Over gekoppelde accounts en MCM-instelmogelijkheden

Gekoppelde accounts worden niet ondersteund in MCM. Voor een migratie van SPM naar MCM moeten uitgevers met gekoppelde accounts de accounts ontkoppelen en dan een van de volgende instelmogelijkheden kiezen.

Op 1 februari 2022 is SPM beëindigd en vervangen door Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM).

Meer informatie over MCM

Overzicht van instelmogelijkheden voor accounts voor MCM

Opties Machtigingstype Taggen Gebruik van Ad Exchange-account Directe deal subuitgever Betaling

Optie 1: De subuitgever gebruikt het eigen Ad Exchange-account

Account beheren Onderliggend netwerk Van subuitgever In account van subuitgever Afhankelijk van het ingestelde percentage voor automatische betaling. Inkomsten worden verdeeld tussen hoofduitgever en subuitgever.
Optie 2: De subuitgever boekt directe deals in het account van de hoofduitgever Voorraad beheren Bovenliggend netwerk Van hoofduitgever In account van hoofduitgever Naar hoofduitgever
Optie 3: De subuitgever boekt directe deals in het eigen account en heeft toegang tot de Ad Exchange van de hoofduitgever via passback-tags of video-omleidingstags. Voorraad beheren Onderliggend netwerk Van hoofduitgever In account van subuitgever

Ad Exchange-inkomsten van hoofduitgever gaan naar account van hoofduitgever.

Eigen inkomsten van subuitgever gaan naar account van subuitgever.

Een instelmogelijkheid voor accounts voor MCM kiezen

Optie 1: De subuitgever gebruikt het eigen Ad Exchange-account
Deze optie komt beschikbaar voor alle subuitgevers met Account beheren van MCM op 15 november 2021.
Met deze optie gebruiken hoofduitgevers Account beheren om deze subuitgevers afzonderlijk te beheren. Subuitgevers zonder Ad Exchange-account kunnen een eigen account krijgen. Ad Exchange wordt aangezet om inkomsten te genereren met display- en app-voorraad, niet via video of games.

Stappen voor hoofduitgevers

1. Als de subuitgever niet is gekoppeld via Account beheren, kunt u de subuitgever uitnodigen.
    Zorg dat u in de uitnodiging het machtigingstype Account beheren selecteert.
  2. Vraag uw subuitgever om Ad Exchange te activeren in het Ad Manager-account.
    Hiervoor kunnen de stappen in Stappen voor subuitgevers in het volgende gedeelte worden gebruikt.
  3. Nadat Ad Exchange is geactiveerd voor de subuitgever, kunt u prijsregels instellen in het Ad Manager-account van de subuitgever.
  4. Voer de benodigde optimalisaties uit, waaronder:
    1. Eerste overzicht activeren.
    2. Programmatic direct activeren.

Stappen voor subuitgevers

Volg deze stappen om Ad Exchange te activeren in uw Ad Manager-account.

Opmerking: Als u de optie voor AdSense-aanvulling gebruikt, moet u deze uitzetten voordat u toegang krijgt tot de Ad Exchange-functie. Ga naar de instructies voor hoe u AdSense-aanvulling uitzet.

1. Log in bij Google Ad Manager.
    Geen Ad Manager-account? U moet een account maken voordat u doorgaat.
  2. Klik op Beheerder en dan Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM).
  3. Klik bovenaan op Ad Exchange.
  4. Voer de volgende stappen uit:
    1. Lees en accepteer de Ad Exchange-voorwaarden.
    2. Als u uw sites wilt toevoegen in Ad Manager, klikt u op Uw site(s) toevoegen en dan Naar sites.
      Meer informatie over hoe u sites toevoegt in Ad Manager
    3. Wacht tot uw sites zijn goedgekeurd.
    4. Nadat uw sites zijn goedgekeurd, vinkt u het selectievakje aan naast 'Ik heb mijn sites opgegeven en ben goedgekeurd om advertenties weer te geven' om te bevestigen.
      Zet Ad Exchange pas aan als de goedkeuring is afgerond voor alle sites waarmee u inkomsten genereert. Als u Ad Exchange aanzet voordat de sites zijn goedgekeurd, worden er geen advertenties meer weergegeven op sites die niet zijn goedgekeurd in AdSense.
  5. Klik na goedkeuring op Ad Exchange aanzetten.

Opmerking: Nadat u Ad Exchange heeft geactiveerd, stelt uw hoofduitgever prijsregels in en voert deze andere optimalisaties uit.

Als subuitgever moet u uw ads.txt-bestand updaten om de nieuwe Ad Exchange-code op te nemen. U vindt de code onder Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Ad Exchange

AdSense-aanvulling uitzetten zodat u de Ad Exchange-functie kunt aanzetten

Deze optie is voor subuitgevers.

Als u de functie voor AdSense-aanvulling gebruikt, moet u deze uitzetten voordat u toegang krijgt tot de Ad Exchange-functie.

Kies een optie:

• AdSense-aanvulling uitzetten op netwerkniveau
    1. Log in bij Google Ad Manager.
    2. Klik op Voorraad en dan Netwerkinstellingen.
    3. Vink naast AdSense het selectievakje uit voor Opbrengst van niet-verkochte voorraad maximaliseren met AdSense.
  • AdSense-aanvulling uitzetten op advertentieblokniveau
    1. Log in bij Google Ad Manager.
    2. Klik op Voorraad en dan Advertentieblokken en dan een advertentieblok.
    3. Scroll omlaag naar AdSense en dan vink het selectievakje uit naast Opbrengst van niet-verkochte voorraad maximaliseren met AdSense. Herhaal de stappen voor elk advertentieblok.
      Tip: Als u wilt zien voor welke advertentieblokken deze functie aanstaat, kunt u een filter gebruiken. Ga naar het volgende gedeelte voor instructies.

Advertentieblokken zoeken waarvoor AdSense-aanvulling aanstaat

Deze optie is voor subuitgevers.

U kunt een filter gebruiken om te zien welke advertentieblokken AdSense-aanvulling toepassen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Advertentieblokken.
  3. Klik op en dan Status.
    1. Klik op het dropdownmenu en selecteer is een of meer van.
    2. Selecteer Actief, Inactief en Gearchiveerd en dan klik op Toepassen.
  4. Klik op om nog een filter toe te voegen.
    1. Selecteer AdSense ingeschakeld en dan Waar.
    2. Klik op Toepassen.

Optie 2: De subuitgever boekt directe deals in het account van de hoofduitgever

Deze optie is de standaardrelatie voor Voorraad beheren. Meer informatie over hoe u aan de slag gaat met Voorraad beheren van MCM.

Optie 3: De subuitgever boekt directe deals in het eigen account

Bij deze optie boekt de subuitgever directe deals in het eigen account en heeft deze toegang tot het Ad Exchange-account van de hoofduitgever via passback-tags of video-omleidingstags. Meer informatie over hoe u aan de slag gaat met Voorraad beheren van MCM.