Ad Manager-meldingen

Ontvang meer informatie over belangrijke gebeurtenissen met meldingen in Ad Manager

Via Google Ad Manager-meldingen kunt u belangrijke gebeurtenissen in Ad Manager bijhouden, zoals regelitems die onvoldoende worden weergegeven of advertentiemateriaal dat is gedeactiveerd omdat er malware is gevonden.

Meldingen bekijken

Meldingen bekijken:

1. Klik op Meldingen om het venster 'Meldingen' te openen.
  2. Klik op een meldingstype voor meer informatie. Als u helemaal bij bent, worden er geen meldingen vermeld.
  3. Klik op een melding voor meer informatie of klik op Dismiss om de melding te sluiten.

Een vetgedrukt type melding betekent dat er nieuwe meldingen zijn sinds uw laatste bezoek aan het venster 'Meldingen'. Het getal tussen haakjes naast de naam is het totale aantal bestaande meldingen. Een blauwe ovaal geeft het aantal nieuwe meldingen weer. Bijvoorbeeld:

Warning

Beleidsschending (8)

Nieuwe meldingschip in de Ad Manager-interface.

Klik op Terug om terug te keren naar de lijst met meldingstypen.

Meldingen van een normaal gewicht zijn eerder bekeken, maar niet verholpen. Bijvoorbeeld:

Warning

Beleidsschending (8)

Meldingen personaliseren

Klik op Settings om uw meldingen te personaliseren. U kunt in Ad Manager aangeven welke typen meldingen u interesseren of zien welke meldingen u heeft gedempt, als u wilt dat deze opnieuw in Ad Manager worden weergegeven.

Typen meldingen

Er zijn verschillende soorten meldingstypen:

Symbool Beschrijving
Error Fouten. Moeten worden verholpen voor normaal of optimaal systeemgedrag
Warning Waarschuwingen. Geven problemen aan die tot ongewenst systeemgedrag kunnen leiden
Info Informatie. Bevatten nuttige of relevante informatie om ervoor te zorgen dat Ad Manager zo goed mogelijk wordt uitgevoerd

Meldingen over weergave

Meldingen over weergave waarschuwen u over aangebrachte wijzigingen die invloed hebben op de weergave van uw advertenties. Lees meer informatie over hoe weergave werkt en hoe u problemen met de weergave van regelitems kunt oplossen.

Type Naam Details
Error Ontbrekende advertenties Er ontbreken een of meer advertentiemateriaalitems die zijn opgegeven voor het regelitem. Meer informatie over de status van een regelitem.
Error Onderweergave Onderweergave is een gemiste kans voor uw regelitem om de doelen te bereiken. Meer informatie over onderweergave voorspellen.
Error Malware gedetecteerd Komt voor als er malware is gevonden. Dit wordt geüpdatet als de malware vervolgens is gewist. Meer informatie over wat malware triggert en hoe u dit kunt voorkomen.
Info Malware verwijderd Eerdere malwarefouten zijn verholpen en er is geen verdere actie vereist.
Error VAST-fout VAST-fouten (Digital Video Ad Serving Template) kunnen 'fatale' of 'niet-fatale' fouten zijn. VAST-fouten oplossen

Programmatic direct

Uitgevers die Programmatic direct gebruiken, krijgen e-mailberichten en meldingen over gebeurtenissen met betrekking tot hun programmatic activiteiten. Deze gebeurtenissen omvatten momenten waarop kopers van Programmatic Guaranteed-voorstellen advertentiemateriaal uploaden voor een afgerond voorstel of als er een nieuw voorstel is dat door een gebruiker is gestart. Bekijk de lijst met alle aan programmatic gerelateerde meldingen.

