Audiotallenteiden ylläpito Verkko- ja sovellustoiminnassa

Voit valita, haluatko Googlen tallentavan audiotallenteen Google-tilillesi, kun käytät Google Hakua, Assistantia ja Mapsia. Audiotallenteiden avulla Google voi kehittää ja parantaa äänentunnistustekniikoita ja niitä käyttäviä Googlen palveluita.

Audiotallenteiden asetus on pois päältä, kunnes laitat sen päälle.

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Audiotallenteiden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta.
  4. Valitse "Sisällytä audiotallenteet" tai poista valinta, niin asetus laitetaan päälle tai pois päältä.

Kun audiotallenteiden asetus on pois käytöstä, Google Haun, Assistantin ja Mapsin kanssa käytettyjä äänisyötteitä ei tallenneta Google-tilillesi, vaikka olet kirjautuneena sisään. Jos poistat audiotallenteiden asetuksen käytöstä, aiemmin tallennettua audiota ei poisteta. Voit poistaa audiotallenteitasi koska tahansa.

Audiotallenteiden löytäminen tai poistaminen

Audiotallenteiden löytäminen

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Toimintavalinnat. Tällä sivulla voit
    • nähdä aiemman toimintasi – jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen
    • toistaa tallenteen – valitse Lisätiedot audiokuvakkeen Puhu Ja sitten vierestä Näytä tallenne Ja sitten Toista Toista.

Jos näet Transkriptiota ei saatavilla ‑ilmoituksen, toiminnon aikana on voinut olla liikaa taustamelua.

Audiotallenteiden poistaminen verkko‑ ja sovellustoiminnasta

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Kohteiden poistaminen yksitellen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Toimintavalinnat. Tällä sivulla näet aiemman toimintasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse poistettavan tuotteen kohdalta Lisää LisääJa sittenPoista.

Kaiken poistaminen kerralla

Tärkeää: Näin poistetaan kaikki Verkko- ja sovellustoiminta, ei vain tallenteen sisältäviä kohteita.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Toimintavalinnat. Tällä sivulla näet aiemman toimintasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää Ja sitten Poista toimintaa päivämäärän mukaan.
  5. Valitse Koko historia.
  6. Poista toimintasi ohjeiden mukaisesti.

Audiotallenteiden poistaminen automaattisesti

Tärkeää: Näin otetaan käyttöön kaikkien Verkko- ja sovellustoimintojen automaattinen poisto, ei vain audiotallenteita sisältävien kohteiden.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Toimintavalinnat.  Tällä sivulla näet aiemman toimintasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää Ja sitten Toiminnan säilytys.
  5. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää toimintasi, ja tallenna valintasi valitsemalla Ja sitten Seuraava Ja sitten Vahvista.

Google voi poistaa audion valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin, jos sitä ei enää tarvita Google äänentunnistustekniikan ja niitä käyttävien palveluiden kehittämiseen ja parantamiseen. Joitakin kieliä varten voidaan esimerkiksi tarvita vähemmän näytteitä ajan mittaan.

Muita audiotallenteiden tallennuspaikkoja

Audiotallennuksen asetus ei vaikuta muihin Googlen palveluihin, joissa saatat tallentaa audiotietoja (esim. Voice tai YouTube).

Muista laiteasetuksista riippuen audiota voidaan edelleen tallentaa laitteelle. Jos esimerkiksi Voice Match on otettu käyttöön, audiotallenteita voidaan tallentaa laitteelle äänen tunnistamista varten.

Laitteen audiolla voidaan kehittää laitteen äänentunnistustekniikkaa. Parannustietoja voidaan lähettää Googlelle ilman audiotallenteita äänentunnistustekniikoiden ja niitä käyttävien Googlen palvelujen kehittämiseksi ja parantamiseksi. Jos esimerkiksi Gboardin parannusasetus on käytössä, Gboard voi parantaa tunnistusta kaikille lähettämättä puheen sisältöä palvelimelle. Lue lisää Gboardin parantamisesta.

Miten audiotallenteet toimivat

Miten audiotallenteita tallennetaan

Google tallentaa ääntä, audiota ja pari toimintoa edeltävää sekuntia seuraavissa äänen aktivointitilanteissa:

• Kosketat mikrofonikuvaketta.
  • Painat kuulokemikrofonin puhumispainiketta.
  • Sanot aktivointikomennon, kuten "Hei Google".

Tärkeää: Joskus audio saatetaan tallentaa, jos laite havaitsee aktivoinnin virheellisesti, esim. jos ääni kuulostaa sanovan "Hei Google". Parannamme järjestelmiämme jatkuvasti vähentääksemme ei-toivottuja aktivointeja.

Kun audiotallennusasetus on päällä

Ääntä tallennetaan Google-tilillesi vain, kun

• "Sisällytä audiotallenteet" on valittuna
  • olet kirjautuneena Google-tilillesi
  • Verkko- ja sovellustoiminta on käytössä
  • käytät Google Hakua, Assistantia tai Mapsia.

Jos käytät laitettasi ilman internetyhteyttä, audio saatetaan tallentaa tilillesi, kun olet taas yhteydessä internetiin.

Miten audiotallenteet parantavat kokemustasi

Audiotallenteita käytetään seuraaviin asioihin:

• Kehittämään ja parantamaan äänentunnistustekniikoita ja niitä käyttäviä Googlen palveluita, kuten Google Assistantia.
  • Tunnistamaan ääntäsi paremmin ajan mittaan. Esimerkiksi laitteet, joissa on käytössä Voice Match, saattavat tunnistaa helpommin, milloin sanot "Hei Google".

Miten audiotarkistus parantaa teknologiaamme

Jotta Googlen palvelut ymmärtäisivät paremmin, mitä ihmiset sanovat niille, koulutetut tarkistajat analysoivat pienen osan tietokoneen valitsemia audionäytteitä.

Jotta audionäytteitä voidaan analysoida ja tulkita paremmin, koulutetut tarkastajat kuuntelevat, litteroivat ääninäytteen ja tekevät siihen merkintöjä. Näytteessä voi esimerkiksi olla audio, jossa henkilö sanoo jotain äänekkäässä ympäristössä tai tietyllä kielellä.

Suojaamme yksityisyyttäsi parhaamme mukaan analyysin aikana. Erotamme esimerkiksi audion tilistäsi tarkistajien analysoidessa sitä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita