Yleisiä kysymyksiä Lisäsuojaus-ohjelmasta

Lue usein kysyttyjen kysymysten vastauksia tai ratkaise ongelmia Lisäsuojaus-ohjelmalla.

Miten Lisäsuojaus eroaa kaksivaiheisesta vahvistuksesta?

Kun olet kirjautunut sisään salasanalla, kaksivaiheinen vahvistus ja Lisäsuojaus pyytävät sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi toisessa vaiheessa.

Kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, toinen vaihe voi olla jokin seuraavista:

• Puhelimeen lähetetty kehote
  • Vahvistuskoodi
  • Suojausavain

Lisäsuojauksella toinen vaihe on aina suojausavain, koska se on turvallisempi tapa kirjautua sisään.

Lisäsuojaus myös rajoittaa kolmannen osapuolen sovellusten pääsyä dataasi, tarkistaa epäilyttävät lataukset vahvemmin ja parantaa tilin palauttamisen turvallisuutta, jotta tilillesi ei pääse luvatta.

Peruskysymyksiä Lisäsuojauksesta

Kuinka paljon Lisäsuojaus maksaa?

Voit käyttää Lisäsuojaus-ohjelmaa maksutta. Sinun täytyy kuitenkin ostaa suojausavaimia.

Voinko liittää useamman tilin mukaan ohjelmaan?

Kyllä. Jos riskisi joutua kohdistettujen verkkohyökkäysten kohteeksi on suuri, suosittelemme lisäämään sekä työtilisi että henkilökohtaisen tilisi.

Mitä minun kannattaa tehdä ennen ohjelmaan liittymistä?

Voinko liittyä ohjelmaan Google Workspace ‑tililläni?

Kyllä, jos järjestelmänvalvojasi on ottanut Lisäsuojauksen käyttöön. Tarkista asia hänen kanssaan ennen liittymistä. Järjestelmänvalvojasi voi myös lisätä kaikki organisaation tilit. Järjestelmänvalvojasi voi myös lisätä kaikki organisaation tilit.
Voinko Google Workspace ‑järjestelmänvalvojana liittää kaikki mukaan ohjelmaan?
Suosittelemme sallimaan kaikkien käyttäjien liittymisen ja kannustamaan heitä siihen organisaatioissa, joihin voi kohdistua hyökkäyksiä, kuten poliittisen kampanjan tiimi, aktivistiryhmä tai IT-osasto. Huomaa, että liittyminen on käyttäjien päätettävissä etkä voi tällä hetkellä järjestelmänvalvojana tehdä liittymisestä pakollista.

Suojausavaimiin liittyviä kysymyksiä

Mikä on suojausavain?

Suojausavain on pieni laite, joka yhdistetään laitteisiin joko USB-portin kautta tai langattomasti NFC:n tai Bluetoothin avulla. Puhelimessasi voi myös olla sisäänrakennettu suojausavain.

Suojausavain auttaa suojaamaan tiliäsi luvattomalta käytöltä. Kun Lisäsuojaus on otettu käyttöön, tilillesi rekisteröity suojausavain tarvitaan kirjautumista varten.

Miksi tarvitsen suojausavaimia?
Lisäsuojaus käyttää kaksivaiheisessa vahvistuksessa suojausavaimia, sillä ne ovat turvallisempi toisen vaiheen vahvistustapa. Tarvitset suojausavaimen, kun kirjaudut Google-tilillesi ensimmäisen kerran uudella laitteella.
Ovatko suojausavaimet tehokkaita?
Tutkimuksemme mukaan suojausavaimet estävät hakkereita tehokkaammin kuin mikään muu tunnettu menetelmä.
Millaisia suojausavaimia tarvitsen ja mistä voin ostaa niitä?
Suosittelemme ensisijaista avainta ja vähintään yhtä vara-avainta. Ensisijainen avain voi olla puhelimen sisäänrakennettu suojausavain. Vara-avain voi olla Titan-turva-avain, jonka voi ostaa Googlelta tai FIDO:n kanssa yhteensopiva avain, jonka voi ostaa luotettavalta jälleenmyyjältä. Lue lisää suojausavaimen tilaamisesta.
Mitä tapahtuu, jos kadotan suojausavaimeni?

