Tilille tallennettavien toimintojen hallinta

Toimintojen hallinnan avulla voit valita, millaista toimintaa tallennetaan Google-tilillesi. Näitä asetuksia sovelletaan kaikkiin puhelimiin, joilla olet kirjautuneena tilillesi.

Voit muuttaa näitä asetuksia sekä näyttää ja poistaa tallennettua toimintaa milloin tahansa.

Tallennettavia toimintoja

Toimintojen hallinnan avulla voit päättää, haluatko tallentaa tämäntyyppisiä toimintoja:

• Verkko- ja sovellustoiminta tallentaa hakusi ja muun toimintasi Google-palveluissa, jolloin hakeminen on nopeampaa ja saat personoidumman kokemuksen Haussa, Mapsissa ja muissa Google-tuotteissa. Voit halutessasi tallentaa myös seuraavia:
    • Chromen historiaa ja toimintaa Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista
    • audiotallenteita Google Haun, Assistantin ja Mapsin käytöstäsi
  • Sijaintihistoria luo oman kartan paikoista, joissa käyt mobiililaitteillesi kirjautuneena, ja tarjoaa sen avulla esimerkiksi parempia karttahakuja ja työmatkareittejä.
  • YouTube-historia tallentaa seuraavia:
    • YouTube -hakuhistoriasi, jotta voit hakea nopeammin ja saada parempia videosuosituksia
    • YouTube-katseluhistorian, jotta löydät äskettäin katsomasi YouTube-videot helpommin, vältät suosituksia jo katsomistasi videoista ja saat parempia suosituksia

Lue lisää siitä, miten Google auttaa hallinnoimaan tilillesi tallennettua toimintaa.

Tallennettavan toiminnan muuttaminen

Voit muuttaa useimpia puhelimeesi tallennettuja tapahtumia muuttamalla näitä asetuksia puhelimella tai tabletilla.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  2. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta haluamasi toiminta tai historia-asetus.
  3. Laita toiminta tai historia-asetus päälle tai pois päältä.

Tapahtumien löytäminen ja poistaminen

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  2. Valitse Historia-asetuksista Omat tapahtumat.
  3. Valitse poistettavan tapahtuman vierestä Poista.

Milloin toimintaa tallennetaan

Toiminta tallennetaan, kun olet kirjautunut Google-tilillesi millä tahansa puhelimella Kun toimintojen hallinta on käytössä, Google voi tallentaa tietoja tämän asetuksen perusteella.

Huom. Jos käytät useampia tilejä samanaikaisesti, toiminta saattaa tallentua oletustilillesi.

Lue lisää keräämistämme tiedoista ja siitä, kuinka käytämme niitä palveluidemme parantamiseen.

Tapahtumiesi poistamistavat

Kun poistat tapahtuman manuaalisesti tai se poistetaan automaattisesti poistoasetustesi perusteella, pyrimme poistamaan tapahtuman heti tuotteesta ja järjestelmistämme.

Ensiksi pyrimme poistamaan sen näkyvistä, jolloin dataa ei enää käytetä Google-kokemuksen personointiin.

Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Google auttaa sinua poistamaan dataa manuaalisesti tai automaattisesti. Lisäksi se voi poistaa tietyntyyppisiä tapahtumia aiemmin, mikäli niistä ei ole enää hyötyä käyttökokemuksen parantamisessa.

Tietyistä rajoitetuista syistä (esim. liiketoiminta- tai lakivaatimusten täyttämiseksi) Google voi säilyttää tiettyjä datatyyppejä pidempään.