Aan de slag met Programmatic direct

Onderhandel over zowel gegarandeerde, gereserveerde voorraad als niet-gegarandeerde, niet-gereserveerde voorraad met één functie. #programmatic #preferreddeals

Programmatic direct automatiseert de onderhandeling en verkoop van uw direct verkochte voorraad. Met Programmatic direct kunt u in Ad Manager over zowel Programmatic Guaranteed-campagnes (gegarandeerde, gereserveerde voorraad) als campagnes met voorkeursdeals (niet-gegarandeerde, niet-gereserveerde voorraad) onderhandelen. Meer informatie

U kunt rechtstreeks vanuit Ad Manager onderhandelen over de voorwaarden van campagnes en de details afronden met een koper. Kopers kunnen de voorwaarden vervolgens accepteren of wijzigingen voorstellen tijdens de onderhandeling. Zodra beide partijen de voorwaarden hebben geaccepteerd, stelt Ad Manager automatisch een campagne in voor weergave. Programmatic direct vermindert ook de kosten voor advertentiebeheer omdat kopers advertentiemateriaal hosten en beheren in hun systeem. Alle vertoningstracking, facturen en betalingen worden ook automatisch door Ad Manager afgehandeld, waardoor mogelijke verschillen worden voorkomen en de kosten voor afstemmingsbeheer worden verlaagd.

Aangezien het hele proces plaatsvindt in één systeem, vereenvoudigt Programmatic direct de verkoop en is de kans op menselijke fouten kleiner.

Programmatic direct instellen

Een Ad Manager-beheerder moet het volgende doen om Programmatic direct in te stellen:

Zodra Programmatic direct is ingeschakeld en ingesteld, worden er opties geboden waarmee verkoopmedewerkers het volgende kunnen doen:

• Onderhandelingen starten en campagnedetails afronden met kopers
  • Instemming van kopers realiseren en zorgen dat campagnes worden weergegeven
  • Opnieuw onderhandelen over details van eerder onderhandelde campagnes

U vindt meer informatie over ondersteunde indelingen van advertentiemateriaal en functies in Functies en richtlijnen voor Programmatic direct.

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken