Geautoriseerde verkopers specificeren via ads.txt/app-ads.txt

Problemen oplossen

Veelvoorkomende fouten in ads.txt/app-ads.txt verhelpen
Sommige functies bevinden zich in de bètafase
Functies in de bètafase zijn misschien niet beschikbaar in uw netwerk. Bekijk de release-opmerkingen voor informatie over wanneer functies algemeen beschikbaar komen.

Bekijk zorgvuldig de gegevens in uw account om te bepalen waarom uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand niet kan worden gevonden en geverifieerd. Inzicht krijgen in waarom ads.txt of app-ads.txt niet werkt, is de beste manier om problemen met deze bestanden op te lossen.

Lees meer informatie over hoe u uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand valideert.

Het ads.txt-/app-ads.txt-bestand kan niet worden gevonden

Stel een ads.txt-/app-ads.txt-bestand in en publiceer het op het domein van uw ontwikkelaarswebsite. Volg de instructies om een ads.txt-/app-ads.txt-bestand te maken.

Voor ads.txt moet uw Ad Exchange-voorraad in de afgelopen 7 dagen een drempelwaarde van 100 vertoningen hebben bereikt of overschreden om het bijbehorende domein in uw ads.txt-bestand te laten verschijnen.

Voor app-ads.txt zorgt u ervoor dat uw app is geregistreerd bij Google Play of de App Store en dat uw ontwikkelaarswebsite wordt vermeld in de winkelvermelding voor uw app.

Als u recent een ontwikkelaarswebsite heeft toegevoegd of uw app-vermelding heeft geüpdatet, moet u tot 7 dagen wachten voordat deze wijzigingen zichtbaar zijn in uw Ad Manager-account.

Uw ontwikkelaarswebsite ontbreekt of is ongeldig

Als uw ontwikkelaarswebsite ontbreekt, voegt u een ontwikkelaarswebsite toe aan uw app-vermelding in Google Play of de App Store. We gebruiken uw websitedomein om te zoeken naar een app-ads.txt-bestand in het hoofdpad van de site.

Als de URL van uw ontwikkelaarswebsite ongeldig is, checkt u de URL en zorgt u ervoor dat deze correct werkt. Zorg er ook voor dat de URL van de ontwikkelaarswebsite in de app-vermelding geen typfouten bevat.

Als u recent een ontwikkelaarswebsite heeft toegevoegd of uw app-vermelding heeft geüpdatet, moet u tot 7 dagen wachten voordat deze wijzigingen zichtbaar zijn in uw Ad Manager-account.

Uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand wordt niet correct gehost

Uw app-ads.txt-bestand is misschien gepubliceerd op een subdomein of op een andere website, zoals vereist door de IAB Tech Lab-specificatie. Uw app-ads.txt mag geen openbaar achtervoegsel vermelden in de domeinnaam (bijvoorbeeld www, m). Uw bestand moet worden gehost op een domein dat wordt ondersteund door het app-ads.txt-initiatief.

Wijzig de ontwikkelaarswebsite in de winkelvermelding van uw app in het subdomein van de site of in een ander domein.

Bekijk de veelgestelde vragen over ads.txt/app-ads.txt voor meer informatie.

Uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand is onjuist opgemaakt

Voeg een geautoriseerde verkoper toe aan uw app-ads.txt-bestand.

Misschien moet u de ontwikkelaarswebsite in de vermelding van uw app in de Google Play Store en/of de App Store wijzigen in een ander domein.

Bekijk de specificatie van geautoriseerde verkopers voor apps (app-ads.txt) die is uitgegeven door het IAB om na te gaan of u uw app-ads.txt-bestand juist heeft opgemaakt.

Uw uitgever-ID ontbreekt of is onjuist opgemaakt

U moet het ads.txt-/app-ads.txt-bestand updaten met uw juist opgemaakte uitgever-ID. De Google-uitgever-ID moet een nummer van 16 cijfers met het voorvoegsel pub- zijn.

Als u de uitgever-ID van uw primaire Ad Exchange-account en andere gekoppelde accounts wilt opzoeken, logt u in bij Google Ad Manager en klikt u op Beheerder en dan Algemene instellingen.

U kunt uw aangepaste ads.txt-/app-ads.txt-bestand, dat uw uitgever-ID bevat, ook kopiëren en plakken vanuit Ad Manager.

De Google-crawler wordt geblokkeerd door robots.txt

Update uw robots.txt-bestand om de Google-crawler toegang tot uw website en uw app-ads.txt-bestand te geven. Meer informatie over hoe u crawlertoegang verleent voor uw robots.txt-bestand

De Google-crawler wordt geblokkeerd door een geofence

Uw ads.txt/app-ads.txt mag niet worden geblokkeerd door een geofence.

inventorypartnerdomain-implementaties

Als u inventorypartnerdomain in uw app-ads.txt-bestand (of ads.txt-bestand) heeft geïmplementeerd, volgt u de instructies in ads.txt/app-ads.txt en partners voor voorraad delen.