Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Aan de slag

Problemen oplossen die zijn gevonden met de Ad Inspector

Met de Ad Inspector kunt u problemen met uw app opsporen. Als u weet wat het probleem is, kunt u de volgende informatie gebruiken om het op te lossen.

Problemen met SDK-adapters

U kunt 2 problemen tegenkomen wanneer u de SDK-adapters van advertentiebronnen van derden checkt. Hieronder vindt u meer informatie over deze problemen en leest u hoe u ze kunt oplossen.

Opmerking: Als u uw advertentiebron van derden niet ziet op het tabblad Adapter, heeft u de advertentiebron misschien niet toegevoegd in uw AdMob-account. Bekijk meer informatie over hoe u een waterfall-advertentiebron en een advertentiebron voor Bieden instelt. Nadat u de advertentiebron correct heeft ingesteld, zorgt u ervoor dat deze aan een bemiddelingsgroep is toegevoegd.
Probleem Wat dit betekent Wat u kunt doen
Adapter niet gevonden

Voor sommige advertentiebronnen van derden zijn een SDK en de specifieke SDK-adapter voor mobiele advertenties van Google vereist om advertenties van die bron te kunnen laden en weergeven.

Deze fout betekent dat de SDK voor mobiele advertenties van Google uw adapter of SDK van derden niet kan vinden.

Check of u de SDK-adapter correct heeft geïnstalleerd. Bekijk meer informatie voor Android en iOS.
Niet geïnitialiseerd Elke SDK-adapter voor advertentiebronnen van derden moet expliciet met de vereiste parameters in de codebase worden geïnitialiseerd.

Zorg ervoor dat u alle stappen van de integratiehandleiding correct heeft uitgevoerd. Bekijk meer informatie voor Android en iOS.

Lees de documentatie van de advertentiebron van derden voor meer informatie over specifieke initialisatiefouten.

Problemen met advertentiebronnen voor Bieden

Als u biedingsgegevens wilt bekijken in de Ad Inspector, moet u versie 20.2.0 of hoger voor Android en versie 8.5.0 of hoger voor iOS installeren.

Als u de SDK-verzoeklogboeken bekijkt voor meer informatie over de bronnen voor Bieden van derden, kunt u een van de volgende problemen tegenkomen.

Probleem Wat dit betekent Wat u kunt doen
Geen SDK-signaal gevonden Voor sommige advertentiebronnen moeten mogelijk een SDK en een adapter zijn geïnstalleerd. Deze moeten correct zijn ingesteld om Bieden te gebruiken. Controleer of u de SDK-vereisten voor Android en iOS correct heeft gevolgd.
Gebruiker heeft geen toestemming gegeven De advertentiebron komt mogelijk niet in aanmerking voor een biedingsverzoek als de gebruiker niet de vereiste toestemming heeft gegeven. In veel gevallen is dit normaal. Bekijk meer informatie over de implementatie van toestemmingstools, voor bijvoorbeeld de AVG, in AdMob-beleid en -beperkingen.
Geen advertentie geretourneerd

De advertentiebronnen hebben mogelijk besloten niet te bieden op het advertentieverzoek of komen mogelijk niet in aanmerking om erop te bieden.

• Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Hier volgen enkele voorbeelden:
  • De advertentiebron mag alleen bieden onder bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld alleen als het advertentieverzoek afkomstig is uit een bepaald geografisch gebied.
  • De advertentiebron heeft mogelijk geen advertentie voor het biedingsverzoek.
  • Er is een onverwachte systeemfout of time-out opgetreden bij de advertentiebron.

Neem voor meer informatie contact op met de advertentiebron.
Opmerking: Als uw bron voor Bieden van derden niet biedt, is er mogelijk een probleem met het signaal dat wordt verzameld. U kunt de door de koper gemaakte gegevens kopiëren en delen met de bron voor Bieden.

Problemen met biedingsparameters van derden per advertentieverzoek bekijken

Als u de gegevens van de biedingsparameter van derden bekijkt, kunt u een van de volgende fouten tegenkomen. In de tabel hieronder ziet u wat de fouten betekenen en wat de volgende stappen zijn.

Foutmelding Wat dit betekent Wat u kunt doen
NO_ERROR Er is geen fout. Geen actie vereist.
ADAPTER_CREATION_FAILURE De SDK-adapter van derden is niet gevonden of niet geïnitialiseerd. Controleer of de adapter en de SDK van derden correct zijn geïmporteerd (Android, iOS).
SIGNAL_COLLECTION_FAILURE De SDK-adapter van derden heeft een fout geretourneerd tijdens de signaalverzameling. Dit kan betekenen dat het SDK-signaal niet is gevonden of dat er een time-out is opgetreden.

Bekijk de foutbeschrijving in de Ad Inspector om de oorzaak van het probleem vast te stellen.

Controleer of u uw advertentieblokken correct heeft toegewezen in uw AdMob-account.

Controleer of de SDK van de advertentiebron van derden is geïnitialiseerd.

Raadpleeg anders de documentatie van de advertentiebron van derden.

SIGNAL_COLLECTION_TIMEOUT Er is een time-out opgetreden voor de signaalverzameling voor de SDK-adapter van derden.

Controleer of de SDK van de advertentiebron van derden is geïnitialiseerd.

Raadpleeg anders de documentatie van de advertentiebron van derden.

UNKNOWN_ERROR Dit geeft een onverwachte fout aan.

Onbekende fouten zijn fouten waarvan we de exacte oorzaak niet kunnen bepalen. Check het volgende:

• Controleer of de SDK van de advertentiebron van derden is geïnitialiseerd.
  • Controleer of u uw advertentieblokken correct heeft toegewezen in uw AdMob-account.

Raadpleeg anders de documentatie van de advertentiebron van derden.

ADAPTER_PROTOCOL_ CONFORMANCE_FAILURE Dit betekent dat de SDK-adapter van derden niet wordt ondersteund of dat er een probleem is met de configuratie van de adapter.

Controleer of de adapter en de SDK van derden correct zijn geïmporteerd (iOS).

Deze fout wordt alleen weergegeven voor iOS.

Wordt uw advertentiebron niet vermeld in biedingsparameters van derden? Dit kan betekenen dat de advertentiebron niet correct is ingesteld in uw AdMob-account. Check de partnerschapsstatus van uw bron voor Bieden. Het kan ook betekenen dat er een onbekende fout is opgetreden.