Account is opgeschort wegens ongeldige activiteit of een beleidsschending

Waarom is mijn account opgeschort? Kunnen jullie mij hier meer over vertellen?

Google neemt ongeldige klikactiviteit en schendingen van de Partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager zeer serieus. We analyseren alle klikken en vertoningen om eventuele gebruikspatronen te ontdekken die de kosten van een adverteerder of de opbrengst van een uitgever op kunstmatige wijze kunnen verhogen. We controleren sites ook proactief op schendingen van het beleid. Als we vaststellen dat een Ad Exchange-account een bedreiging vormt voor ons ecosysteem van uitgevers en adverteerders, kunnen we ertoe overgaan dit account te deactiveren of op te schorten en alle opbrengst van dit account, waaronder het opbrengstenaandeel van Google, terug te betalen aan de benadeelde adverteerders.

Door de opschorting van het account krijgen uitgevers de tijd om de bron van de ongeldige activiteiten of de schending van het beleid te onderzoeken en de nodige corrigerende maatregelen te nemen om deactivering van het account te voorkomen. Wanneer het account wordt opgeschort, krijgt u daarvan een bericht met informatie over de reden van opschorting. Als uw account is opgeschort, kunt u nog wel inloggen op uw Ad Exchange-account. Er worden gedurende deze periode echter geen advertenties weergegeven. Na een schorsing van 30 dagen wordt uw account opnieuw geactiveerd. Wanneer uw account weer verkeer genereert, controleren we uw account nogmaals na 30 dagen om te verifiëren of de ongeldige activiteiten en de schendingen van het beleid zijn gestopt.

Houd er rekening mee dat we genoodzaakt zijn verdere maatregelen te nemen als de problemen zich blijven voordoen. Uw account kan bijvoorbeeld definitief worden gedeactiveerd om ons advertentie-ecosysteem te beschermen.

We begrijpen dat u meer wilt weten over de wijze waarop wij ongeldige activiteit opsporen. Omdat deze informatie kan worden gebruikt om ons detectiesysteem te omzeilen, kunnen we onze uitgevers geen specifieke informatie geven over accountactiviteiten, noch over webpagina's, gebruikers of services van derden die hierbij zijn betrokken. We hebben een lijst met de belangrijkste redenen voor sluiting van accounts samengesteld, zodat u de bron van het probleem makkelijker kunt achterhalen.

Dit is geen volledige lijst. Veel uitgevers hebben de kern van het probleem toch kunnen vinden aan de hand van deze lijst. Lees deze dus zorgvuldig door.

Ten slotte raden we u ook aan zich te verdiepen in hoe u uw verkeer kunt segmenteren, zodat u het verkeer naar uw site beter kunt begrijpen, volgen en evalueren. Misschien kunt u zo ook beter eventuele bronnen van ongeldige activiteit achterhalen.