Aangepaste velden

Leg aangepaste invoer vast voor rapporten
Gebruikersrol Beheerder vereist.  Vereist de rol Beheerder of rollen met vergelijkbare rechten om netwerkinstellingen te configureren.

Aangepaste gegevens kunnen worden vastgelegd in Ad Manager door aangepaste velden te maken op verschillende plaatsen, zoals regelitems of orders. Aangepaste velden zijn handig als u wilt dat mensen in uw Ad Manager-netwerk informatie opgeven die standaard niet beschikbaar is in Ad Manager. Deze informatie is vervolgens zichtbaar voor andere gebruikers en kan later worden gerapporteerd.

U wilt misschien dat traffickers een aangepaste ID maken die aangeeft welk salesteam aan een regelitem heeft gewerkt. U of iemand in uw organisatie kan vervolgens rapporten genereren voor de aangegeven waarde.  Aangepaste velden kunnen van toepassing zijn op orders, regelitems, advertentiemateriaal, voorstellen en voorgestelde regelitems.

Voor het maken van aangepaste velden is de rol 'Beheerder' of een rol met vergelijkbare rechten vereist. Iedereen met rechten om Ad Manager-rapportage te gebruiken, kan rapporten genereren voor aangepaste velden.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Aangepaste velden maken en beheren

Bepaal waar het aangepaste veld moet worden weergegeven en welke invoer of waarde moet worden gekoppeld aan het aangepaste veld (getal, tekst, schakelaar voor Ja of Nee, of een dropdownmenu met door u gedefinieerde waarden). Actieve aangepaste velden worden weergegeven op het tabblad 'Instellingen' van de pagina waarop deze moeten worden getoond.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Aangepaste velden.
  3. Klik op Nieuw aangepast veld.
  4. Geef een naam voor het aangepaste veld op.
  5. Kies een locatie voor het aangepaste veld. Locatie is het objecttype waar u het aangepaste veld wilt weergeven. U kunt tot 30 aangepaste velden toewijzen aan elk objecttype.
  6. (Optioneel) Geef een beschrijving voor het aangepaste veld op.
  7. Stel het toegangsniveau voor Ad Manager-gebruikers in. Al uw aangepaste velden moeten worden ingesteld op 'Bewerkbaar', tenzij u speciale toepassingen heeft voor apps van derden.
    • Bewerkbaar: Gebruikers kunnen waarden bewerken en wijzigen
    • Alleen-lezen: Gebruikers kunnen het veld bekijken, maar niet bewerken
    • Verborgen: Gebruikers kunnen het veld niet bekijken of bewerken

Als u het toegangsniveau wijzigt (bijvoorbeeld van 'Bewerkbaar' naar 'Verborgen' of 'Alleen-lezen'), blijven de door de gebruikers ingevoerde waarden behouden en kunnen deze worden bekeken in rapporten.

Apps van derden en aangepaste velden met het niveau 'Alleen-lezen' of 'Verborgen'

Aangepaste velden met het niveau 'Alleen-lezen' of 'Verborgen' worden doorgaans via de Ad Manager-API ingesteld door apps van derden. Gebruikers van deze apps van derden moeten objecten in Ad Manager maken of aanpassen en informatie toevoegen die niet standaard beschikbaar is in Ad Manager, zoals een ID waarmee een campagne in de betreffende app kan worden geïdentificeerd. De waarden van deze aangepaste velden zijn vervolgens zichtbaar voor gebruikers in de gebruikersinterface van Ad Manager of in rapporten. Alle aangepaste velden kunnen worden bewerkt via de API, ongeacht het ingestelde toegangsniveau.

8. Kies een type aangepast veld.
    • Getal: de waarde kan een willekeurig getal zijn.
    • Schakelen: de waarde is Ja of Nee.
    • Tekst: de waarde kan een willekeurige teksttekenreeks zijn.
    • Dropdown: De waarde wordt gekozen uit een reeks waarden die u opgeeft. U kunt maximaal 300 waarden toevoegen nadat u het aangepaste veld heeft gemaakt en opgeslagen.
  9. Als de locatie van het aangepaste veld 'Regelitem' is, kiest u of dit aangepaste veld moet worden weergegeven in vermeldingen van orderregelitems met de schakelknop 'In tabel weergeven'.

Beperking bij het bewerken van aangepaste velden

U kunt wijzigingen in aangepaste velden aanbrengen nadat ze zijn gemaakt. Hiervoor gelden enkele beperkingen.

Item Beperking
Locatie en type Nadat het aangepaste veld is opgeslagen, kunnen de locatie en het type ervan niet meer worden gewijzigd.
Aangepaste velden met een dropdownmenu

Als u opties voor een aangepast veld met een dropdownmenu heeft gemaakt, kunt u het type van het aangepaste veld niet wijzigen.

Als u een dropdownoptie wijzigt, wordt deze wijziging overal in Ad Manager weergegeven, ook in rapporten met een eerdere datum dan de wijziging.

Wijzigingen in toegangsniveaus Als u een aangepast veld wijzigt in alleen-lezen of verborgen, blijven eerder ingestelde waarden behouden. Als u het aangepaste veld weer wijzigt in een zichtbaar toegangsniveau, kunt u de eerder ingestelde waarden weer bekijken.

Rapporteren over aangepaste velden

Aangepaste velden kunnen worden gevonden als rapportagekenmerken voor de dimensie die de locatie van deze velden vertegenwoordigt. Als u bijvoorbeeld een aangepast veld met de naam 'TSP-rapport-ID' voor regelitems heeft gemaakt, kunt u dit later als kenmerk vinden onder de regelitemdimensie.

Per dimensie kunnen maximaal vijftien aangepaste veldkenmerken worden geselecteerd.

Meer informatie over:

API-gegevens gebruiken om rapporten met aangepaste velden op te halen

Ad Manager ondersteunt het lezen van aangepaste veldgegevens in rapporten en entiteiten.
  • Voor rapporten bevat de ReportQuery een veld voor ID's.
  • Voor entiteiten is er een veld customFieldValues voor alle entiteiten die aangepaste velden ondersteunen.
Bekijk alle aangepaste veldkenmerken met CustomFieldService.getCustomFieldsByStatement