Googlen puhe- ja äänitallenteiden määritykset

Voit antaa Googlen tallentaa puhettasi ja muita ääniä saadaksesi personoidumpia kokemuksia Googlen eri palveluissa ja kehittääksesi puheteknologiaa kaikkia varten.

Tärkeää: Muista laiteasetuksista riippuen puhe- ja äänitallenteita voidaan edelleen tallentaa muualle.

Mitä puhe- ja äänitallenteisiin lisätään

Google tallentaa puhettasi, ääniä ja pari toimintoa edeltävää sekuntia seuraavissa äänen aktivointitilanteissa:

• Sanot aktivointikomennon, kuten Hei Google
  • Kosketat mikrofonikuvaketta.

Milloin puhe- ja äänitallenteita lisätään tilillesi

Ääntä tallennetaan Google-tilillesi vain, kun

• olet kirjautuneena Google-tilillesi
  • verkko- ja sovellustoiminta on käytössä
  • "Sisällytä puhe- ja äänitallenteet" on valittuna.

Ääntä voidaan tallentaa myös silloin, kun laite on offline-tilassa.

Huom. Kaikki sovellukset eivät tue äänen tallentamista tilille.

Miten puhe- ja äänitallenteet parantavat kokemustasi

Jotta saat parempia tuloksia puhehaulla, Google käyttää puhe- ja äänitallenteita

• käyttäjän puheäänen oppimiseen
  • käyttäjän puhetavan oppimiseen
  • aktivointikomentojen (esim. Hei Google) tunnistamiseen
  • puheentunnistuksen kehittäminen puhetta hyödyntävissä Google-tuotteissa.

Puhe- ja äänitallenteiden kytkeminen päälle ja pois

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Data ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta.
  4. Valitse "Sisällytä puhe- ja äänitallenteet" tai poista valinta, niin asetus kytketään päälle tai pois.

Kun puhe- ja äänitallenteet ovat pois käytöstä, äänisyötteitä ei tallenneta Google-tilillesi, vaikka olet kirjautuneena sisään.

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen puhe- ja äänitallenteita voidaan edelleen tallentaa muualle.

Puhe- ja äänitallenteiden tarkistaminen ja poistaminen

Puhe- ja äänitallenteet ovat yksityisiä ja nähtävissä vain, kun olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Puhe- ja äänitallenteiden tarkistaminen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Data ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Historiavalinnat. Tällä sivulla voit
    • nähdä aiemman toimintasi – jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen
    • toistaa tallenteen – valitse Lisätiedot audio-kuvakkeen Puhu Ja sitten vierestä Näytä tallenne Ja sitten Toista Toista.

Jos näet Transkriptiota ei saatavilla ‑ilmoituksen, tapahtuman aikana oli liikaa taustamelua tai mikrofoni oli pois päältä.

Tallenteiden poistaminen verkko‑ ja sovellustoiminnasta

Poistaminen yksi kerrallaan

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Data ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Historiavalinnat. Tällä sivulla on lista aiemmasta toiminnastasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse poistettavan tuotteen kohdalta Lisää LisääJa sittenPoista.

Kaiken poistaminen kerralla

Huom. Näin poistetaan kaikki Verkko- ja sovellustoiminta, ei vain tallenteen sisältäviä kohteita.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Data ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Historiavalinnat. Tällä sivulla on lista aiemmasta toiminnastasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää LisääJa sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  5. Valitse Poista päivämäärän mukaan ‑kohdasta alanuoli Alanuoli Ja sittenKoko historia.
  6. Valitse alareunasta PoistaJa sitten Poista.

Muita puhe- ja äänitallenteiden tallennuspaikkoja

Puhe- ja äänitallennuksen asetus ei vaikuta muihin Googlen palveluihin, joissa saatat tallentaa puhe- ja äänitietoja (esim. Voice tai YouTube).

Muista laiteasetuksista riippuen puhetta ja muita ääniä voidaan edelleen tallentaa laitteelle. Äänimallien parannustietoja voidaan myös lähettää laitteelta Googlelle ilman puhe- ja äänitallenteiden lähettämistä. Jos esimerkiksi Gboardin parannusasetus on käytössä, Gboard voi parantaa kaikkien saamia sanaehdotuksia lähettämättä puheen sisältöä palvelimelle. Lue lisää Gboardin parantamisesta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita