Hantera eller radera platshistorik

Med hjälp av platshistoriken får du bättre resultat och rekommendationer i Googles produkter. Du kan till exempel se rekommendationer som baseras på platser du har besökt med en inloggad enhet, eller information om trafikläget där du brukar pendla.

Du bestämmer vad som ska sparas i platshistoriken och du kan när som helst radera din historik.

Vissa av de här uppgifterna gäller bara enheter med Android 4.4 eller senare. Läs mer om vad som gäller i Android 4.1 till 4.3 eller för iPhone och iPad.

Aktivera och inaktivera platshistoriken

Du kan när som helst inaktivera platshistoriken. Om du gör det lagras inte de platser du besöker. När du inaktiverar platshistoriken i Google-kontot inaktiveras det på alla enheter som är kopplade till kontot.

Du kan även inaktivera platstjänsterna för en enhet. Läs om hur det går till.

Aktivera eller inaktivera platshistoriken via enhetens inställningar (Android 2.3 och senare)
  1. Du hittar inställningarna för Google på något av följande ställen (beroende på vilken enhet du använder):
    • Rulla ned och tryck på Google i appen Inställningar Inställningar.
    • Öppna en separat app som heter Google Inställningar Google Inställningar.
  2. Tryck på Plats och sedanGoogle Platshistorik för det konto du vill ändra.
  3. Aktivera och inaktivera platshistoriken för kontot eller enheten:
    • För hela kontot och alla enheter som är kopplade till kontot trycker du på reglaget Av/På högst upp.
    • För endast en specifik enhet trycker du på reglaget bredvid den aktuella enhetens namn.
Aktivera och inaktivera platshistoriken via en webbplats
  1. Öppna Aktivitetsinställningar i Mitt konto.
  2. Logga in på önskat Google-konto om du blir ombedd att göra det.
  3. Klicka på Platshistorik om du vill aktivera eller inaktivera platshistoriken för hela Google-kontot och alla enheter som är kopplade till det.

Om du använder ett jobb- eller skolkonto kan det hända att administratören måste ge dig åtkomst.

Radera platshistoriken

Du kan radera all platshistorik eller delar av den. Om all historik raderas kan det hända att en del appar inte fungerar som de ska.

Radera platshistoriken med hjälp av enhetens inställningar (Android 2.3 och senare)

OBS! Om du raderar platshistoriken med appen Inställningar raderas historiken permanent. Åtgärden kan inte ångras. Om du raderar platshistoriken kan det uppstå problem i vissa appar.

1. Du hittar inställningarna för Google på något av följande ställen (beroende på vilken enhet du använder):
    • Rulla ned och tryck på Google i appen Inställningar Inställningar.
    • Öppna en separat app som heter Google Inställningar Google Inställningar.
  2. Tryck på Plats och sedan Google Platshistorik.
  3. Tryck på Hantera aktiviteter längst ned. Google Maps Google Maps öppnas på enheten.
  4. Tryck på Mer Mer och sedan  Inställningar.
  5. Välj hur mycket av platshistoriken du vill radera permanent.
    • Radera all platshistorik:
      Med det här alternativet raderas all historik permanent.
    • Radera ett intervall av platshistoriken:
      Med det här alternativet raderas delar av historiken permanent. Du väljer start- och slutdatum.
Radera platshistoriken via en webbplats

På webbplatsen Platshistorik går det att radera enskilda platser, platser efter datum eller all platshistorik.

1. Öppna maps.google.com/locationhistory och logga in på Google-kontot.
  2. Du kan välja att radera platshistoriken på följande sätt:
    • Efter datum:
      Klicka på Radera Radera till höger om önskat datum.
    • Efter enskild plats:
      Välj en plats från listan eller kartan. Klicka på Mer Mer och sedan Ta bort stopp från dag och sedan Ta bort.
    • All historik:
      Klicka på Inställningar och sedan Radera all platshistorik.

Obs! Webbplatsen Platshistorik är inte tillgänglig i Korea.

Användning och diagnostik för Platshistorik

När du aktiverar Platshistorik skickas även diagnostikuppgifter om hur platshistoriken fungerar från enheten till Google.

Alla användnings- och diagnostikuppgifter används i enlighet med Googles sekretesspolicy.

Vilka uppgifter delas av enheten?

Uppgifter för att förbättra platshistoriken kan skickas från enheten till Google. Exempelvis kan enheten skicka uppgifter om när platstjänsterna inte fungerar som de ska.

Det kan vara uppgifter om

• kvalitet och längd på anslutningar till mobila nätverk, GPS, Wi-Fi-nätverk eller Bluetooth
  • status på platsinställningarna
  • omstarter och krascher
  • appar som använts för att aktivera eller inaktivera Platshistorik
  • batterinivåer.
Vad kan Google förbättra med hjälp av de delade uppgifterna?

Användnings- och diagnostikuppgifterna kan bidra till att förbättra Googles appar, produkter och Android-enheter. Exempelvis kan Google använda uppgifterna för att förbättra följande saker:

• Batteritiden:
    Uppgifter om vad som drar mest batteri på enheten gör det möjligt för Google att minska batteriförbrukningen för ofta använda funktioner.
  • Platsangivelsens exakthet:
    Uppgifter från platssensorer och platsinställningar gör det möjligt för Google att förbättra platsberäkningar för appar och tjänster.