief product waarmee Android-ontwikkelaars inkomsten kunnen genereren. Het wordt rechtstreeks in Play Console aangeboden, net als beheerde producten en abonnementen. Met deze oplossing kunnen ontwikkelaars de mogelijkheden van advertenties ontdekken zonder extra werk met de SDK uit te voeren.

Klik hier om snel aan de slag te gaan