Vanlige spørsmål om Avansert beskyttelse-programmet

Få svar på vanlige spørsmål eller feilsøk problemer med Avansert beskyttelse-programmet.

Hvordan er Avansert beskyttelse forskjellig fra totrinnsbekreftelse?

Når du har logget på med passordet ditt, krever både totrinnsbekreftelse og Avansert beskyttelse et trinn 2 for å bekrefte at det er deg.

Med totrinnsbekreftelse kan det andre trinnet være

• en forespørsel som sendes til telefonen din
  • en bekreftelseskode
  • en sikkerhetsnøkkel

Med Avansert beskyttelse er trinn 2 alltid en sikkerhetsnøkkel fordi det er en sikrere påloggingsmetode.

Avansert beskyttelse begrenser også tilgangen til dataene dine fra tredjeparter, kontrollerer mistenkelige nedlastinger og strammer inn sikkerheten for kontogjenoppretting for å forhindre uautorisert tilgang.

Grunnleggende spørsmål om Avansert beskyttelse

Hvor mye koster Avansert beskyttelse?

Du kan bruke Avansert beskyttelse-programmet uten ekstra kostnad. Men du må muligens kjøpe sikkerhetsnøkler.

Kan jeg registrere mer enn én konto?

Ja. Hvis du er utsatt for målrettede angrep på nettet, anbefaler vi at du registrerer både jobbkontoer og personlige kontoer.

Hva må jeg gjøre før jeg registrerer meg?

Kan jeg registrere meg med Google Workspace-kontoen min?

Ja, hvis administratoren din har slått på Avansert beskyttelse. Sjekk med vedkommende før du registrerer deg. Administratoren kan også registrere alle kontoene i organisasjonen.
Som Google Workspace-administrator, kan jeg registrere alle?
For organisasjoner som kan være et mål, for eksempel politiske kampanjer, aktivistgrupper eller IT-avdelinger, anbefaler vi at du tillater at alle brukere registrerer seg og oppfordrer dem til å gjøre det. Vær oppmerksom på at registrering fortsatt er opp til brukerne, og at som administrator kan du ikke gjøre registrering obligatorisk for øyeblikket.

Spørsmål om sikkerhetsnøkler

Hva er en sikkerhetsnøkkel?

En sikkerhetsnøkkel er en liten enhet som kobles til enhetene dine enten via USB-porter eller trådløst via NFC eller Bluetooth. Telefonen din kan også ha en innebygd sikkerhetsnøkkel.

En sikkerhetsnøkkel bidrar til å beskytte kontoen din mot uautorisert tilgang. Når Avansert beskyttelse er slått på, kreves en sikkerhetsnøkkel som er registrert i kontoen din, for å logge på.

Hvorfor trenger jeg sikkerhetsnøkler?
Avansert beskyttelse bruker sikkerhetsnøkler fordi de er et sikrere trinn 2 for totrinnsbekreftelse. Du trenger en sikkerhetsnøkkel første gang du logger på Google-kontoen din med en ny enhet.
Er sikkerhetsnøkler effektive?
Forskningen vår viser at sikkerhetsnøkler er mer effektive til å stoppe hackere enn noen andre vanlige metoder.
Hvilke sikkerhetsnøkler trenger jeg, og hvor kan jeg bestille dem?
Vi anbefaler en primærnøkkel og minst én reservenøkkel. Primærnøkkelen kan være telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel. Som reservenøkler kan Titan-sikkerhetsnøkler kjøpes fra Google, eller du kan bruke en hvilken som helst FIDO-kompatibel nøkkel fra en annen pålitelig forhandler. Finn ut mer om hvordan du bestiller sikkerhetsnøkler.
Hva skjer om jeg mister sikkerhetsnøkkelen min?

Hvis du fremdeles har tilgang til kontoen:

1. Skaff deg én eller flere reservesikkerhetsnøkler.
  2. Gå til Google-kontoen din.
  3. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  4. Klikk på Passnøkler og sikkerhetsnøkler i «Slik logger du på Google»-panelet.
  5. Klikk på Legg til sikkerhetsnøkkel. Legg til de nye sikkerhetsnøklene dine.
  6. Ved siden av sikkerhetsnøkkelen du har mistet, velger du Endre Redigeretterfulgt av Fjern denne nøkkelen.

Hvis du ikke har tilgang til kontoen:

1. Send inn en forespørsel om å gjenopprette kontoen din. Google bruker noen dager på å bekrefte at det er deg.
  2. Bestill én eller flere sikkerhetsnøkler som erstatning mens du venter.
  3. Du kommer til å motta en e-post på gjenopprettingsadressen din med informasjon om når du får tilgang til kontoen din igjen. Logg på kontoen din etter at du har mottatt denne e-posten.
  4. Slå på Avansert beskyttelse igjen.
Må jeg ha en sikkerhetsnøkkel med meg til enhver tid?

Du bør ha sikkerhetsnøkkelen med deg når det kan bli nødvendig å logge på en ny enhet.

Ta med deg sikkerhetsnøkkelen hvis du reiser. Du bør lade Bluetooth-sikkerhetsnøkler før du drar.

Spørsmål om Google-produkter

Kan jeg fremdeles bruke Google-produkter?
Du kan logge på Google-kontoen din i Google-apper og med Chrome-nettleseren på datamaskinen og nettet på mobil. Du kan ikke bruke Google-kontoen din med enkelte apper og tjenester som krever tilgang til e-poster og Google Disk-data.
Kan jeg fremdeles bruke «Logg på med Google»?

Du kan fremdeles logge på apper og tjenester med Google. De blir avvist hvis de ber om tilgang til Gmail- eller Disk-data.

Tips: Du kan bruke en ekstra kode for å gi enkelte apper som støttes, tilgang til Gmail- eller Disk-dataene dine.
Kan jeg bruke Avansert beskyttelse med Nest?

Ja, Nest fungerer med Google-kontoer, inkludert kontoer som er registrert i Avansert beskyttelse-programmet. For å gjøre det enklere å administrere alle Google Nest- og Google Home-enhetene dine kan du overføre Nest-kontoen din til en Google-konto.

Du finner informasjon om personvern knyttet til Google Nest-enheter og -tjenester for smarthjem i disse vanlige spørsmålene om personvern.

Del med andre medlemmer av hjemmet på en tryggere måte

Følg disse tipsene for å beskytte Google Nest- og Google Home-enhetene dine:

1. Legg bare til medlemmer av hjemmet som du stoler på. Vær oppmerksom på følgende:
    • Alle medlemmer av hjemmet har tilgang til enheter, medietjenester, adresser og hjemmeaktivitet.
    • Medlemmer av hjemmet kan legge til nye enheter i hjemmet ditt.
    • Medlemmer av hjemmet kan legge til eller fjerne andre medlemmer, inkludert deg. Alle medlemmer av hjemmet mottar et e-postvarsel hver gang et medlem legges til i hjemmet ditt.
  2. Hvis Google-kontoen din er registrert for Avansert beskyttelse, anbefaler vi på det sterkeste at alle medlemmer av hjemmet registrerer seg for Avansert beskyttelse. På den måten får alle medlemmer i hjemmet samme beskyttelse mot uautorisert tilgang til Google-kontoen og enhetene eller tjenestene sine.

Spørsmål om tjenester som ikke er fra Google

Kan jeg bruke apper og tjenester som ikke er fra Google, eller Google Apps-skript med Avansert beskyttelse?

De fleste apper og tjenester som ikke er fra Google, er blokkert

Med Avansert beskyttelse forhindres de fleste apper og tjenester som ikke er fra Google, i å få tilgang til data som Google Disk- og Gmail-dataene dine. På den måten får dataene dine bedre beskyttelse mot skadelig eller usikker tilgang.

Når du har slått på Avansert beskyttelse, kan du gi følgende apper og tjenester tilgang til Google-dataene dine:

• alle Google-apper og -tjenester
  • Apple-appene Mail, Kalender og Kontakter på iOS og macOS
  • Mozilla Thunderbird
  • e-postklienter på datamaskiner som får direkte tilgang til Gmail

Gi apper som ikke er fra Google, tilgang til Google-dataene dine

Apple-apper på iOS

Du kan bruke en midlertidig kode for å gi enkelte Apple-apper tilgang til Gmail og noen andre data i Google-kontoen din.

Mozilla Thunderbird

Du kan bruke Mozilla Thunderbird for å få tilgang til Gmail-kontoen din. Sjekk at du bruker den nyeste versjonen av Thunderbird (60.0 eller nyere).

Google Apps-skript kan bli blokkert

Hvis du er registrert for Avansert beskyttelse, kan du bruke Google Apps-skript. Hvis skript ber om tilgang til bestemte data i kontoen din, for eksempel e-poster, dokumenter eller bilder, kan de bli blokkert.

Kan jeg bruke Avansert beskyttelse med Mac?

