Veelgestelde vragen over Geavanceerde beveiliging

Met Geavanceerde beveiliging krijgt u antwoord op veelgestelde vragen en kunt u problemen oplossen.

Wat is het verschil tussen 'Geavanceerde beveiliging' en 'verificatie in twee stappen'?

Nadat u heeft ingelogd met uw wachtwoord, moet u via zowel verificatie in twee stappen als 'Geavanceerde beveiliging' verifiëren dat u het bent.

Met verificatie in twee stappen kan de tweede stap een van de volgende zijn:

• Prompt op uw telefoon
  • Verificatiecode
  • Beveiligingssleutel

Met 'Geavanceerde beveiliging' is de tweede stap altijd een beveiligingssleutel, omdat dit een veiligere manier is om in te loggen.

'Geavanceerde beveiliging' beperkt ook welke toegang apps van derden hebben tot uw gegevens. Verder worden met 'Geavanceerde beveiliging' verdachte downloads gecheckt en wordt accountherstel beter beveiligd om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Algemene vragen over 'Geavanceerde beveiliging'

Wat kost 'Geavanceerde beveiliging'?

Je kunt het programma Geavanceerde beveiliging kosteloos gebruiken. Misschien moet je wel beveiligingssleutels kopen.

Kan ik meerdere accounts aanmelden?

Ja. Als u een hoog risico loopt op gerichte online aanvallen, raden we u aan zowel uw zakelijke als uw persoonlijke account aan te melden.

Wat moet ik doen voordat ik me kan aanmelden?

Kan ik me inschrijven met mijn Google Workspace-account?

Ja, als uw beheerder 'Geavanceerde beveiliging' heeft ingeschakeld. Vraag dit na voordat u zich aanmeldt. Uw beheerder kan ook alle accounts in de organisatie aanmelden.
Kan ik als Google Workspace-beheerder iedereen inschrijven?
Voor organisaties die misschien worden getarget, zoals een politiek campagneteam, een activistengroep of je IT-afdeling, raden we je aan toe te staan dat alle gebruikers zich inschrijven en dit aan te moedigen. Gebruikers bepalen nog steeds zelf of ze zich willen inschrijven. Als beheerder kun je inschrijving momenteel niet verplichten.

Vragen over beveiligingssleutels

Wat is een beveiligingssleutel?

Een beveiligingssleutel is een kleine stick die via een USB-poort wordt aangesloten op uw apparaten of draadloos verbinding maakt via NFC of bluetooth. Uw telefoon kan ook een ingebouwde beveiligingssleutel hebben.

Een beveiligingssleutel beschermt uw account tegen ongeautoriseerde toegang. Als 'Geavanceerde beveiliging' is ingeschakeld, moet u inloggen met de beveiligingssleutel die is geregistreerd voor het uw account waarop u inlogt.

Waarom heb ik beveiligingssleutels nodig?
'Geavanceerde beveiliging' gebruikt beveiligingssleutels, omdat deze een veiligere tweede stap vormen voor verificatie in twee stappen. U heeft een beveiligingssleutel nodig als u op een nieuw apparaat voor het eerst inlogt op uw Google-account.
Zijn beveiligingssleutels effectief?
Uit ons onderzoek blijkt dat beveiligingssleutels de meest effectieve methode zijn om hackers tegen te houden.
Welke beveiligingssleutels heb ik nodig en waar kan ik ze bestellen?
We raden een primaire sleutel en ten minste één back-upsleutel aan. Uw primaire sleutel kan de ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon zijn. Voor back-upsleutels kunt u Titan-beveiligingssleutels aanschaffen bij Google of u kunt een geschikte FIDO-sleutel van een andere vertrouwde verkoper gebruiken. Meer informatie over hoe u een beveiligingssleutel kunt bestellen
Wat gebeurt er als ik mijn beveiligingssleutel kwijtraak?

Als je nog steeds accounttoegang hebt:

1. Koop een of meer vervangende beveiligingssleutels.
  2. Ga naar je Google-account.
  3. Klik in het linkernavigatievenster op Beveiliging.
  4. Klik in het venster Inloggen bij Google op Toegangssleutels en beveiligingssleutels.
  5. Klik op Beveiligingssleutel toevoegen. Voeg je nieuwe beveiligingssleutels toe.
  6. Selecteer Bewerken Bewerken en dan Deze sleutel verwijderen naast de beveiligingssleutel die u bent verloren.

Als u geen accounttoegang heeft:

1. Dien een verzoek in om uw account te herstellen. Het kan enkele dagen duren voordat Google heeft geverifieerd dat u het bent.
  2. Terwijl u wacht, kunt u een of meer vervangende beveiligingssleutels bestellen.
  3. U ontvangt een e-mail met uw herstelmailadres als u weer toegang heeft tot uw account. Nadat u die melding heeft ontvangen, logt u in op uw account.
  4. Schakel Geavanceerde beveiliging weer in.
Moet ik altijd een beveiligingssleutel bij me hebben?

U moet uw beveiligingssleutel altijd bij u hebben als u op een nieuw apparaat moet inloggen.

Als u op reis gaat, neemt u uw beveiligingssleutel mee. U moet bluetooth-beveiligingssleutels opladen voordat u weggaat.

Vragen over Google-producten

Kan ik nog steeds gebruikmaken van Google-producten?
U kunt op uw Google-account inloggen in Google-apps en met de Chrome-browser op uw computer en mobiel internet. U kunt uw Google-account niet gebruiken met sommige apps en services die toegang vereisen tot uw e-mails en uw Google Drive-gegevens.
Kan ik 'Inloggen met Google' nog steeds gebruiken?

U kunt nog steeds inloggen bij apps en services met Google. Als deze apps of services om toegang tot uw Gmail- of Drive-gegevens vragen, wordt de toegang geweigerd.

Tip: U kunt een extra code gebruiken om bepaalde ondersteunde apps toegang te geven tot uw Gmail- of Drive-gegevens.
Kan ik 'Geavanceerde beveiliging' gebruiken met Nest?

Ja, Nest werkt met Google-accounts, waaronder accounts die zijn aangemeld voor het programma 'Geavanceerde beveiliging'. Als u al uw Google Nest- en Google Home-apparaten wilt beheren, kunt u uw Nest-account overzetten naar een Google-account.

Bekijk deze veelgestelde vragen over privacy voor privacygerelateerde informatie over Google Nest-apparaten en -services voor het connected home.

Veiliger delen met andere leden van het huis

Volg deze tips om uw Google Nest- en Google Home-apparaten veilig te houden:

1. Voeg alleen leden aan het huis toe die u vertrouwt. Houd rekening met het volgende:
    • Elk lid van het huis heeft toegang tot apparaten, mediaservices, adressen en activiteit in het huis.
    • Leden van het huis kunnen nieuwe apparaten aan uw huis toevoegen.
    • Leden van het huis kunnen andere leden van het huis toevoegen of verwijderen, waaronder uzelf. Elke keer dat een lid wordt toegevoegd aan uw huis, ontvangen alle leden van het huis een e-mailmelding.
  2. Als uw Google-account is aangemeld voor 'Geavanceerde beveiliging', raden we u sterk aan dat alle leden van het huis zich aanmelden voor 'Geavanceerde beveiliging'. Zo worden alle leden van het huis op dezelfde manier beschermd tegen ongeautoriseerde toegang tot hun Google-account en de apparaten of services in huis.

Vragen over niet-Google-services

Kan ik apps en services die niet van Google zijn of Apps Script gebruiken met 'Geavanceerde beveiliging'?

De meeste apps en services die niet van Google zijn, worden geblokkeerd

Met 'Geavanceerde beveiliging' voorkomt u dat de meeste apps en services die niet van Google zijn, toegang krijgen tot gegevens (zoals uw Google Drive- en Gmail-gegevens). Zo zijn uw gegevens beter beschermd tegen schadelijke of onveilige toegang.

Nadat u 'Geavanceerde beveiliging' heeft ingeschakeld, kunt u deze apps en services toegang geven tot uw Google-gegevens:

• Alle Google-apps en -services
  • De Apple-apps Mail, Agenda en Contacten op iOS en macOS
  • Mozilla Thunderbird
  • Desktop-e-mailclients die rechtstreeks toegang hebben tot Gmail

Niet-Google-apps toegang geven tot uw Google-gegevens

Apple-apps op iOS

U kunt een tijdelijke code gebruiken als u bepaalde Apple-apps toegang wilt geven tot uw Gmail en sommige andere Google-accountgegevens.

Mozilla Thunderbird

U kunt Mozilla Thunderbird gebruiken voor toegang tot uw Gmail. Zorg wel dat u de nieuwste versie van Thunderbird (60.0 of hoger) gebruikt.

Apps Script wordt mogelijk geblokkeerd

Als u bent aangemeld voor 'Geavanceerde beveiliging', kunt u Apps Script gebruiken. Als scripts toegang vragen tot bepaalde gegevens in uw account (zoals e-mails, documenten of foto's), kunnen ze worden geblokkeerd.

Kan ik 'Geavanceerde beveiliging' gebruiken op mijn Mac?