Meldingen over voorstellen

Type Naam Details
Info Koper heeft voorstel gestart Koper heeft een verzoek voor een voorstel gestart. Meer informatie over door de koper gestarte voorstellen.
Info Koper heeft voorstel geannuleerd Koper heeft een verzoek voor een voorstel geannuleerd. Meer informatie over statussen en fasen voor voorstelonderhandelingen.
Info Koper heeft voorstel gewijzigd Koper heeft een verzoek voor een voorstel gewijzigd. Meer informatie over statussen en fasen voor voorstelonderhandelingen.
Info Koper heeft advertentiemateriaal geüpload Advertentiemateriaal dat door de koper is geüpload, moet worden goedgekeurd door Google voordat Programmatic direct-campagnes kunnen worden uitgevoerd. Meer informatie over hosting van advertentiemateriaal
Info Order geüpdatet op basis van voorstel De koper heeft de RFP gewijzigd en uw order is geüpdatet. Meer informatie over statussen en fasen voor voorstelonderhandelingen.
Info Koper heeft voorstel geaccepteerd De koper heeft het voorstel geaccepteerd. Meer informatie over statussen en fasen voor voorstelonderhandelingen.
Error Fout bij pushen van programmatisch voorstel

De details verschillen, maar zijn gerelateerd aan problemen die een geslaagde order of geslaagd proces voor het maken of updaten van regelitems voorkomen.

Voorbeeld
'Ad Manager kan geen voorraad reserveren of kan geen overeenkomende regelitems voor het voorstel maken of updaten. Bepaalde sleutel/waarden die zijn opgenomen in de targeting voor voorgestelde regelitems, zijn gedeactiveerd in uw netwerk. Verwijder deze sleutel/waarden en probeer het opnieuw.'

Voor meer informatie:

1. Open het voorstel opnieuw.
  2. Klik op Wijzigingen toepassen (zonder wijzigingen in het voorstel of de voorgestelde regelitems aan te brengen).
  3. Er verschijnt een foutmelding met meer informatie over de problematische waarde(n) die u moet oplossen door middel van heractivering, terugzetten uit het archief of verwijdering.
Error Voorstel vereist aandacht Er is een synchronisatiefout opgetreden met uw voorstel. Meer informatie over programmatic voorstellen.
Error Conceptvoorstel niet verzonden naar koper Ad Manager kan geen voorraad reserveren of kan geen overeenkomende regelitems voor het voorstel maken of updaten.
Als een koper een eerdere versie van het voorstel heeft geaccepteerd, is er geen aangepast concept naar de koper gestuurd. Verwijder het concept binnen zeven dagen zodat de eerdere versie kan worden afgerond.

Beleidsmeldingen en administratieve meldingen

Type Naam Details
Warning Beleidsschending Als Google een beleidsschending vaststelt, wordt de weergave van het advertentiemateriaal tijdelijk onderbroken of definitief gedeactiveerd. Beleidsschendingen verwijderen
Info Schendingen van Better Ads Standards (normen voor betere advertenties) Google-systemen hebben advertentiebelevingen gedetecteerd die in strijd zijn met de Better Ads Standards. Ga naar het rapport over advertentiebeleving om de problemen te achterhalen.
Error Beëindigde API in gebruik Uw netwerk gebruikt een verouderde API. Aan de slag met de Ad Manager API

Videomeldingen

Type Naam Details
Error Synchronisatiefout De video bevat synchronisatiefouten. Alle synchronisatiefouten bekijken
Error VOD-opname-fout Als Ad Manager een probleem tegenkomt tijdens de opname van content van de opgegeven URL voor de MRSS-feed, wordt er een e-mail gestuurd naar alle actieve gebruikers met het gebruikersrolrecht 'Meldingen ontvangen over opnamefouten voor videocontent met dynamische advertentie-invoeging'. Meer informatie over het maken van videocontent.
Info Livestream begonnen De livestream is gestart. Meer informatie over livestreams
Info Livestream onderbroken De livestream is onderbroken en kan nu worden bewerkt. Meer informatie over livestreams
Error Kan videoadvertentiemateriaal niet transcoderen De video is niet getranscodeerd. Support aanvragen
Error Kan videoslate niet transcoderen De videoslate is niet getranscodeerd. Support aanvragen

Meldingen over experimenten

U kunt meldingen over experimenten krijgen door de instellingen voor meldingen te updaten.

Klik op het belicoon Meldingen en dan Instellingen en dan Meldingen over experimenten.