Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

GDPR-viestit

GDPR-viestin julkaiseminen käyttäjän puolesta Googlen CMP:llä

Tämä artikkeli käsittelee GDPR‑viestiä, jonka Google määrittää puolestasi, jos et julkaise omaa 16.1.2024 mennessä.

16.1.2024 alkaen julkaisijoiden on käytettävä Googlen sertifioimaa suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), joka on integroitu IAB:n läpinäkyvyys‑ ja suostumuskehykseen (TCF), kun mainoksia julkaistaan käyttäjille Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä. Jos sinulla ei tällä hetkellä ole sopivaa GDPR‑viestiä, sinua pyydetään valitsemaan haluamasi GDPR‑viesti, kun kirjaudut AdMob‑tilillesi.

Jos päätät luoda GDPR‑viestin mutta et julkaise sitä 16.1.2024 mennessä, yritämme julkaista puolestasi oletusarvoisen GDPR‑viestin, joka näkyy nykyisissä välimainos‑ tai sovelluksenavausmainosyksiköissä, jos mahdollista. Voit muokata tätä GDPR‑viestiä myöhemmin.

Jotta julkaistu viesti voi näkyä, sinun on asennettava Google Mobile Ads SDK:n uusin versio mainosyksikön käyttöönottoa varten (versio 22.5.0+ Androidille tai versio 10.8.0+ iOS:lle). Mainosyksikön käyttöönotto edellyttää sovelluksenavausmainosta tai välimainosta, jotta GDPR‑viesti voi näkyä. Huom. Suostumusperuutuslinkin lisääminen sovellukseen on sinun vastuullasi.

Hyvä huomata: Mainosyksikön käyttöönotto on väliratkaisu, joka auttaa sinua täyttämään tämän vaatimuksen määräaikaan mennessä. Jos haluat, että personoidut mainoksesi näkyvät jatkossakin käyttäjille Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä, suosittelemme, että otat käyttöön Googlen sertifioiman CMP:n mahdollisimman pian.

Jos päädyt käyttämään Googlen CMP:tä, voit luoda viestin AdMobissa ja lisätä sovellukseesi Google User Messaging (UMP) SDK:n. Jos luomme viestin puolestasi mainosyksikön käyttöönoton avulla, voit yhä käyttää tätä viestiä, kun päivität UMP SDK:hon.

Voit vaihtaa toiseen CMP:hen milloin tahansa. Voit käyttää mitä tahansa Googlen sertifioimaa CMP:tä. Jos valitset jonkin toisen CMP:n, järjestelmämme havaitsevat tämän emmekä ota GDPR‑viestiä puolestasi käyttöön 16.1.2024.

GDPR-suostumusvaihtoehtojen vahvistaminen

Kirjaudu ennen GDPR-viestisi julkaisemista AdMobiin ja viimeistele viestin asetukset. Tarvitsemme tietoa suostumusvaihtoehdoista, joiden haluat näkyvän sovelluksesi käyttäjille.

Päätä "Vahvista GDPR-viestin suostumusvaihtoehdot" ‑valintaikkunassa, minkä vaihtoehtojen haluat näkyvän, sekä haluatko viestiin Älä anna suostumusta ‑vaihtoehdon. Jos valitset sen, käyttäjät voivat evätä suostumuksensa mainoskumppaneillesi ja niiden käyttötarkoituksille yhdellä klikkauksella viestin ensimmäisellä sivulla.

Viestissä näkyy jompikumpi seuraavista yhdistelmistä:

Jos et kirjaudu tilillesi ennen 16.1.2024, suostumusviestiin tulee vaihtoehdot Anna suostumus, Muuta valintoja ja Älä anna suostumusta. Muistathan, että voit muuttaa GDPR-asetuksiasi milloin tahansa.

Oletusarvoisen GDPR‑viestin asetukset

Jos julkaisemme GDPR‑viestin puolestasi, sillä on seuraavat oletusasetukset. Muista, että voit koska tahansa muokata GDPR‑asetuksia.

GDPR‑asetus Kuvaus Oletusarvo
Omat sovellukset  Sovellukset, joissa viesti näkyy  Yritämme tunnistaa sovelluksesi, joissa CMP ei ole käytössä.
Mainosyksikön käyttöönotto Mahdollistaa viestin näkymisen välimainos‑ ja sovelluksenavausmainosyksiköissä Päällä
Kieli Kieli, jolla viesti näkyy Luomme viestejä kaikilla ETA:n, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Sveitsin kielillä, jotka ovat saatavilla Yksityisyys ja viestit ‑työkalussa. Jos käyttäjän kieli ei ole saatavilla, käytämme oletuskielenä englantia.
Käyttäjäsuostumuksen valinnat Käyttäjäsuostumuksen valinnat, jotka sovelluksen käyttäjät näkevät viestissä

Tässä käytetään AdMobissa valitsemiasi suostumusvaihtoehtoja.

Jos et tee valintaa, suostumusviestissä käytetään seuraavia: Anna suostumus, Muuta valintoja ja Älä anna suostumusta. Viestissä ei ole "Sulje"‑vaihtoehtoa.

Tyyli Viestin muoto ja tyyli Ei fonttien, tyylin, värin jne. mukauttamista
Tietosuojakäytännön URL‑osoite Sovelluksesi tietosuojakäytännön URL‑osoite

Kun kyseessä on Play Kauppaan tai App Storeen lisätty sovellus, tietosuojakäytännön URL‑osoitteeksi asetetaan sovelluksen tietosivu. Jos haluat ohjata käyttäjät tiettyyn tietosuojakäytäntöön, päivitä URL‑osoite

Jos sovellus on lisätty vain kolmansien osapuolten kauppoihin, jätämme URL‑osoitteen tyhjäksi. Sinun on päivitettävä URL‑osoite.

Huom. Googlen EU‑käyttäjäsuostumuskäytännössä edellytetään tietosuojakäytäntösivua.
Logo Sovellukseesi liittyvä logo

Poissa päältä

Huomaa: Logot eivät ole saatavilla sovelluksissa, joissa on käytössä mainosyksikön käyttöönotto. Jos haluat lisätä suostumusviestiisi logon, sinun on otettava käyttöön UMP SDK ja muokattava viestiäsi.

Suostumusperuutuslinkki Linkki, jonka avulla sovelluksen käyttäjä voi perua suostumuksen, jonka hän on antanut evästeiden ja personoitujen mainosten käyttöön sovelluksessasi Suostumusperuutuslinkin lisääminen sovellukseen on sinun vastuullasi.
Mainoskumppanit Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisesti sinun on yksilöitävä jokainen mainoskumppani, joka saa käyttäjien henkilökohtaista dataa Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä.

"Usein käytetyt mainoskumppanit". Tämä on ennalta valittu lista mainoskumppaneista (ennen niistä käytettiin nimitystä mainosteknologian tarjoajat).

Jos valitsit aiemmin GDPR‑asetuksista "omat mainoskumppanit", käytämme valitsemiasi mainoskumppaneita.

Jos käytät sovellustesi kaupallistamisessa sekä Ad Manageria että AdMobia, suostumusviestissä näkyy molemmissa tuotteissa valitut mainoskumppanit.

Oikeutetun edun valinnat Oikeutetun edun valinnat, jotka sovelluksen käyttäjät näkevät viestissä Kaikki valinnat näkyvät ja ovat päällä.

Katso esimerkki GDPR‑viestistä, jossa on kolme painiketta (Suostun, En suostu ja Muuta asetuksia).

GDPR‑viestin muokkaaminen

Voit muuttaa oletusviestin tekstiä ja muotoilua milloin tahansa. Voit halutessasi päivittää esimerkiksi seuraavat:

Lue lisää GDPR‑viesteistä.