Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

GDPR:n yleiskatsaus ja ohjeet

Googlen uudet suostumusten käsittelyvaatimukset mainosten julkaisemiseksi Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (julkaisijoille)

Tästä päivityksestä kerrottiin blogipostauksessa New Consent Management Platform requirements for serving ads in the EEA and UK.

Google AdSensea, Ad Manageria tai AdMobia käyttävien julkaisijoiden ja kehittäjien on 16.1.2024 alkaen käytettävä Googlen sertifioimaa suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), joka on integroitu IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehykseen (TCF), kun mainoksia julkaistaan Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä oleville käyttäjille.

Alla on tietoa uusista vaatimuksista, muutosten ajankohdasta ja siitä, miten julkaisijat voivat valmistautua niihin.

Uusi IAB:n läpinäkyvyys‑ ja suostumuskehysvaatimus

Julkaisijoiden on varmistettava, että he tekevät yhteistyötä Googlen sertifioiman suostumustenkäsittelyalustan (CMP) kanssa julkaistessaan mainoksia Euroopan talousalueella tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille. Googlen sertifioimat CMP:t ovat suostumustenkäsittelyalustoja, joiden Google on todennut täyttävän TCF-vaatimuksiin keskittyvät Googlen sertifiointiehdot. Jos TCF:ää käyttävät julkaisijat tekevät yhteistyötä myös sellaisten mainosteknologian tarjoajien kanssa, jotka eivät ole rekisteröityneet TCF:ään, Google tukee tätä myös jatkossa lisäsuostumusmääritysten avulla. CMP:iden arvioinneissa tarkistetaan, että lisäsuostumusmääritystä tukevat CMP:t voivat tukea niitä oikein. Jos CMP:n katsotaan olevan Googlen sertifiointiehtojen mukainen, se lisätään Googlen sertifioimien CMP:iden listaan. Google ei tarkista, että CMP:t ovat täysin TCF:n vaatimusten tai sovellettavien yksityisyyslakien mukaisia.

Ota huomioon myös seuraavat seikat:

• Verkon ja sovellusten varavaihtoehdot: Jos kumppani ei ota käyttöön Googlen sertifioimaa CMP:tä, vain rajoitettu mainonta voi näkyä. Googlen sertifioimasta CMP:stä peräisin olevaa liikennettä voidaan edelleen käyttää personoituihin ja personoimattomiin mainoksiin sekä rajoitettuun mainontaan.
  • Alustan ulkopuoliset ja sisäiset sovellukset: Suostumusvaatimukset koskevat sekä alustalla että sen ulkopuolella tapahtuvaa välitystä.

Jos teet yhteistyötä sellaisen CMP:n kanssa, joka ei ole seuraavalla Googlen sertifioimien CMP:iden listalla, ota yhteyttä CMP:hen ja selvitä, aikooko se hankkia sertifioinnin.

Vuonna 2020 integroimme mainosjärjestelmämme TCF:ään. Lisätietoa IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) ja AdMobin integroinnista on julkaisijaintegrointia koskevassa ohjekeskuksen artikkelissa. Uusi IAB TCF ‐vaatimus on jatkoa vuoden 2020 sitoumuksellemme tukea alan toimia, joiden tarkoituksena on ylläpitää käyttäjiin liittyvää avoimuutta ja suostumuksia standardoidun kehyksen mukaisesti.

Googlen sertifioimat CMP:t

Jatkamme CMP:iden sertifiointia ja suosittelemme, että julkaisijat tarkistavat tämän listan säännöllisesti.

Opas listassa oleviin tietoihin

• Sertifioitu CMP: Googlen sertifioiman CMP:n nimi.
  • TCF-validoidun CMP:n tunnus: Yksilöllinen tunniste, jonka IAB on määrittänyt TCF:n mukaan validoidulle CMP:lle.
  • Alusta: Ympäristöt, joissa CMP tarjoaa tukea ja joissa Google on sertifioinut CMP:n.

