Varsel

Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Mediering

Opprett medieringsgrupper

Når du har opprettet annonseenheter og konfigurert annonsekilder, kan du opprette en medieringsgruppe. Du må opprette en medieringsgruppe for hvert annonseformat du skal bruke. I tillegg må du opprette en medieringsgruppe for hver plattform (Android eller iOS).

Følg denne fremgangsmåten for å opprette nye medieringsgrupper

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Mediering i sidefeltet.
  3. Klikk på Opprett medieringsgruppe på Medieringsgrupper-fanen.
  4. Velg ønsket annonseformat.
  5. Velg den aktuelle plattformen.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Gi medieringsgruppen et navn. Navnet bør være beskrivende slik at du kan finne medieringsgruppen i tabellen på et senere tidspunkt.
  8. Velg de stedene du vil ekskludere eller målrette denne medieringsgruppen mot.
  9. For iOS-apper kan du også velge om du vil målrette annonser mot annonseforespørsler basert på IDFA-tilgjengelighet. Finn ut mer om medieringsgrupper for IDFA.
  10. Klikk på Legg til annonseenheter.
  11. Velg annonseenhetene du vil knytte til denne medieringsgruppen. Når AdMob mottar annonseforespørsler fra de aktuelle annonseenhetene, forsøker AdMob å knytte forespørslene til medieringsgruppene som målrettes mot disse annonseenhetene.
  12. Klikk på Ferdig.
  13. Legg til noen annonsekilder i medieringsgruppene. Du kan legge til budkilder, sammenkjedede kilder eller egendefinerte hendelser:

Legg til annonsekilder med budgivning i medieringsgrupper

1. Klikk på Legg til annonsekilde i tabellen over annonsekilder med budgivning.
    2. Finn annonsekilden i listen som vises, eller begynn å skrive inn navnet på annonsekilden i søkefeltet. Klikk på Velg ved siden av annonsekilden du ønsker å legge til.
      Hvis du ikke har inngått partnerskap med denne annonsekilden, kan du følge fremgangsmåten for å inngår partnerskapsavtale og godta avtalen om budgivning.
    3. Velg en eksisterende tilordning for annonseenheten, eller klikk på Legg til flere tilordninger for å konfigurere en ny tilordning. Hvis du ikke har konfigurert noen tilordninger ennå, kan du klikke på Legg til tilordning
    4. Klikk på Ferdig.

Legg til sammenkjedede annonsekilder i medieringsgrupper

1. Klikk på Legg til annonsekilde i tabellen over samenkjedede annonsekilder.
    2. Finn annonsekilden i listen som vises, eller begynn å skrive inn navnet på annonsekilden i søkefeltet. Klikk på Velg ved siden av annonsekilden du ønsker å legge til.
    3. Hvis annonsekilden støtter optimalisering, er av/på-knappen for optimalisering som standard slått på. Hvis du ikke vil optimalisere denne annonsekilden, kan du klikke på av/på-knappen for å slå av optimaliseringen.
    4. Angi en manuell eCPM.
      • Denne eCPM-verdien brukes til å avgjøre plasseringen av optimaliserte annonsekilder mens AdMob samler inn de historiske dataene som kreves for å optimalisere dem. Når denne annonsekilden er optimalisert, er det den optimaliserte eCPM-en som avgjør annonsekildens plassering.
      • For annonsekilder som ikke optimaliseres, avgjør denne eCPM-verdien plasseringen av annonsekilden i sammenkjedingen for mediasjon.
    5. Velg en eksisterende tilordning for annonseenheten, eller klikk på Legg til flere tilordninger for å konfigurere en ny tilordning. Hvis du ikke har konfigurert noen tilordninger ennå, kan du klikke på Legg til tilordning
    6. Klikk på Ferdig.

Legg til egendefinerte hendelser i medieringsgrupper

1. Klikk på Legg til en egendefinert hendelse i tabellen over sammenkjedede annonsekilder.
    2. Gi hendelsen en beskrivende etikett.
    3. Angi en manuell eCPM som skal brukes for denne egendefinerte hendelsen. Denne eCPM-en brukes til å posisjonere hendelsen dynamisk i sammenkjedingen for mediasjon, der den konkurrerer med andre annonsekilder om å sende annonser som svar på annonseforespørsler.
    4. Klikk på Fortsett.
    5. Velg å bruke en eksisterende tilordning for denne egendefinerte hendelsen, eller klikk på Legg til tilordning for å konfigurere en ny. Du kan bruke flere egendefinerte hendelser, men da må du opprette en ekstra tilordning for hver egendefinerte hendelse.
    6. Klikk på Ferdig.

Når en annonseforespørsel mottas, konkurrerer annonsekildene om å svare på forespørselen. Du kan når som helst endre en medieringsgruppe ved å legge til eller fjerne annonsekilder.

14. Klikk på Lagre. Medieringsgruppen lagres.
  15. Hvis du ikke har implementert mediering i appene dine ennå, kan du gjøre det nå ved å følge Google Developers-veiledningen. Hvis du ikke fullfører dette trinnet, blir det ikke returnert annonser som svar på annonseforespørsler i medieringen.