Rapporteren over videoadvertenties

Mogelijk staan sommige videofuncties niet aan voor uw netwerk. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

U kunt een rapport maken voor Video-oplossingen op dezelfde manier als andere rapporten in Ad Manager.

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

Tips om een videorapport uit te voeren

• Begeleidend advertentiemateriaal: Neem de dimensie Levering en dan Primaire en begeleidende advertentie op en selecteer Primaire of begeleidende advertentie.
  • Videokijkerspubliek of Videointeractie: Neem de dimensie Levering en dan Regelitem of Advertentie op.
  • Videocontent: Filter uw resultaten met het filter Content.
Rapporten voor CMS-metadata en CMS-metadatasleutels geven de huidige status van de CMS-metadatakoppelingen weer, niet de historische status. Als het in een rapport lijkt alsof het regelitem is weergegeven voor een niet-overeenkomende sleutel/waarde voor metadata, komt dit waarschijnlijk doordat de contenttargeting is gewijzigd tussen het moment waarop de advertentie is weergegeven en het moment waarop het rapport is uitgevoerd.

Dimensies

Rapporten van het type Historisch: Naast de lijst met beschikbare rapportdimensies kunt u dimensies toevoegen die uniek zijn voor videovoorraad, zoals videocontent, live stream, videoposities, VAST-versie of SDK-versie.

Rapporten met betrekking tot toekomstige doorverkoop: U kunt dimensies toevoegen voor details over videocontent in uw rapport, zoals content, contentgroepen en videopositie.

Bekijk een lijst met alle videospecifieke dimensies.

Statistieken

Naast de meeste rapportstatistieken zijn de specifiek voor videovoorraad beschikbare statistieken doorgaans gecategoriseerd als videokijkerspubliek of videointeractie. Er zijn aanvullende statistieken beschikbaar voor VAST-fouten en videocontent.

Er zijn geen statistieken beschikbaar voor begeleidend advertentiemateriaal dat is weergegeven via VAST-omleidingen omdat er geen advertentiemateriaal-ID is voor advertentiemateriaal dat niet wordt gehost door Ad Manager.

Het beëindigingspercentage voor video berekenen

U kunt berekenen hoe vaak gebruikers de video verlaten voordat deze helemaal is bekeken. Bijvoorbeeld: de gebruiker verlaat de spelerpagina, navigeert naar een andere pagina, sluit de browser.

Zo berekent u het beëindigingspercentage:

1. Maak een rapport.
  2. Kies Historisch als rapporttype.
  3. Filter op Type videoadvertentie-onderbreking en selecteer Verzoek voor één advertentievideo en Verzoek voor video in geoptimaliseerde pod onder is een of meer van.
  4. Neem de dimensie Aanvraagkanaal op en selecteer de statistieken Start, Voltooid en Knop Overslaan weergegeven.

Beëindigingspercentage = 1 - (Voltooid + Knop Overslaan weergegeven) / Start

Een hoog beëindigingspercentage voor video kan duiden op een of meer technische problemen met de site van een uitgever. Dit moet regelmatig worden gecontroleerd om gebruikers een goede gebruikerservaring te kunnen bieden.

Deze berekening bevat geen overgeslagen weergaven of verlatingen voordat een advertentie is geladen.

Andere rapporten die nuttig kunnen zijn voor videovoorraad

• Actieve weergave-rapporten: Rapporteer over de zichtbaarheid van advertenties die worden weergegeven via Google-uitgeverstags (GPT). De zichtbaarheid bepaalt hoe waarschijnlijk het is dat een advertentie daadwerkelijk door een gebruiker wordt gezien.
  • Nielsen Digital Ad Ratings-rapporten: Rapporteer over unieke doelgroepgegevens voor campagnes die worden uitgevoerd op alle digitale mediaschermen die gebruikmaken van Nielsen Digital Ad Ratings™. Bèta