U kunt 'Geavanceerde beveiliging' gebruiken op een Mac met Mac OS 10.5 of hoger. Ga als volgt te werk om een beveiligingssleutel toe te voegen:

• Ga op uw computer naar 'Systeemvoorkeuren'.
  • Klik op Internetaccounten danGoogle.
  • Volg de instructies om in te loggen.
Kan ik mijn iPhone- en iPad-apps gebruiken met 'Geavanceerde beveiliging'?

Belangrijk: Deze stappen zijn alleen van toepassing als uw account Geavanceerde beveiliging gebruikt.

U kunt een tijdelijke code gebruiken als u de apps Mail, Contacten en Agenda van Apple op iOS toegang wilt geven tot uw Gmail en sommige andere Google-accountgegevens.

1. Installeer de Google Smart Lock-app als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Instellingen Instellingen op uw iPhone of iPad.
  3. Tik op Wachtwoorden en accountsen danNieuwe accounten danGoogle.
  4. Volg de instructies om in te loggen op uw account.
  5. Open de Google Smart Lock-app als hierom wordt gevraagd.
  6. Log in of selecteer uw account.
  7. Volg de stappen om een tijdelijke code van zes cijfers te maken.
  8. Open Instellingen Instellingen opnieuw.
  9. Geef de code van zes cijfers op.
  10. Tik op volgende.

Als er een foutmelding wordt weergegeven nadat u bent ingelogd

Volg deze stappen om u aan te melden als er een foutmelding wordt weergegeven zoals 'Er is een probleem opgetreden met de toegang tot uw account'.

1. Tik op Instellingen Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Wachtwoorden en accountsen danGmailen danVerwijder accounten danVerwijder van iPhone. Hiermee wordt uw account van de telefoon verwijderd, maar worden er geen gegevens uit uw Google-account verwijderd.
  3. Tik in het scherm 'Wachtwoorden en accounts' op Nieuwe account en dan Google.
  4. Begin opnieuw bij stap 4 voor het gebruik van uw Google-account met sommige iPhone- of iPad-apps.

Als u elke paar minuten om uw wachtwoord wordt gevraagd

U kunt de bovenstaande instructies volgen als u de Apple-apps Mail, Contacten en Agenda toegang wilt geven tot uw Gmail en sommige andere Google-accountgegevens.

Hoe kan ik mijn Google-account beschermen tegen back-uprisico's in iCloud?

We raden iCloud-gebruikers aan om beveiligingssleutels in te stellen in hun iCloud-account om te voorkomen dat het Google-account van een gebruiker van Geavanceerde beveiliging wordt gehackt via een iCloud-back-up.

Als je een iOS-apparaat hebt en iCloud gebruikt voor back-ups, maakt iCloud een back-up van informatie en instellingen die zijn opgeslagen op je apparaat. Deze gegevens omvatten browsercookies, wachtwoorden en toegangssleutels voor services waarop je bent ingelogd, waaronder je Google-account. Gebruikers van Geavanceerde beveiliging die een back-up herstellen naar een nieuw apparaat, worden ook ingelogd op hun Google-account op het nieuwe apparaat. Dit betekent dat als je iCloud-account wordt gehackt, een aanvaller de back-up kan gebruiken om toegang te krijgen tot je Google-account.

Kan ik nog steeds gebruikmaken van app-wachtwoorden?
Nee. Apps die app-wachtwoorden gebruiken in plaats van verificatie in twee stappen, worden geblokkeerd voor gebruikers die 'Geavanceerde beveiliging' gebruiken.

Kunnen e-mailclients van derden de Google-beveiliging tegen schadelijke links gebruiken?

Gebruikers van Google-accounts die zijn ingeschreven voor Geavanceerde beveiliging krijgen in sommige e-mailclients extra beveiliging tegen schadelijke links op het moment dat ze erop willen klikken.

Meer informatie over linkbeveiliging

Vragen over politieke campagnes

Kan ik mijn accountbeveiliging tijdens de verkiezingen vergroten?

Als u accounts met een hoog risico tijdens de verkiezingsperiode verder wilt beschermen, kunt u hier extra beveiliging voor uw account aanvragen.

Tip: We willen politieke organisaties beter beveiligen met Geavanceerde beveiliging. Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met Defending Digital Campaigns om kosteloos Titan-beveiligingssleutels aan te bieden. Neem contact op met Defending Digital Campaigns om na te gaan of je team in aanmerking komt voor kosteloze sleutels.

Problemen met 'Geavanceerde beveiliging' oplossen

Waarom krijg ik een 404-foutmelding als ik me probeer aan te melden?

U bent mogelijk niet ingelogd op het Google-account dat is uitgenodigd voor 'Geavanceerde beveiliging'.

Als u bent ingelogd met meerdere accounts, logt u uit van alle andere accounts. Nadat u 'Geavanceerde beveiliging' heeft ingesteld, kunt u weer inloggen op al uw andere accounts.

Waarom werkt mijn bluetooth-beveiligingssleutel niet met Chrome op computers?
Als u uw bluetooth-sleutel wilt registreren op uw computer, gebruikt u de USB-kabel om de sleutel aan te sluiten op uw computer.
Waarom werkt mijn beveiligingssleutel niet op mijn Linux-computer?

Als u een beveiligingssleutel wilt instellen op een computer met een Linux-besturingssysteem, moet u mogelijk een nieuwe udev-regel toevoegen.

1. Ga naar deze map: /etc/udev/rules.d
  2. Maak een nieuw bestand voor uw beveiligingssleutel.
  3. Geef uw bestand een naam (bijvoorbeeld: 70-key.rules).
  4. Plak de instructies voor uw udev-versie in het nieuwe bestand. Als u uw udev-versie niet weet, voert u de volgende opdracht uit: sudo udevadm --version
    • Udev-versie 188 of hoger:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1|096e", ATTRS{idProduct}=="5026|0858|085b", TAG+="uaccess"
    • Udev-versie 187 of lager:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="5026", GROUP="plugdev", MODE="0660"
  5. Sla uw bestand op en voer de volgende opdracht uit: sudo udevadm control --reload-rules

Start uw computer opnieuw op en voeg een beveiligingssleutel aan uw Google-account toe.

Waarom heeft Chrome mijn download gestopt?
Als Safe Browsing niet kan bevestigen dat een download beveiligd is, waarschuwt Chrome u dat het bestand gevaarlijk kan zijn.  U kunt dit bestand naar 'Geavanceerde beveiliging' sturen om gescand te worden.

Kies een optie om een verdacht bestand te sturen om gescand te worden:

• Klik naast de bestandsnaam op Verzenden.
  • Klik naast de knop Verzenden op Meer uitvouwen  en dan Bestand scannen.
  • Klik op de bestandsnaam. Klik in het nieuwe pop-upvenster op Verzenden
'Geavanceerde beveiliging' scant het bestand:
  • Als het bestand gevaarlijk is, krijgt u een melding dat Chrome het bestand heeft geblokkeerd. Klik op Verwijderen om het gedownloade bestand te verwijderen.

Als wordt vastgesteld dat het bestand beveiligd is, kunt u het downloaden. Klik op Nu openen om het bestand te downloaden.

Tip: Elk bestand dat u uploadt om gescand te worden, helpt ons nieuwe dreigingen te ontdekken zodat we iedereen op internet beter kunnen beschermen.

Doorgaan met een download waarover Chrome u heeft gewaarschuwd

Belangrijk: Download geen bestanden waarvoor u een waarschuwing ontvangt, tenzij u zeker weet dat ze veilig zijn. Op die manier beschermt u uw account en gevoelige gegevens.
  1. Klik op de bestandsnaam.
  2. Klik in het nieuwe pop-upvenster op Nu openen.
Waarom maakt mijn bluetooth-beveiligingssleutel geen verbinding met mijn Android-apparaat?
Schakel bluetooth in op uw Android-telefoon of -tablet. Als de beveiligingssleutel nog steeds geen verbinding maakt, kunt u tijdelijk Locatieservices inschakelen als u de beveiligingssleutel gebruikt.
Waarom krijg ik op mijn Windows 10-apparaat een melding dat bluetooth niet aanstaat?

Als je probeert in te loggen met de ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon, zie je misschien het bericht Zet bluetooth aan om te koppelen. Je kunt deze melding ook te zien krijgen als je bluetooth op zowel je telefoon als je Windows 10-apparaat hebt aangezet.

De ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon koppelen aan je Windows 10-apparaat:

1. Open Windows 10: Instellingen en dan Privacy en dan Radio's
  2. Schakel de optie Toestaan dat apps apparaatradio's beheren in.
Hoe schakel ik 'Geavanceerde beveiliging' uit?

U kunt 'Geavanceerde beveiliging' uitschakelen in uw Google-account.

1. Ga naar het gedeelte 'Beveiliging' van uw Google-account op een apparaat dat al is ingelogd.
  2. Selecteer bij 'Geavanceerde beveiliging' de optie Uitschrijven.
  3. Volg de instructies op het scherm om u uit te schrijven.
Waarom kan ik niet inloggen op mijn Android TV na het inschakelen van 'Geavanceerde beveiliging'?

Inloggen bij uw Android TV nadat u 'Geavanceerde beveiliging' heeft ingeschakeld:

1. Verwijder uw Google-account van uw Android TV.
  2. Voeg uw Google-account opnieuw toe aan uw Android TV en kies de optie om in te stellen via een telefoon die is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.