Regelitems

Interstitials voor internet distribueren

Interstitials voor internet opnemen op uw webpagina

Interstitials voor internet zijn webadvertenties op volledige paginagrootte en vormen een extra voorraad- en inkomstenbron. U kunt inkomsten genereren met webpagina's met effectieve advertenties en tegelijkertijd de Better Ads Standards (normen voor betere advertenties) respecteren.

Voor een goede gebruikerservaring moeten interstitials voor internet voldoen aan de volgende voorwaarden:

• Ze hebben een duidelijke afsluitoptie.
  • Ze hebben een instelbare frequentielimiet. Een uitgever kan een advertentie standaard maar één keer per uur per subdomein aan een gebruiker laten zien.
  • Ze voldoen aan de normen van Google Zoeken om opdringerigheid te voorkomen.
U kunt interstitials voor apps weergeven met de SDK voor mobiele advertenties van Google.
Interstitial-advertenties voor internet vereisen toegang tot lokale opslag. Voor uitgevers die zijn geïntegreerd met het Transparency and Consent Framework v2.2 van het IAB betekent dit dat toestemming voor Doeleinde 1 is vereist om interstitial-advertenties voor internet te laten werken.

Aan de slag

1. Taggen
    1. Voeg het GPT-advertentieruimtetype INTERSTITIAL toe aan het element <head> van de webpagina.
    2. Geef de advertentieruimte weer zoals elke andere advertentieruimte.
    Bekijk de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie over taggen, waaronder hoe u voorkomt dat bepaalde links de interstitial activeren.
  2. Trafficking
    1. Maak een nieuw advertentieblok of gebruik een bestaand advertentieblok voor de interstitial-advertentieruimte. Selecteer het formaat 320 x 480, 300 x 250 en 336 x 280.
    2. Maak regelitems:
      1. Voor gereserveerde en Programmatic direct voorraad: Target de voorraad zoals gewoonlijk. Advertentiemateriaal moet het formaat 320 x 480, 300 x 250 of 336 x 280 hebben. Houd er rekening mee dat u regelitems kunt targeten op Voorraadindeling, met Interstitial als optie.
      2. Voor niet-gereserveerde voorraad: Neem het relevante advertentieblok op in het Ad Exchange-regelitem. Neem de formaten 320 x 480, 300 x 250 of 336 x 280 op in het bijbehorende tijdelijke voorbeeld van advertentiemateriaal. Deze vaste formaten zijn alleen nodig voor traffickingdoeleinden voor Ad Exchange-regelitems. Advertenties die programmatisch worden weergegeven, kunnen verschillende formaten hebben, afhankelijk van het formaat van de viewport.
      3. Voor outstream-videoadvertenties (gereserveerde en Programmatic direct-voorraad): Target de voorraad zoals gewoonlijk. Advertentiemateriaal moet het formaat 320 x 480, 300 x 250 of 336 x 280 hebben. Houd er rekening mee dat u regelitems kunt targeten op Voorraadindeling, met Interstitial als optie.
    3. Voor interstitials voor internet in privéveilingen:
      Selecteer geen formaat. De deal kan niet worden beperkt tot de indeling voor interstitials voor internet door een of meer formaten te selecteren, maar de deal kan indien vereist wel op andere manieren worden beperkt tot de indeling voor interstitials voor internet, zoals met een specifieke sleutel/waarde voor een advertentieruimte of met een afzonderlijke voorraadeenheid.
  3. Rapportage
    Gebruik de dimensie Voorraadindeling en filter 'Formaat van advertentiemateriaal (weergegeven) is een of meer typen interstitial' om te zien hoe interstitials presteren in vergelijking met andere indelingen.

Demonstratie van interstitials

Als u een demonstratie van de interstitial indeling wilt bekijken, voegt u #gamInterstitialDemo toe aan een websitepagina die al enkele GPT-tags bevat. Als u op een navigatielink op de pagina klikt, wordt de indeling geactiveerd.

Triggers

Interstitials voor internet kunnen worden geactiveerd wanneer een gebruiker:

• navigeert naar een pagina,
  • een tabblad/venster zichtbaar maakt (bijvoorbeeld als de gebruiker een tabblad/venster opnieuw bezoekt nadat die naar een ander tabblad/venster is gegaan, een tabblad/venster opnieuw bezoekt nadat die het apparaatscherm heeft ontgrendeld of een venster maximaliseert nadat die het heeft geminimaliseerd),
  • op de navigatiebalk van de browser klikt (alleen desktop).

Interstitials voor internet respecteren de frequentielimiet die is ingesteld door de uitgever, zelfs als een gebruiker meerdere acties activeert die een interstitial kunnen weergeven.

Aanmelden voor triggers

Zo meldt u zich aan voor extra triggers:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan op Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer in het veld Trigger voor interstitials voor internet de trigger waarvoor u zich wilt aanmelden.
  4. U kunt zich ook aanmelden voor triggers door uw pagina's te taggen.

Dit voorbeeld toont u hoe u zich aanmeldt voor de trigger voor het zichtbaar maken van tabbladen/vensters:

Voorbeeld

const interstitialSlot = googletag.defineOutOfPageSlot(
      '/6355419/Travel/Europe/France/Paris',
      googletag.enums.OutOfPageFormat.INTERSTITIAL);
      // The publisher wants to enable the 'unhideWindow' trigger.
    interstitialSlot.setConfig({
      interstitial: {
        triggers: {
          unhideWindow: true,
        },
      },
    });

Dit voorbeeld toont hoe u zich aanmeldt voor de triggers voor het zichtbaar maken van de pagina en voor de navigatiebalk:

Voorbeeld

// Define a GPT managed web interstitial ad slot.
    const interstitialSlot = googletag.defineOutOfPageSlot(
      "/1234567/sports",
      googletag.enums.OutOfPageFormat.INTERSTITIAL
    );

// Enable optional interstitial triggers.
    // Change this value to false to disable.
    const enableTriggers = true;

interstitialSlot.setConfig({
      interstitial: {
        triggers: {
          navBar: enableTriggers,
          unhideWindow: enableTriggers,
        },
      },
    });

Frequentielimieten en interstitials

Ad Manager gebruikt lokale opslag om na te gaan of een gebruiker in het afgelopen uur een interstitial voor internet heeft gezien om ervoor te zorgen dat gebruikers standaard 1 advertentie per uur per subdomein te zien krijgen. Het gebruik van deze indeling valt onder het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU. Als u geen toestemming krijgt, worden er geen interstitials voor internet aangevraagd.

U kunt frequentielimieten voor indelingen gebruiken om de frequentielimiet voor interstitials voor internet te wijzigen.

Niet in aanmerking komende links

Bepaalde links op een pagina kunnen als niet in aanmerking komend worden beschouwd voor de weergave van interstitial-advertenties. Interstitial-advertenties worden niet weergegeven wanneer een gebruiker op een niet in aanmerking komende link klikt, zoals links naar URL's zonder HTTP/HTTPS en links die een nieuw venster openen.

U kunt voorkomen dat specifieke links door GPT beheerde interstitials voor internet activeren door een kenmerk data-google-interstitial="false" toe te voegen aan het ankerelement of een bovenliggend element van het ankerelement.