Get started with Google Publisher Tag

Overzicht van de Google-uitgeverstag

Google-uitgeverstags (GPT) vormen een bibliotheek met advertentietags waarmee uitgevers voorraad kunnen definiëren, advertentieverzoeken kunnen starten en bundelen, en overeenkomende vraag kunnen renderen. GPT neemt belangrijke gegevens van u (zoals de advertentieblokcode, het advertentieformaat en de sleutel/waarden), stelt het verzoek samen en geeft de advertentie weer op webpagina's.

Met GPT kunt u gedeelde instellingen definiëren, zoals targeting op paginaniveau, zodat u niet telkens dezelfde targeting hoeft te definiëren voor elke afzonderlijke advertentie op de pagina. U kunt ook bepalen hoe en wanneer advertentieverzoeken worden gemaakt. Zo kunt u de Single Request Architecture gebruiken om alle advertenties één keer in de header van uw pagina aan te roepen.

De JavaScript-bestanden die GPT implementeren, worden geleverd door Google. U mag deze bibliotheken niet leveren via uw eigen server of ze laden via een niet-officiële bron.

Aan de slag met de documentatie voor ontwikkelaars

Hoe GPT werkt

De Google-uitgeverstag wordt gebruikt om de beschikbare advertentieruimtes in uw netwerk te definiëren. Als u GPT aan een pagina toevoegt, zorgt u voor een communicatiepad tussen de advertentieserver en de browser van een gebruiker. Als er een pagina met GPT wordt aangevraagd, gebeurt het volgende:

1. Er wordt door de browser van de gebruiker een verzoek ingediend bij de advertentieserver voor gpt.js, de tagcode die in JavaScript is ingebouwd.

2. Met de JavaScript-code worden een of meer verzoeken samengesteld en naar de advertentieserver gestuurd voor advertenties die op de pagina zijn getagd.

3. De advertentieserver koppelt de advertentieblokken en eventuele sleutel/waarden in het verzoek.

4. De advertentieserver voert een veiling uit om het beste overeenkomende advertentiemateriaal voor het advertentieblok te selecteren.

5. De advertentieserver retourneert de overeenkomende advertentie naar het JavaScript van de GPT.

6. Het JavaScript van de GPT geeft de advertentie op de pagina weer.

Voordelen van GPT

GPT biedt meerdere voordelen:

• Voorraadhiërarchie met meerdere niveaus: Met de Google-uitgeverstag kunt u gedetailleerdere voorraadniveaus gebruiken in de Ad Manager-frontend. Met meerdere hiërarchieniveaus kunt u veel specifieker targeten op basis van de content van uw site.
  • Minimale laadtijd van pagina's: Met een asynchrone JavaScript-ophaalactie kan uw webpagina worden gerenderd zonder dat er moet worden gewacht tot het JavaScript is geretourneerd door de Ad Manager-servers. Advertenties worden geladen in iframes zodra het advertentiemateriaal wordt geretourneerd door de server.
  • Google Publisher Console: De tag is voorzien van de ingebouwde foutopsporings- en supporttool Google Publisher Console. Deze tool is beschikbaar op alle pagina's met de Google-uitgeverstag.
  • Single Request Architecture (SRA): De tag stuurt geen afzonderlijke advertentieverzoeken naar Ad Manager-servers, maar stuurt één verzoek om alle advertentieblokken op de pagina aan de server te melden. Dit is de aanbevolen verzoekmodus, omdat hiermee geavanceerde roadblocks en betere laadtijden van pagina's mogelijk zijn.
  • SafeFrame-mogelijkheden: De SafeFrame-technologie maakt transparante interactie tussen paginacontent en advertenties mogelijk, terwijl er meer beheeropties voor uitgevers worden geboden en u wordt beschermd tegen mogelijk onbetrouwbaar advertentiemateriaal en automatische omleidingen.
  • Responsief ontwerp: U kunt GPT gebruiken om advertenties te maken die passen in de browsers van bezoekers aan uw website. Dit betekent dat uw advertenties er op elk apparaat goed uitzien.
  • Advertentieselectie op paginaniveau: GPT en de advertentieserver werken samen om bij te houden welke advertenties op de pagina worden weergegeven, zodat u roadblocks, takeovers en concurrentie-uitsluitingen kunt definiëren.
  • Ondersteuning van reactieve advertenties: U kunt GPT gebruiken om indelingen voor interstitial-advertenties voor internet, ankeradvertenties en advertenties met beloning te maken en weer te geven.
  • Integratie van het Consent Framework beheren voor naleving: GPT kan communiceren met IAB CMP's om de toestemming van gebruikers met betrekking tot opslaggebruik en personalisatie te verwerken en te respecteren. GPT biedt uitgevers ook API's waarmee ze privacyinstellingen en beperkte advertenties kunnen instellen.

GPT en beveiligde pagina's (https://)

GPT werkt automatisch met beveiligde webpagina's waarvan de URL begint met https://. U hoeft de tag niet aan te passen voor weergave op een beveiligde pagina.

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit is een communicatieprotocol dat is opgebouwd op basis van de protocollen TLS (Transport Layer Security) en SSL (Secure Sockets Layer). Met deze protocollen worden bepaalde elementen van de communicatie tussen de server en de client versleuteld om manipuleren en afluisteren door derden te voorkomen.