Regelitems

Targeting toevoegen

Gebruik de kiezer voor targeting om targeting toe te voegen. Dit bepaalt wie uw advertenties te zien krijgt en zorgt ervoor dat ze de beoogde doelgroep bereiken. #targeting

Zorg ervoor dat u meer te weten komt over targeting, waaronder targetingtypen, als u de kiezer voor targeting gaat gebruiken.

In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen:

Basisinformatie over targeting

De kiezer voor targeting geeft targetingtypen weer in een gestapelde en uitvouwbare lijst. De meest gebruikte targetingtypen worden als eerste vermeld.

• Klik op Meer tonen onder de kiezer voor targeting om meer targetingtypen weer te geven.
  • Klik op een targetingtype om de targetingselectie uit te vouwen en weer te geven.

Met de targetingselectie kunt u targetingklassen of targetingwaarden kiezen. Door deze items te targeten, wordt beperkt wie de advertenties te zien krijgt en kunnen uw adverteerders of kopers hun beoogde doelgroep of demografie bereiken.

Vouw een targetingtype uit en doe het volgende:
  • Items opnemen in de targeting door te klikken op de pijl-omlaag
  • Items uitsluiten van de targeting door te klikken op de pijl-omlaag
  • Items verwijderen uit de targeting door te klikken op Remove
Als u de acties Opnemen en Uitsluiten wilt bekijken, plaatst u de muisaanwijzer op items. Items die al zijn getarget, worden rechts in de targetingselectie weergegeven en kunnen daar worden verwijderd.

Zoeken en opnemen of uitsluiten

Als u door de targetingselectie bladert, kunt u het einde bereiken van de momenteel weergegeven lijst met items die kunnen worden getarget. Klik op Meer laden om meer weer te geven.
U kunt ook een zoekterm opgeven in het zoekveld naast . In het geval van voorraad gaat u naar Advertentieblokken of Plaatsingen om het zoekveld te vinden.
De zoekfunctie van de targetingselector produceert een gefilterde lijst van gedeeltelijke overeenkomsten in de naam van items. Als u bijvoorbeeld zoekt op 'auto', kunnen er items met de naam auto_page_ad_unit en homepage_automobile_ad_unit worden weergegeven. Vanuit de targetingselectie kunt u het volgende doen:
  • Zoeken naar items om een gefilterde lijst te maken op basis van uw zoekterm
  • Items van uw gefilterde lijst opnemen of uitsluiten

Met Alles opnemen kunt u items opnemen die momenteel in de targetingselectie staan, zelfs als ze momenteel niet worden weergegeven onder Meer laden. Als u een item in de targetingselectie uitsluit, schakelt de optie over naar Alles uitsluiten en worden ook alle items uitgesloten die momenteel in de targetingselectie staan.

Alles opnemen en Alles uitsluiten kunnen worden toegepast op uw zoekresultaten. Voor elke optie worden maximaal 2000 items van de gefilterde lijst opgenomen of uitgesloten. Als u meer dan 2000 overeenkomende items wilt targeten, kunt u meerdere zoekopdrachten uitvoeren of in plaats daarvan Uitsluiten gebruiken.

Zoekvoorbeeld

Stel dat u alle voorraad in uw aan sport gerelateerde netwerk moet targeten. Deze voorraad omvat meerdere webpagina's en omvat veel sporten. Stel dat er iets meer dan 500 van deze advertentieblokken zijn.
Stel dat uw organisatie een naamgevingsconventie heeft voor de voorraad. In het geval van sport begint elk advertentieblok met het woord 'sport', gevolgd door het type sport en ten slotte de positie en het formaat. Bijvoorbeeld:
  • sport_rugby_top_728x90
  • sports_rugby_bottom_728x90
  • sports_tennis_right_160×600
In dit geval kunt u zoeken naar 'sport_' om Alles opnemen te hanteren voor gewenste advertentieblokken. Als u daarentegen alleen rugby zoekt, kunt u zoeken naar 'sport_rugby' en Alles opnemen inschakelen voor die advertentieblokken.
Dit voorbeeld laat zien hoe effectief een consistente naamgeving in uw organisatie kan zijn.

Waarden kopiëren en plakken

U kunt door komma's gescheiden lijsten met waarden kopiëren en in de targetingselectie plakken. U kunt tijd besparen door waarden te plakken als u veel waarden heeft om toe te voegen. Er zijn 3 targetingtypen waarmee u waarden kunt kopiëren en plakken:
  • Voorraad
  • Geografie
  • Aangepaste targeting

Voor voorraad en geografie zoekt u naar 'Tekst invoeren' onderaan de targetingselectie en klikt u op het plusteken om een tekstveld weer te geven waarin u waarden kunt plakken. Voor aangepaste targeting selecteert u een sleutel of een doelgroepsegment om een aangrenzend veld weer te geven waarin u waarden kunt plakken. Klik op Toepassen onder het tekstvak als u klaar bent.

Voorraad

U kunt door komma's gescheiden lijsten met advertentieblokken of plaatsingen die u wilt opnemen plakken, net als advertentieblokken die u wilt uitsluiten. Zodra u op het plusteken klikt om het tekstveld weer te geven dat door komma's gescheiden lijsten accepteert, selecteert u Advertentieblokken, Advertentieblokken uitsluiten of Plaatsingen.

Voor advertentieblokken gebruikt u het volledige codepad van elk advertentieblok, bijvoorbeeld:

/123/homepage/ad_unit_1, /123/homepage/ad_unit_2, /123/news/local_news/ad_unit_3
Voor plaatsingen is alleen de naam van de plaatsing vereist:
placement1, placement2, placement3

Geografie

Met Geografie kunt u door komma's gescheiden lijsten met postcodes van verschillende landen plakken die u wilt opnemen. U kunt ook landen en staten in de Verenigde Staten opnemen via de naam en landen via de naam uitsluiten.

Aangepaste targeting

Met aangepaste targeting kunt u sleutel/waarden, doelgroepsegmenten of contentmetadata targeten. U kunt het menu gebruiken om een sleutel en vervolgens waarden te selecteren. U kunt uw invoer ook kopiëren en plakken.

• Kopiëren en plakken met standaardinvoer: Als u een sleutel of doelgroepsegment selecteert onder Aangepaste targeting, accepteert het naastliggende veld door komma's gescheiden lijsten met waarden voor de geselecteerde sleutel. Selecteer is een van als operator om de toegevoegde waarden of segmenten op te nemen of selecteer is geen van om ze uit te sluiten.
  • Kopiëren en plakken met geavanceerde expressies: Via de optie voor geavanceerde expressietargeting kunt u eenvoudig een grote sets sleutel/waarden, doelgroepsegmenten of contentmetadata toevoegen. Misschien beschikt uw organisatie al over een resource waar sets met invoergegevens kunnen worden gekopieerd en geplakt.
    Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
Als er in het geval van standaardinvoer geen geplakte waarden voor een sleutel aanwezig zijn, biedt Ad Manager de mogelijkheid om deze waarden rechtstreeks via de kiezer voor targeting te maken. Geavanceerde expressietargeting biedt die mogelijkheid niet.
Waarden rechtstreeks vanuit de kiezer van targeting maken, is alleen van toepassing op sleutels, niet op doelgroepsegmenten of contentmetadata.

Voorinstelling voor targeting toevoegen

Een voorinstelling voor targeting is een groep gecombineerde targeting die opnieuw kan worden gebruikt. U kunt ze vinden en gebruiken in regelitems, voorgestelde regelitems en videoadvertentieregels.

Zo voegt u een voorinstelling voor targeting toe:

1. Typ de naam in het veld Voorinstelling voor targeting toevoegen om een voorinstelling te zoeken. Uw zoekopdracht bevat gedeeltelijke overeenkomsten in het midden van een naam.
  2. Selecteer de voorinstelling voor targeting.
  3. U ziet een bevestigingsdialoogvenster met de melding dat de huidige targeting is toegevoegd.

Voorinstellingen voor targeting worden toegevoegd en beheerd via Voorraad en dan Voorinstellingen voor targeting. U kunt echter wel nieuwe voorinstellingen opslaan zonder dat de kiezer voor targeting dit onderbreekt.

Goed om te weten over voorinstellingen voor targeting

• Targeting die is toegepast via een voorinstelling voor targeting, wordt niet geüpdatet met een update voor een voorinstelling voor targeting.

Als u een voorinstelling voor targeting updatet of verwijdert, is dit alleen van invloed op toekomstige items die die voorinstelling gebruiken, niet op items die eerder die voorinstelling hebben gebruikt. Verwijderde voorinstellingen voor targeting zijn ook niet beschikbaar voor toekomstig gebruik. Regelitems, voorgestelde regelitems en videoadvertentieregels die een voorinstelling hebben gebruikt, blijven targeting gebruiken zoals deze oorspronkelijk is toegepast.

• Zodra u een voorinstelling voor targeting toepast, kunt u verdere aanpassingen aanbrengen in de targeting. U kunt ook een 2e voorinstelling voor targeting toepassen of zelfs de eerste voorinstelling voor targeting opnieuw toepassen nadat u wijzigingen heeft aangebracht.
  • Als er conflicten optreden tussen een voorinstelling voor targeting en de bestaande targeting, wordt u gevraagd conflicten op te lossen tussen verschillende criteria.

Targetingconflicten verhelpen

Ad Manager controleert op conflicten tussen toegepaste targeting en waarschuwt u als er een conflict is.

Als u bijvoorbeeld Frankrijk al heeft uitgesloten van uw targeting en nu een voorinstelling met Frankrijk toevoegt, vraagt Ad Manager u welke targeting u wilt behouden.

U kunt een voorinstelling voor targeting niet toepassen als de voorinstelling een waarde bevat die een onderliggende waarde of subset van bestaande targeting is. Zo kunt u geen onderliggend advertentieblok targeten met een voorinstelling als u al het bovenliggende blok target. U moet het bovenliggende advertentieblok uit de targeting verwijderen om de voorinstelling met het onderliggende item toe te passen.