Adverteerder-URL's blokkeren

U moet een gekoppeld Ad Exchange-account hebben om deze functie te kunnen gebruiken.

U kunt advertenties van websites van specifieke adverteerders blokkeren voor weergave op uw pagina's. Dit is handig als u bepaalde advertenties niet wilt weergeven. Zo kunt u advertenties blokkeren die naar sites van concurrenten verwijzen.

U kunt advertenties blokkeren die een link bevatten (of doorklikken) naar specifieke URL's. Op deze manier kunt u eenvoudig voorkomen dat er advertenties op uw pagina's worden weergegeven die een link naar de site van een concurrent bevatten, bijvoorbeeld example.com. Als u een topleveldomein opgeeft, zoals www.example.com, blokkeert u ook alle advertenties die linken naar subdirectory's onder dat domein.

Als u afzonderlijke advertenties wilt blokkeren in plaats van specifieke adverteerder-URL's, gebruikt u het Centrum voor advertentiebeoordeling.

Blokkeringen voor adverteerder-URL's zijn van toepassing op deze transacties

• Open veilingen
  • Privéveilingen
  • Eerste overzicht

Meer informatie over transactietypen

Richtlijnen voor het blokkeren van URL's

Actie/component Richtlijn
Wanneer u de advertentie-URL's opgeeft die u wilt blokkeren
  • U kunt URL's van elkaar scheiden met komma's of regeleindetekens.
  • Per beveiligingsmaatregel kunt u maximaal 25.000 URL's blokkeren.
Voor URL-paden
  • Als u example.com opgeeft, worden advertenties voor example.com en example.com/sub geblokkeerd.
  • Als u example.com/sub opgeeft, worden advertenties voor example.com/products niet geblokkeerd.
Voor querypaden
  • Als u example.com/1?2=3 opgeeft, worden advertenties voor example.com/1?4=5 geblokkeerd.
Voor subdomeinen
  • Als u example.com opgeeft, worden advertenties voor www.example.com en forums.example.com geblokkeerd.
  • Als u www.example.com opgeeft, worden advertenties voor www.example.com, forums.example.com en example.com geblokkeerd.
  • Als u forums.example.com opgeeft, worden advertenties voor forums.example.com geblokkeerd, maar worden advertenties voor example.com, www.example.com en admin.example.com niet geblokkeerd.
Voor apps URL's zijn genormaliseerd voor Google Play Store- en iTunes-URL's. Dit betekent dat u slechts één variant van de URL hoeft toe te voegen om te voorkomen dat de app advertenties toont binnen uw property. Als itunes.apple.com/app/id12345 en itunes.apple.com/nl/app/id12345 bijvoorbeeld verwijzen naar dezelfde app, hoeft u slechts één van de URL's op te geven om de app volledig te blokkeren.
Voor YouTube-video's
  • Een afzonderlijke video blokkeren via de bijbehorende URL: youtube.com/watch?v=VID
  • Alle YouTube-video's blokkeren: youtube.com/watch
  • Blokkeer een volledig YouTube-kanaal: youtube.com/watch?v=VID.

VID moet worden vervangen door de bijbehorende video- of kanaal-ID.

Voor URL's die een topleveldomein combineren met een topleveldomein op landcodeniveau (zoals google.com.br) Voeg expliciet het hoofddomein met de landcode toe als onderdeel van de URL.
Voor geïnternationaliseerde domeinnamen

Geïnternationaliseerde domeinnamen worden geaccepteerd nadat ze zijn omgezet in ASCII-tekenreeksen met behulp van Punycode-transcriptie en nadat het voorvoegsel xn-- is toegevoegd. Bücher.example wordt bijvoorbeeld omgezet naar xn--bcher-kva.example.

URL's blokkeren in Beveiligingsmaatregelen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beveiligingsmaatregelen.
  3. Klik op Nieuwe beveiliging en dan Advertentiecontent.
  4. Geef de beveiligingsmaatregel een naam.
  5. De standaardinstelling is om alleen specifieke voorraad te beschermen.
    • Als u specifieke voorraad wilt targeten, klikt u op Targeting toevoegen, selecteert u een item in het dropdownmenu en maakt u uw targetingselecties.
    • Klik op Alle voorraad beveiligen om een algemene voorraadbeveiligingsmaatregel te maken.
  6. Klik onder Blokkeringen op Toevoegen naast Adverteerder-URL's.
  7. Typ (of kopieer en plak) in het tekstvak de zichtbare of bestemmings-URL('s) die u wilt blokkeren en scheid nieuwe URL's met een regeleinde.
    Volg de richtlijnen voor het blokkeren van URL's.
  8. Klik op Toevoegen.
    Alle adverteerder-URL's die u invoert, worden aan de rechterkant van de pagina weergegeven. Als u een door u geblokkeerde adverteerder-URL wilt toestaan, zoekt u die URL op in de lijst 'Geblokkeerd' en klikt u rechts van de URL op Verwijderen.
  9. Klik op Updaten.
  10. Voeg indien nodig meer beveiligingsmaatregelen toe en klik op Opslaan.

Wanneer URL's worden geblokkeerd

Het kan tot vier uur duren voordat deze URL's worden geblokkeerd op uw pagina's. Advertenties met deze URL's kunnen nog 24 uur worden weergegeven in het Centrum voor advertentiebeoordeling.