Over VAST 4

Ontdek wat er wordt ondersteund en hoe u VAST 4 activeert voor uw netwerk.

Video- en audioregelitems van Ad Manager kunnen bestanden voor advertentiemateriaal aanvragen via de Video Ad Serving Template (VAST). Hiermee kunt u rapporteren over die regelitems op basis van wat er is geplaatst. #vast #videoandaudio

U kunt de nieuwste versie van de Video Ad Serving Template (VAST) van het IAB opzoeken, waaronder meer informatie over wat er bij elke release is toegevoegd. We raden u aan de nieuwste ondersteunde versie te gebruiken zodat u kunt gebruikmaken van alle beschikbare functies.

Ad Manager ondersteunt momenteel functies die beschikbaar zijn in VAST versie 4.2. Niet alle functies van deze versie worden echter volledig ondersteund. U kunt een lijst bekijken met versie-ondersteuning voor de IMA-SDK.

Hoogtepunten van VAST versie 4.x

4.2

4.1

• VAST is samengevoegd met Digital Audio Ad Serving Template
  • Eerste wijzigingen om de beëindiging van VPAID te starten
  • Standaardisatie van ondertitelingsbestanden

4.0

Ondersteuning voor VAST 4 is ook beschikbaar voor Ad Exchange-uitgevers. Biedingsverzoeken bevatten nu het veld VideoProtocol, waarmee geaccepteerde VAST-versies worden opgegeven. Dit is beschikbaar voor zowel realtime bieden als OpenRTB.

VAST 4 biedt volledige ondersteuning voor alle functies die beschikbaar zijn in VAST 3.

De netwerkinstelling met de VAST-versie updaten

VAST 4 is actief als u de nieuwste IMA-SDK gebruikt. Videoadvertentietags die output=vast instellen, gebruiken de minimale VAST-versie die is ingesteld in uw netwerkinstellingen. Zo updatet u deze instelling:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Video en audio.
  3. Selecteer de minimale VAST-versie.
  4. Klik op Opslaan.

Voor specifieke advertentietags of delen van uw site kunt u expliciet een ander minimum instellen met:

• VAST 4: output=xml_vast4
  • VAST 3: output=xml_vast3
  • VAST 2: output=xml_vast2

Voordat u alle netwerkverkeer overschakelt naar VAST 4, moet u ervoor zorgen dat uw spelers VAST 4 XML-reacties kunnen verwerken. Voor spelers die niet zijn geïntegreerd met IMA 3, moet u contact opnemen met de leverancier van uw speler.

Als uw videospeler de IMA-SDK gebruikt, wordt de uitvoerparameter voor een videoadvertentieverzoek altijd ingesteld op output=xml_vast4, maar omleidingsreacties van andere systemen voldoen mogelijk niet aan deze versie. Houd er rekening mee dat de IMA-SDK alle VAST-versies ondersteunt.

De SDK voor HTML5, iOS en Android omvat de advertentie-ID en het register. Bekijk de Google-documentatie voor ontwikkelaars over interactieve media-advertenties voor meer informatie over ondersteunde videospelerplatforms per VAST-versie.

Rapporteren over VAST-versie

Deze functie bevindt zich momenteel in de bètafase en is mogelijk niet geactiveerd voor uw netwerk.

U kunt uw upgrade naar VAST 4 beheren en bepalen welke versie van VAST wordt aangevraagd via uw advertentietags. Zo kunt u zien welke functies binnen een bepaalde voorraad werken. Als u wilt rapporteren over de VAST-versie, voegt u de dimensie VAST-versie toe wanneer u een rapport maakt voor Video-oplossingen.

Deze dimensie bevindt zich momenteel in de bètafase en is niet beschikbaar voor alle uitgevers. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Bekijk meer informatie over videospecifieke rapportdimensies.

Extern gehoste mezzanine-bestanden beheren

Mezzanine-bestanden zijn hoogwaardige videobestanden die als bron dienen om andere versies van het advertentiemateriaal te maken, geoptimaliseerd voor verschillende apparaten en indelingen. Door Ad Manager gehoste bestanden voor videoadvertentiemateriaal worden automatisch aangewezen als het mezzanine-bestand wanneer ze worden gehost door Ad Manager, maar ook extern gehoste items kunnen als zodanig worden aangewezen wanneer u nieuw lineair videoadvertentiemateriaal maakt.

Zo wijst u een extern gehost videobestand aan als het mezzanine-bestand:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Volg de instructies om een lineaire advertentiemateriaalset toe te voegen aan een videoregelitem.
  3. Nadat u de item-URL heeft opgegeven en op Items toevoegen heeft geklikt, zet u de optie Mezzanine aan.

Een advertentie-ID instellen voor lineair videoadvertentiemateriaal

Er kan een universele advertentie-ID worden ingesteld als u nieuw lineair videoadvertentiemateriaal maakt. Via deze ID is gestandaardiseerde tracking voor uniek videoadvertentiemateriaal mogelijk. Daarnaast kunt u kiezen voor een identificatieregister, zoals ad-id.org of clearcast.co.uk.*

Een advertentie-ID instellen of een register selecteren:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Volg de instructies om een lineaire advertentiemateriaalset toe te voegen aan een videoregelitem.
  3. Geef bij het configureren van de optionele instellingen uw advertentie-ID en het optionele register op.

U kunt meer informatie lezen over het veld advertentie-ID en de indelingsvereisten voor elk type advertentie-ID. Ook kunt u een gedetailleerde uitleg bekijken van de structuur van advertentie-ID's.

* Ad Manager valideert niet of de door u ingevoerde advertentie-ID geldig is voor het geselecteerde register.