Jos pääset yhä tilillesi:

1. Hanki yksi tai useampi korvaava suojausavain.
  2. Siirry Google-tilillesi.
  3. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Tietoturva.
  4. Valitse "Miten kirjaudut Googleen" ‐paneelista Avainkoodit ja suojausavaimet.
  5. Valitse Lisää suojausavain. Lisää uudet suojausavaimet.
  6. Valitse kadonneen suojausavaimen kohdalta Muokkaa Muutaja sitten Poista tämä avain.

Jos et enää pääse tilillesi:

1. Pyydä tilisi palauttamista. Henkilöllisyytesi vahvistaminen vie Googlelta muutaman päivän.
  2. Tilaa tällä välin yksi tai useampi korvaava suojausavain.
  3. Saat palauttamisen sähköpostiosoitteeseesi sähköpostin, kun tilisi on taas käytettävissä. Kirjaudu tilille ilmoituksen saatuasi.
  4. Ota Lisäsuojaus uudelleen käyttöön.
Täytyykö suojausavainta pitää aina mukana?

Pidä suojausavainta mukanasi tilanteissa, joissa saatat tarvita sitä uudella laitteella kirjautumiseen.

Jos matkustat, muista ottaa suojausavain mukaasi. Kannattaa ladata kaikkien Bluetooth-suojausavainten akut ennen lähtöä.

Kysymyksiä Googlen tuotteista

Voinko yhä käyttää Googlen tuotteita?
Voit kirjautua Google-tilillesi Google sovellusten ja Chrome-selaimen (tietokone- ja mobiiliversion) kautta. Et voi käyttää Google-tiliäsi joissakin sovelluksissa ja palveluissa, jotka edellyttävän pääsyä sähköpostiisi tai Google Driven dataasi.
Voinko yhä kirjautua Google-tililläni?

Voit edelleen käyttää Google-tiliäsi sovelluksiin ja palveluihin kirjautumiseen. Käyttämällesi sovellukselle tai palvelulle ei kuitenkaan myönnetä Gmail- tai Drive-tietojesi pääsyoikeutta.

Vinkki: Voit antaa joillekin tuetuille sovelluksille pääsyn Gmail- tai Drive-dataasi lisäkoodin avulla.
Voinko käyttää Lisäsuojausta Nestin kanssa?

Kyllä, Nest toimii Google-tileillä, mukaan lukien Lisäsuojaus-ohjelmaan kuuluvat tilit. Helpottaaksesi kaikkien Google Nest- ja Google Home ‑laitteidesi ylläpitämistä voit siirtää Nest-tilin Google-tiliin.

Lisätietoja Google Nestin älykkään kodin laitteiden ja palveluiden tietosuojasta löytyy osiosta tietosuojasta usein kysyttyä.

Jaa turvallisesti muille kodin jäsenille

Seuraa näitä ohjeita suojataksesi Google Nest- ja Google Home ‑laitteet:

1. Lisää vain luotettavia kodin jäseniä. Muista seuraavat asiat:
    • Kuka tahansa kodin jäsen voi käyttää laitteita, mediaa, palveluita, osoitteita ja kodin toimintoja.
    • Kodin jäsenet voivat lisätä uusia laitteita kotiisi.
    • Kodin jäsenet voivat lisätä tai poistaa muita kodin jäseniä, myös sinut. Aina kun uusi kodin jäsen lisätään kotiisi, kaikki kodin jäsenet saavat sähköposti-ilmoituksen.
  2. Jos Lisäsuojaus on käytössä Google-tililläsi, suosittelemme, että Lisäsuojaus otetaan käyttöön kaikille kodin jäsenille. Näin kaikki kodin jäsenet ovat tasavertaisesti suojattuja Google-tilin ja kodin laitteiden tai palveluiden luvattomalta käytöltä.

Kysymyksiä muista kuin Googlen palveluista

Voinko käyttää Googlen ulkopuolisia sovelluksia ja palveluita tai Apps-skriptiä Lisäsuojauksen kanssa?

Useimmat Googlen ulkopuoliset sovellukset ja palvelut estetty

Lisäsuojaus estää useimpien Googlen ulkopuolisten sovellusten ja palvelujen pääsyn esimerkiksi Google Drive- ja Gmail-dataasi. Näin datasi on paremmin suojattu haitalliselta tai suojaamattomalta käytöltä.

Kun olet ottanut Lisäsuojauksen käyttöön, voit sallia näille sovelluksille ja palveluille pääsyn Google-dataasi:

• Kaikki Googlen sovellukset ja palvelut
  • Applen sähköposti-, kalenteri- ja yhteystietosovellukset iOS- ja macOS-laitteilla
  • Mozilla Thunderbird
  • Tietokoneen sähköpostiohjelmat, jotka pääsevät Gmailiin suoraan

Muiden sovellusten pääsyn salliminen Google-dataan

Apple-sovellukset iOS-laitteilla

Tilapäisen koodin avulla voit sallia joillekin Apple-sovelluksille pääsyn Gmailiisi ja tiettyyn muuhun Google-tilin dataan.

Mozilla Thunderbird

Voit käyttää Gmailia Mozilla Thunderbirdillä. Varmista, että käytössäsi on Thunderbirdin uusin versio (60.0 tai uudempi).

Apps-skripti voidaan estää

Jos olet mukana Lisäsuojaus-ohjelmassa, Apps-skriptiä voidaan käyttää. Jos skriptit pyytävät pääsyä tiettyyn tilisi dataan (esim. sähköposteihin, dokumentteihin tai kuviin), ne voidaan estää.

Voinko käyttää Lisäsuojausta Macilla?

Voit käyttää Lisäsuojausta Macilla, jonka käyttöjärjestelmä on macOS 10.5 tai sitä uudempi. Näin voit lisätä suojausavaimen:

• Siirry tietokoneen järjestelmäasetuksiin.
  • Valitse Internet-tilija sittenGoogle.
  • Kirjaudu sisään näytön ohjeiden mukaisesti.
Toimivatko iPhone- ja iPad-sovellukseni Lisäsuojauksen kanssa?

Huom. Nämä vaiheet koskevat vain Lisäsuojausta käyttäviä tilejä.

Voit luoda tilapäisen koodin, jolla sallit Applen iOS-käyttöjärjestelmän sähköposti-, yhteystieto- ja kalenterisovelluksille pääsyn Gmailiisi ja tiettyyn muuhun Google-tilin dataan.

1. Asenna Google Smart Lock -sovellus, jos se puuttuu vielä.
  2. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset Settings.
  3. Valitse Salasanat ja tilitja sittenLisää tilija sittenGoogle.
  4. Kirjaudu tilillesi ohjeiden mukaisesti.
  5. Avaa Google Smart Lock ‑sovellus pyydettäessä.
  6. Kirjaudu sisään tai valitse tili.
  7. Luo 6-numeroinen tilapäinen koodi ohjeiden mukaisesti.
  8. Avaa Asetukset Settings uudelleen.
  9. Lisää kuusinumeroinen koodi.
  10. Valitse Seuraava.

Jos näet virheilmoituksen kirjautumisen jälkeen

Jos näet virheilmoituksen esimerkiksi tilille kirjautumisen epäonnistumisesta, seuraa näitä ohjeita:

1. Valitse iPhonella tai iPadilla Asetukset Settings.
  2. Valitse Salasanat ja tilitja sittenGmailja sittenPoista tilija sittenPoista iPhonesta. Tämä poistaa tilisi puhelimesta, mutta Google-tililtäsi ei poisteta dataa.
  3. Valitse Salasanat ja tilit ‑näytöltä Lisää tilija sittenGoogle.
  4. Palaa vaiheeseen 4, jossa on ohjeita Google-tilin käyttöön joidenkin iPhone- tai iPad-sovellusten kanssa.