Lista Googlen sertifioimista CMP:istä

Sertifioitu CMP TCF-validoidun CMP:n tunnus Alusta
1&1 Mail & Media GmbH CMP (Private) 167 Verkko ja sovellus
Adevinta Spain S.L.U. CMP (Private) 129 Verkko
adjoe GmbH CMP (Private) 409 Sovellus
AdMetricsPro CMP 77 Verkko
Admiral CMP 9 Verkko
AdOcean CMP 104 Verkko ja sovellus
AdOpt 430 Verkko
Adtelligent Inc. CMP 396 Verkko
Alma CMP (Private) 84 Verkko ja sovellus
ALPRED SL CMP (Private) 237 Verkko ja sovellus
Associated Newspapers Ltd CMP 27 Verkko ja sovellus
Automattic, Inc. CMP (Private) 258 Sovellus
AutoScout24 GmbH CMP (Private) 397 Verkko
AVACY CMP 297 Verkko
Axel Springer Deutschland GmbH CMP (Private) 345 Verkko ja sovellus
Axeptio 260 Verkko ja sovellus
Blasting SA CMP (Private) 292 Verkko
Borlabs Cookie CMP 323 Verkko
BurdaForward GmbH CMP (Private) 35 Verkko ja sovellus
CCM19 CMP 343 Verkko
Ceneo.pl sp. z o.o. (Private) 434 Verkko
CHEQ Privacy CMP 224 Verkko
Ciao people s.r.l. CMP (Private) 58 Verkko
CIVIC COMPUTING LTD CMP 259 Verkko
Clickio CMP 63 Verkko
Clym Inc. 213 Verkko
Commanders Act CMP 90 Verkko ja sovellus
Complianz CMP 332 Verkko
Consentmanager CMP 31 Verkkosivusto, sovellus ja yhdistetty TV
Consentmo 435 Verkko
Cookie Information CMP 162 Verkko
Cookie Script CMP 374 Verkko
Cookiebot CMP 134 Verkko
CookieFirst CMP 382 Verkko
CookieHub CMP 354 Verkko
CookieMan 429 Verkko
CookieYes CMP 401 Verkko
Dailymotion CMP (Private) 105 Verkko ja sovellus
DataReporter GmbH CMP 426 Verkko
Deezer CMP (Private) 59 Verkko ja sovellus
Didomi CMP 7 Verkkosivusto, sovellus ja yhdistetty TV
DPG Media CMP (Private) 411 Verkko
Easybrain CMP (Private) 350 Sovellus
Ebay CMP (Private) 125 Verkko ja sovellus
eBay Kleinanzeigen GmbH CMP (Private) 309 Verkko ja sovellus
Ekspress Meedia AS CMP (Private) 363 Verkko
Enzuzo, Inc. 418 Verkko
Ethyca Inc CMP 407 Verkko
Ezoic CMP 299 Verkko
Fandom CMP (Private) 141 Verkko
Farlex CMP (Private) 282 Verkko
FastCMP 388 Verkko
freenet.de GmbH CMP (Private) 385 Sovellus
FunCorp CMP (Private) 327 Sovellus
Geek Software GmbH CMP (Private) 423 Verkko
Google LLC CMP 300 Verkko ja sovellus
Gravito CMP 302 Verkko ja sovellus
Grupa RMF CMP (Private) 330 Verkko
Guardian News and Media CMP (Private) 112 Verkko
Healthline CMP (Private) 227 Verkko
illow CMP 406 Verkko
ILOVEPDF SL CMP (Private) 417 Verkko
Impala CMP 303 Verkko ja sovellus
Infor Biznes Sp. Z o.o. CMP (Private) 294 Verkko
InMobi Choice CMP 10 Verkko ja sovellus
Interia CMP (Private) 231 Verkko ja sovellus
Internetowy Dom Mediowy net S.A. CMP (Private) 225 Verkko
Iubenda CMP 123 Verkko ja sovellus
Kayak Software Corporation CMP (Private) 413 Verkko
Ketch CMP 340 Verkko ja sovellus
Lawwwing CMP 405 Verkko
Learnings CMP 387 Sovellus
legal web GmbH 410 Verkko
LegalBlink 428 Verkko
Legally ok CMP 420 Verkko
Liveramp CMP 3 Verkko ja sovellus
Match Group LLC CMP (Private) 415 Sovellus
MBEX LTD CMP (Private) 414 Sovellus
Mediavine CMP 46 Verkko
Microsoft Corporation CMP (Private) 198 Sovellus
mobile.de CMP (Private) 306 Verkko ja sovellus
Moonee Publishing LTD CMP (Private) 421 Sovellus
Mozilor Limited (Trading as WebToffee) 404 Verkko
Multimedia Internet Services GmbH 316 Verkko
My Agile Privacy CMP 403 Verkko
Network SAS di Andrea Bettoni & co 425 Verkko
NextRoll, Inc CMP 54 Verkko
NitroPay CMP 242 Verkko
One Consent CMP 273 Sovellus
Onesecondbefore B.V. CMP 355 Verkko ja sovellus
Onetrust / Cookiepro CMP 28 Verkko ja sovellus
OptAd360 CMP 305 Verkko
Osano CMP 279 Verkko
Outfit7 CMP (Private) 348 Sovellus
Overwolf Ltd. CMP (Private) 246 Sovellus
Paruvendu CMP (Private) 222 Verkko
PrivacyPillar CMP 335 Verkko
Pubtech CMP 352 Verkko
RCS CMP 218 Verkko
Real Cookie Banner CMP 367 Verkko
Ringier Axel Springer Polska (Private) 280 Verkko ja sovellus
RTP SA CMP (Private) 193 Verkko
Secure Privacy CMP 264 Verkko
Securiti, Inc. CMP 312 Verkko
Setupad CMP 379 Verkko
Seven.One Entertainment Group GmbH CMP (Private) 318 Verkkosivusto, sovellus ja yhdistetty TV
Seznam.cz CMP 247 Verkko
SFBX CMP 2 Verkko ja sovellus
Sibbo CMP 76 Verkkosivusto, sovellus ja yhdistetty TV
Singlespot 212 Sovellus
Sirdata CMP 92 Verkko
Skyscanner UK Limited CMP (Private) 419 Verkko
Snigel Adconsent CMP 229 Verkko
Société Éditrice du Monde (Private) 371 Verkko ja sovellus
Sourcepoint Dialogue CMP 6 Verkko ja sovellus
Springer Nature AG & Co. KGAA CMP (Private) 416 Verkko
Syrenis Limited CMP 200 Verkko
Termly CMP 412 Verkko
Traffective CMP 21 Verkko ja sovellus
Transcend CMP 399 Verkko ja sovellus
Tri-table Sp. z o.o. CMP 61 Verkko
TRUENDO CMP 304 Verkko
Trustarc CMP 47 Verkko
TVP S.A. CMP (Private) 351 Verkko ja sovellus
Ultimate GDPR and CCPA Plugin by createIT CMP 408 Verkko
Uniconsent CMP 68 Verkko ja sovellus
UserCentrics CMP 5 Verkkosivusto, sovellus ja yhdistetty TV
Viber Media CMP (Private) 171 Sovellus
WebAds CMP 236 Verkko
wetter.com GmbH CMP (Private) 329 Sovellus
Wirtualna Polska Media S.A. CMP (Private) 72 Verkko ja sovellus
X-FLOW LTD CMP (Private) 436 Sovellus
Yahoo EMEA CMP (Private) 14 Verkko ja sovellus
Beginning January 16, 2024, if a partner does not adopt a Google-certified CMP, only limited ads will be eligible to serve on EEA and UK traffic. Traffic from a Google-certified CMP will continue to be eligible for personalized ads, non-personalized ads (NPA), or limited ads.

Aikataulu

• Toukokuusta 2023 alkaen: Google on alkanut sertifioida CMP:itä, jotka tekevät yhteistyötä julkaisijakumppaneidemme kanssa. Google tekee CMP:iden kanssa yhteistyötä tarkistaessaan sertifiointiehtojen täyttymistä.
  • 16.1.2024 alkaen: Google AdSensea, Ad Manageria tai AdMobia käyttävien julkaisijoiden ja kehittäjien on EU‑käyttäjäsuostumuskäytännön noudattamisen lisäksi käytettävä suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), joka on Googlen sertifioima ja integroitu IAB:n läpinäkyvyys‑ ja suostumuskehykseen (TCF), julkaistessaan mainoksia Euroopan talousalueella tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille. Kerromme tarkemmasta ajankohdasta myöhemmin.

Mitä seuraavaksi

• Julkaisijat, jotka tekevät jo yhteistyötä CMP:n kanssa: Sujuvan siirtymän varmistamiseksi julkaisijoiden kannattaa keskustella sertifiointiprosessista palveluntarjoajansa kanssa jo etukäteen.
  • Julkaisijat, joilla on oma CMP: Jos julkaisijalla on oma CMP, hän voi ilmoittaa olevansa kiinnostunut sertifioinnista. Lue lisää CMP:n sertifioinnista.
  • Julkaisijat, jotka etsivät CMP:tä: Uutta CMP‑kumppania etsivät julkaisijat voivat tutustua yllä olevaan listaan Googlen sertifioimista CMP:istä. Lisäämme listalle uusia sertifioinnin saaneita CMP:itä säännöllisesti.
  • Julkaisijat, jotka käyttävät Googlen Yksityisyys ja viestit ‑työkalun GDPR‑viestejä: Suosittelemme, että julkaisijat miettivät, mikä CMP‑ratkaisu sopii heille parhaiten. Julkaisijoiden tukemiseksi GDPR‑viestit, jotka ovat Ad Manager‑, AdSense‑ ja AdMob‑julkaisijoiden käytettävissä Yksityisyys ja viestit ‑välilehdellä, ovat sertifioituja uuden TCF‑vaatimuksen mukaisesti. Lue lisää TCF‑integroinnista ja siitä, miten Yksityisyys ja viestit ‑työkalu tukee GDPR:ää.
    • Sovellusjulkaisijat: Yllä mainittujen ominaisuuksien lisäksi Google tarjoaa sovellusjulkaisijoiden käyttöön User Messaging Platform (UMP) SDK:n. Lue lisää Google User Messaging Platform (UMP) SDK:n lisäämisestä sovelluksiin (Ad Manager ja AdMob) ja GDPR‑viestin luomisesta sovelluksille (Ad Manager ja AdMob).
  • Lapsille suunnattujen sovellusten julkaisijat: Suostumussignaaleista riippumatta Google ei näytä käyttäjille personoituja mainoksia, jos julkaisija on ilmoittanut, että sovelluksen käyttäjä on lapsi, jos julkaisija on merkinnyt sisällön lapsille suunnatuksi, tai jos Google voi muiden signaalien perusteella päätellä, että sovellusta käyttää lapsi. Jos sovellus on Google Playn perhekäytäntöjen mukainen, sitä sovelletaan automaattisesti.
    • User Messaging Platform (UMP) SDK:ta (Android, iOS) käyttävien julkaisijoiden vastuulla on tagata sovelluksen mainospyyntö TFUA-signaalilla, jotta sovelluksen käyttäjien tiedetään olevan suojaikärajaa nuorempia. Näin voidaan estää GDPR:ään liittyvien käyttäjäviestien näkyminen.
    • Katso kehittäjien ohjeista, miten voit säilyttää tai poistaa lapsille suunnattu ‑merkinnän UMP SDK:ssa (Android, iOS).
    • Jos julkaisija käyttää jotakin toista Googlen sertifioimaa CMP:tä, hänen tulee tehdä yhteistyötä CMP-palveluntarjoajan kanssa, joka voi neuvoa, miten estää tai ylläpitää viestejä suojaikärajaa nuoremmille käyttäjille.