Du kan bruke Avansert beskyttelse med en Mac som kjører macOS 10.5 eller nyere. Følg disse trinnene for å legge til en sikkerhetsnøkkel:

• Gå til Systeminnstillinger på datamaskinen.
  • Klikk på Internettkontoetterfulgt avGoogle.
  • Følg veiledningen for å logge på.
Kan jeg bruke iPhone- og iPad-appene mine med Avansert beskyttelse?

Viktig: Denne fremgangsmåten gjelder bare hvis kontoen din bruker Avansert beskyttelse.

Du kan opprette en midlertidig kode for å gi Mail-, Kontakter- og Kalender-appene fra Apple på iOS tilgang til Gmail og noen andre data i Google-kontoen din.

1. Installer Google Smart Lock-appen hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Åpne Innstillinger Innstillinger på iPhone eller iPad.
  3. Trykk på Passord og kontoerog såLegg til kontoog såGoogle.
  4. Følg veiledningen for å logge på kontoen din.
  5. Åpne Google Smart Lock-appen når du blir bedt om det.
  6. Logg på eller velg kontoen din.
  7. Følg fremgangsmåten for å opprette en sekssifret midlertidig kode.
  8. Åpne Innstillinger Innstillinger igjen.
  9. Skriv inn den sekssifrede koden.
  10. Trykk på Neste.

Hvis du ser en feilmelding når du har logget på

Følg denne fremgangsmåten for å logge på hvis du ser en feilmelding, som «Det oppsto et problem med å få tilgang til kontoen din»:

1. Trykk på Innstillinger Innstillinger på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Passord og kontoerog såGmailog såSlett kontoenog såSlett fra iPhone-enheten min. Dette fjerner kontoen din fra telefonen, men ingen data slettes fra Google-kontoen din.
  3. På «Passord og kontoer»-skjermen trykker du på Legg til kontoog såGoogle.
  4. Start på nytt i trinn 4 for å bruke Google-kontoen din med enkelte iPhone- eller iPad-apper.

Hvis du ser forespørsler om passord flere ganger med et par minutters mellomrom

Du kan følge veiledningen ovenfor for å gi Mail-, Kontakter- og Kalender-appene fra Apple tilgang til Gmail og noen andre data i Google-kontoen din.

Hvordan kan jeg beskytte Google-kontoen min mot risikoer ved sikkerhetskopiering til iCloud?

For å forhindre at brukerens Google-konto blir utsatt for sikkerhetsbrudd via en iCloud-sikkerhetskopi, anbefaler vi at iCloud-brukere konfigurerer sikkerhetsnøkler på iCloud-kontoene sine

Hvis du bruker en iOS-enhet og bruker iCloud til sikkerhetskopiering, sikkerhetskopierer iCloud informasjon og innstillinger som er lagret på enheten. Disse dataene inkluderer informasjonskapsler for nettlesere, passord og passnøkler for tjenester du er logget på, deriblant Google-kontoen din. Brukere av Avansert beskyttelse-programmet som gjenoppretter en sikkerhetskopi på en ny enhet, blir også logget på Google-kontoen sin på den nye enheten. Dette betyr at hvis iCloud-kontoen din noen gang blir utsatt for et sikkerhetsbrudd, kan en angriper kanskje bruke sikkerhetskopien for å få tilgang til Google-kontoen din.

Kan jeg fremdeles bruke app-passord?
Nei. Apper som bruker app-passord i stedet for totrinnsbekreftelse, er blokkert for brukere med Avansert beskyttelse.

Kan e-postprogrammer fra tredjeparter få Googles beskyttelse mot skadelige linker?

Brukere med Google-kontoer som er registrert for Avansert beskyttelse, får ekstra beskyttelse på klikktidspunktet mot skadelige linker med noen e-postprogrammer.

Finn ut mer om linkbeskyttelse.

Spørsmål om politiske kampanjer

Kan jeg øke beskyttelsen i valgperioden?

Hvis du vil beskytte utsatte kontoer ytterligere i løpet av valgperioden, kan du be om bedre sikkerhet for kontoen din her.

Tips: For å gjøre politiske organisasjoner sikrere med Avansert beskyttelse samarbeider vi med Defending Digital Campaigns for å levere Titan-sikkerhetsnøkler kostnadsfritt. Kontakt Defending Digital Campaigns for å finne ut om teamet ditt er kvalifisert for å motta nøkler kostnadsfritt.

Løs problemer med Avansert beskyttelse

Hvorfor ser jeg en 404-feil når jeg prøver å registrere meg?

Du er muligens ikke logget på Google-kontoen som ble invitert til Avansert beskyttelse.