Jos sinulta pyydetään salasanaa muutaman minuutin välein

Yllä olevien ohjeiden avulla voit sallia Applen sähköposti-, yhteystieto- ja kalenterisovelluksille pääsyn Gmailiisi ja muuhun Google-tilin dataan.

Miten voin suojata Google-tiliäni iCloudin varmuuskopiointiriskeiltä?

Jotta Lisäsuojaus-ohjelman käyttäjän Google-tili ei vaarantuisi iCloud-varmuuskopioinnin kautta, suosittelemme iCloud-käyttäjiä ottamaan suojausavaimet käyttöön iCloud-tilillään

Jos olet iOS-laitteen käyttäjä ja käytät iCloudia varmuuskopiointiin, iCloud varmuuskopioi laitteellesi tallennetut tiedot ja asetukset. Tämä data sisältää selaimen evästeet, salasanat ja avainkoodit kaikissa palveluissa, joihin olet kirjautunut, sekä Google-tilisi datan. Lisäsuojaus-ohjelman käyttäjät, jotka palauttavat varmuuskopion uudelle laitteelle, kirjautuvat myös Google-tililleen uudella laitteella. Tämä tarkoittaa, että jos iCloud-tilisi vaarantuu, hyökkääjä voi saada pääsyn Google-tilillesi varmuuskopion avulla.

Voinko yhä käyttää sovellusten salasanoja?
Et. Sovellukset, jotka käyttävät sovellusten salasanoja kaksivaiheisen vahvistuksen sijaan, eivät toimi Lisäsuojauksen kanssa.

Voivatko kolmannen osapuolen sähköpostiohjelmat saada Googlelta suojauksen haitallisia linkkejä vastaan?

Käyttäjät, joilla on Google-tili ja jotka ovat mukana Lisäsuojaus-ohjelmassa, saavat lisäksi klikkauksen aikaisen suojan haitallisia linkkejä vastaan tietyissä sähköpostiohjelmissa.

Lue lisää linkkien suojauksesta.

Kysymyksiä poliittisista kampanjoista

Voinko saada lisäsuojausta vaalien aikana?

Jos haluat parantaa hyvin riskialttiiden tilien suojausta vaalien aikana, voit pyytää tilillesi tehostettua suojausta.

Vinkki: Jotta voimme parantaa poliittisten organisaatioiden tietoturvaa Lisäsuojauksella, teemme yhteistyötä Defending Digital Campaigns ‑järjestön kanssa tarjotaksemme Titan-turva-avaimia maksutta. Kysy Defending Digital Campaigns ‑järjestöltä, voiko tiimisi saada avaimia veloituksetta.

Lisäsuojaukseen liittyvien ongelmien korjaaminen

Miksi näen 404-virheilmoituksen, kun yritän ottaa Lisäsuojauksen käyttöön?

Et ehkä ole kirjautuneena Google-tilille, joka kutsuttiin käyttämään Lisäsuojausta.

Jos olet kirjautuneena useille tileille, kirjaudu ulos kaikilta muilta tileiltä. Kun olet ottanut Lisäsuojauksen käyttöön, voit kirjautua takaisin muille tileillesi.

Miksi Bluetooth-suojausavaimeni ei toimi Chromen tietokoneversion kanssa?
Jos haluat rekisteröidä Bluetooth-avaimen tietokoneella, yhdistä avain tietokoneeseen USB-johdolla.
Miksei suojausavain toimi Linux-tietokoneellani?

Jos haluat ottaa suojausavaimen käyttöön tietokoneella, jossa on Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä, sinun on ehkä lisättävä uusi udev-sääntö.

1. Siirry tähän hakemistoon: /etc/udev/rules.d
  2. Luo suojausavaimelle uusi tiedosto.
  3. Nimeä tiedosto (esimerkiksi 70-key.rules).
  4. Liitä uuteen tiedostoon udev-version ohjeet. Jos et tiedä udev-versiotasi, suorita tämä komento: sudo udevadm --version
    • Udev-versio 188 tai uudempi:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1|096e", ATTRS{idProduct}=="5026|0858|085b", TAG+="uaccess"
    • Udev-versio 187 tai vanhempi:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="5026", GROUP="plugdev", MODE="0660"
  5. Tallenna tiedosto ja suorita tämä komento: sudo udevadm control --reload-rules

Käynnistä tietokone uudelleen ja lisää suojausavain Google-tilillesi.

Miksi Chrome lopetti latauksen?
Jos Selaussuoja ei pysty vahvistamaan latauksen turvallisuutta, Chrome varoittaa sinua tiedoston mahdollisista vaaroista. Voit halutessasi lähettää tiedoston Lisäsuojauksen tarkistettavaksi.

Valitse jokin näistä, jos haluat lähettää epäilyttävän tiedoston tarkistettavaksi:

• Valitse tiedostonimen vierestä Lähetä.
  • Valitse lähetyspainikkeen vierestä Laajenna enemmän ja sitten Tarkista tiedosto.
  • Klikkaa tiedostonimeä. Valitse avautuvasta ponnahdusikkunasta Lähetä
Lisäsuojaus tarkistaa tiedoston:
  • Jos tiedosto on vaarallinen, saat viestin, jonka mukaan Chrome esti sen. Voit poistaa ladatun tiedoston valitsemalla Hylkää.

Jos tiedosto todetaan vaarattomaksi, voit ladata sen. Lataa tiedosto klikkaamalla Avaa nyt.

Vinkki: Aina kun lataat tiedoston tarkistukseen, autat löytämään uusia uhkia ja suojaamaan kaikkia verkon käyttäjiä.

Latauksen jatkaminen Chromen varoituksesta huolimatta

Tärkeää: Tilisi ja arkaluontoisen datan suojaamiseksi älä lataa tiedostoja, joista saat varoituksen, ellet ole varma niiden turvallisuudesta.
  1. Klikkaa tiedostonimeä.
  2. Valitse avautuvasta ponnahdusikkunasta Avaa nyt.
Miksi Bluetooth-suojausavaimeni ei muodosta yhteyttä Android-laitteeni kanssa?
Ota Bluetooth käyttöön Android-puhelimella tai ‑tabletilla. Jos suojausavaimesi ei edelleenkään muodosta yhteyttä, ota sijaintipalvelut käyttöön tilapäisesti käyttäessäsi suojausavainta.
Miksi Windows 10 ilmoittaa, ettei Bluetooth ole käytössä?

Kun yrität kirjautua sisään puhelimen sisäänrakennetulla suojausavaimella, saatat nähdä viestin "Ota Bluetooth käyttöön, jotta laiteparin muodostus onnistuu". Saatat nähdä ilmoituksen, vaikka olisit ottanut Bluetoothin käyttöön puhelimella ja Windows 10 ‑laitteella.

Näin sallit yhteyden puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen ja Windows 10 ‑laitteen välillä:

1. Avaa Windows 10: Asetukset ja sitten Tietosuoja ja sitten Radiot
  2. Ota käyttöön asetus, jolla sovellukset voivat ohjata laitteiden radioita.
Miten Lisäsuojaus poistetaan käytöstä?

Voit poistaa Lisäsuojauksen käytöstä Google-tililläsi.

1. Siirry sisäänkirjautuneella laitteella Google-tilisi Tietosuoja-osioon.
  2. Valitse Lisäsuojaus-ohjelma-kohdasta Poista käytöstä.
  3. Poista ohjelma käytöstä näytön ohjeiden mukaisesti.
Miksen pysty kirjautumaan Android TV:hen, kun Lisäsuojaus on käytössä?

Näin voit kirjautua sisään Android TV:hen, kun olet ottanut Lisäsuojauksen käyttöön:

1. Poista Google-tilisi Android TV:stä.
  2. Lisää Google-tilisi uudelleen Android TV:hen ja valitse määritys puhelimella, joka on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon.