Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Een nieuw rapport maken

Definieer de criteria voor uw rapport

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken

Wanneer u een rapport maakt, kunt u bepalen welke gegevens u wilt opnemen. U kunt bijvoorbeeld een periode selecteren, filters toevoegen en de dimensies en statistieken kiezen voor de gegevens die u belangrijk vindt.

U kunt ook rapporten plannen die automatisch worden uitgevoerd en rapporten delen met uw team.

Een rapport maken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten.
  3. Klik op Nieuw rapport.
  4. Klik naast Rapporttype op Bewerken en dan selecteer een rapporttype en dan klik op Klaar.
  5. (Optioneel) Geef naast 'Algemene instellingen' een betekenisvolle rapportnaam op als u het rapport wilt opslaan.
  6. Selecteer de juiste tijdzone (alleen van toepassing op bepaalde rapporttypen).
  7. Selecteer een periode.
    De periode van uw rapporten beperken
    Als u een lange periode selecteert, zoals de dynamische periode 'Afgelopen 3 jaar', kan dit negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van uw rapport. We raden u ten zeerste aan waar mogelijk een specifieke periode te kiezen.
    • Dynamische perioden tonen gegevens gedurende een doorlopende periode, zoals Afgelopen 30 dagen of Afgelopen 6 maanden. Dynamische perioden zijn het beste voor geplande rapporten.
    • Met aangepaste perioden kunt u een aangepaste dynamische periode instellen, zoals een startdatum '6 weken vóór vandaag' en een einddatum '1 dag vóór gisteren'. De startdatum moet vóór de einddatum liggen.
    • Met vaste perioden kunt u zich richten op specifieke datums in het verleden. De startdatum kan maximaal 3 jaar vóór vandaag liggen.
      Een dag in een bepaald rapport is gedefinieerd als van middernacht tot middernacht in de tijdzone van het geselecteerde rapport. De daadwerkelijke datums die worden gebruikt, zijn beschikbaar in de uitvoer van het rapport. Als u Afgelopen 3 jaar of een vergelijkbare dynamische periode selecteert, worden de gegevens van vandaag niet opgenomen in het rapport.
  8. Selecteer een valuta (bèta).
  9. Een tabelstructuur voor uw rapport selecteren
  10. (Optioneel) Klik op Filter toevoegen om uw rapportgegevens te verfijnen en alleen de door u opgegeven items op te nemen. Gebruik filters om specifieke gegevens in uw rapport op te nemen of hiervan uit te sluiten, zoals gegevens van een specifieke adverteerder of een specifiek land.
  11. Selecteer naast Dimensies de dimensies om de gegevens in uw rapport te groeperen en te ordenen. Dimensies maken uw rapporten inzichtelijker. De dimensies worden in de gebruikersinterface gegroepeerd op categorie en u kunt de lijst doorzoeken om een specifieke dimensie te vinden. Vind meer informatie over rapportdimensies en dimensiekenmerken.
  12. Selecteer statistieken naast Statistieken om te bepalen welke gegevens in het rapport moeten worden weergegeven. Selecteer alleen de statistieken die nodig zijn voor het rapport. Als u het aantal statistieken verhoogt, wordt ook de complexiteit van de gegevens verhoogd en zijn deze mogelijk moeilijker te begrijpen. Kom meer te weten over rapportstatistieken.
  13. (Optioneel) Naast Bewerkers en planning:
    • Als u bewerkers wilt toevoegen, klikt u op Typ om te zoeken en dan geef e-mailadressen op of selecteer namen in de lijst.
      Bewerkers zijn andere gebruikers die uw rapportinstellingen kunnen bewerken.
    • Als u het rapport wilt plannen, klikt u op het dropdownmenu Expand en maakt u uw selecties.
      Ontdek meer informatie over hoe u rapporten plant en deelt.
  14. Kies een optie om uw rapport op te slaan of uit te voeren:
    • Klik op Uitvoeren om het rapport nu uit te voeren.
      Nadat het rapport is geladen, kunt u de rapporten versturen of exporteren.
    • Als u het rapport later wilt uitvoeren, klikt u op Opslaan en geeft u het rapport een betekenisvolle naam.
      Indien gepland, wordt uw rapport uitgevoerd in overeenstemming met de door u opgegeven planning. Anders kunt u dit rapport later uitvoeren of bewerken.
    • Klik op Opslaan en uitvoeren om het rapport nu op te slaan en uit te voeren.

Uw rapporten zoeken

U kunt rapporten bekijken die u heeft opgeslagen of met een ster heeft gemarkeerd, of rapporten die met u zijn gedeeld.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten.
  3. Klik naast 'Filteren op' op Alle rapporten of een van de andere filters.
  4. (Optioneel) Doe het volgende in de filterresultaten:
    • Klik op Uitvouwen Uitvouwen om details van het rapport te bekijken.
    • Klik op het sterretje om het rapport makkelijk te vinden met het filter Met ster.

Een rapport kopiëren of verwijderen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten.
  3. Vink het vakje aan naast een of meer rapporten.
  4. Kies een optie:
    • Klik op Kopiëren om de geselecteerde rapporten te kopiëren.
      De nieuwe kopie wordt aan de tabel toegevoegd en krijgt de naam 'Kopie van rapportnaam'.
    • Klik op Verwijderen om de geselecteerde rapporten te verwijderen.