Problemen met niet-gevulde vertoningen in Ad Manager oplossen

Achterhalen waarom regelitems niet worden weergegeven voor voorraad. #lineitems

Een niet-gevulde vertoning of lege advertentie is een advertentieverzoek dat geen advertentie heeft geretourneerd, omdat er geen advertenties in aanmerking komen voor weergave. U kunt dit voorkomen door uw netwerk te vullen met breed getargete ('run of network') eigen of Ad Exchange-regelitems.

Niet-gevulde vertoningen opsporen

Combineer in Ad Manager-rapporten de dimensies Advertentieblok en Aangevraagde advertentieformaten met de statistiek 'Niet-gevulde vertoningen' om te zien waar vertoningen niet worden gevuld in uw netwerk. Bekijk meer informatie over hoe u rapporteert over niet-gevulde vertoningen.

Voor gedetailleerdere rapportage kunt u back-upregelitems distribueren.

Niet-gevulde voorraad voor videoadvertenties in geoptimaliseerde pods

Als u niet-gevulde voorraad wilt achterhalen voor videoadvertenties in geoptimaliseerde pods, moet u de statistiek Totaal aantal niet-overeenkomende advertentieverzoeken gebruiken die beschikbaar is in een doorverkooprapport. Deze statistiek wordt berekend op basis van de niet-gevulde duur in de pod in plaats van op basis van vertoningen, zodat u meer inzicht krijgt in het opvullingspercentage voor video's.

De reden achterhalen waarom uw regelitem niet wordt weergegeven

Gebruik de Ad Manager-weergavetools om te zien welke regelitems in aanmerking komen voor weergave en te begrijpen waarom uw regelitem misschien niet in aanmerking komt. U kunt ook uw regelitem openen en het tabblad 'Problemen oplossen' raadplegen om oorzaken voor geen weergave te bekijken.

Reserveregelitems distribueren om niet-gevulde vertoningen te registreren

Boek een eigen run-of-network-regelitem (of ander allesomvattend resterend regelitemtype zoals Ad Exchange) voor elk mogelijk advertentieblokformaat. Wanneer nieuwe advertentieblokken worden gemaakt, worden deze regelitems getarget voor weergave in de advertentieblokken.

Gebruikers die JavaScript hebben gedeactiveerd, krijgen geen aangepast advertentiemateriaal te zien. Zorg er dus voor dat voor het regelitem voor de eigen advertentie standaard beeldadvertentiemateriaal wordt gebruikt.

Een lege eigen advertentie van 1 x 1 pixel maken

Voor voorraad die u niet wilt vullen, zoals in gevallen van niet-verkochte voorraad waarvoor u liever geen eigen advertentie uitvoert, maakt u een lege eigen advertentie van 1 x 1 pixel. De eigen advertentie kan worden weergegeven, zodat u in rapporten de niet-gevulde vertoningen afzonderlijk van opzettelijk lege advertenties kunt onderscheiden.

1. Maak een adverteerder voor uw eigen advertentie, als u er nog geen heeft.
  2. Maak een order voor uw regelitems van 1 x 1 pixel.
  3. Maak een nieuw regelitem voor elk advertentieruimteformaat op uw website waarin u lege advertenties wilt weergeven.
    1. Stel het formaat in op het formaat van de advertentieruimte, zoals 728 x 90 en niet 1 x 1.
    2. Stel het type in op Eigen.
    3. Stel de targeting in op 'Run of network' of op de delen van uw website die het meest logisch zijn.
  4. Voeg een beeldadvertentie van 1 x 1 pixel toe aan het regelitem en overschrijf het formaat van het regelitem. U kunt elke afbeelding van 1 x 1 pixel gebruiken die in Ad Manager of extern wordt gehost. De doorklik-URL is vereist, maar wordt niet gebruikt, dus u kunt elke waarde opgeven.