Hvis du er logget på med flere kontoer, må du logge av alle andre kontoer. Når du har konfigurert Avansert beskyttelse, kan du logge på de andre kontoene dine igjen.

Hvorfor fungerer ikke Bluetooth-sikkerhetsnøkkelen min med Chrome på datamaskiner?
For å registrere Bluetooth-nøkkelen på datamaskinen, bruk USB-kabelen til å koble nøkkelen til datamaskinen.
Hvorfor fungerer ikke sikkerhetsnøkkelen med Linux-datamaskinen min?

For å konfigurere en sikkerhetsnøkkel på en datamaskin som kjører et Linux-basert operativsystem, må du muligens legge til en ny udev-regel.

1. Gå til denne katalogen: /etc/udev/rules.d
  2. Opprett en ny fil for sikkerhetsnøkkelen din.
  3. Gi filen et navn (for eksempel 70-key.rules).
  4. I den nye filen limer du inn instruksjonene for udev-versjonen din. Hvis du ikke vet hvilken udev-versjon du har, kan du kjøre denne kommandoen: sudo udevadm --version
    • Udev-versjon 188 eller høyere:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1|096e", ATTRS{idProduct}=="5026|0858|085b", TAG+="uaccess"
    • Udev-versjon 187 eller lavere:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="5026", GROUP="plugdev", MODE="0660"
  5. Lagre filen og kjør denne kommandoen: sudo udevadm control --reload-rules

Start datamaskinen på nytt, og legg til en sikkerhetsnøkkel i Google-kontoen din.

Hvorfor stoppet Chrome nedlastingen min?
Hvis Safe Browsing ikke kan bekrefte at en nedlasting er sikker, advarer Chrome deg om at filen kan være farlig.  Du kan velge å sende denne filen til Avansert beskyttelse for å bli skannet.

Velg et alternativ for å sende en mistenkelig fil som skal skannes:

• Klikk på Send ved siden av filnavnet.
  • Ved siden av Send-knappen klikker du på Vis mer og så Gjennomsøk fil.
  • Klikk på filnavnet. Klikk på Send i det nye forgrunnsvinduet.
Avansert beskyttelse skanner filen:
  • Hvis filen er farlig, får du en melding om at Chrome har blokkert den. For å slette den nedlastede filen, klikk på Forkast.

Hvis filen anses å være trygg, kan du laste den ned. For å laste ned filen, klikk på Åpne nå.

Tips: Alle filer du laster opp for skanning, bidrar til å oppdage nye trusler og beskytte alle på nettet.

Fortsett en nedlasting som Chrome har advart deg om

Viktig: For å beskytte kontoen din og de sensitive dataene dine bør du ikke laste ned filer du advares om, med mindre du er helt sikker på at de er sikre.
  1. Klikk på filnavnet.
  2. Klikk på Åpne nå i det nye forgrunnsvinduet.
Hvorfor kobler ikke Bluetooth-sikkerhetsnøkkelen til Android-enheten min?
Slå på Bluetooth på Android-enheten din. Hvis sikkerhetsnøkkelen din fremdeles ikke kobles til, må du slå på posisjonstjenester midlertidig når du bruker sikkerhetsnøkkelen.
Hvorfor står det at Bluetooth ikke er aktivert, på Windows 10-enheten min?

Når du prøver å logge på med telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel, ser du muligens meldingen «Slå på Bluetooth for å tillate tilkobling». Varselet kan vises selv om du har aktivert Bluetooth på telefonen din og Windows 10-enheten.

Slik tillater du at telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel kobles til Windows 10-enheten din:

1. Åpne Windows 10: Innstillinger og så Personvern og så Radioer
  2. Slå på under «Tillat at apper kontrollerer enhetsradioer».
Hvordan slår jeg av Avansert beskyttelse?

Du kan slå av Avansert beskyttelse i Google-kontoen din.

1. Gå til Sikkerhet-delen i Google-kontoen din på en enhet som allerede er logget på.
  2. Velg Avregistrer under «Avansert beskyttelse-programmet».
  3. Følg veiledningen på skjermen for å avregistrere deg.
Hvorfor kan jeg ikke logge på Android TV etter at jeg har slått på Avansert beskyttelse?

Slik logger du på Android TV etter at du har slått på Avansert beskyttelse:

1. Fjern Google-kontoen din fra Android TV.
  2. Legg til Google-kontoen din i Android TV igjen, og velg alternativet for å konfigurere med en telefon som er på samme Wi-Fi-nettverk.