Hantera eller radera platshistoriken

Med platshistoriken kan du få bättre resultat och rekommendationer i Googles produkter. Informationen om platser där du har varit med en enhet som du var inloggad på kan till exempel användas för att rekommendera ställen i närheten eller ge trafikprognoser till och från jobbet.

Du bestämmer själv vad som sparas i platshistoriken och kan radera historiken när som helst.

En del av den här informationen gäller Android-enheter med Android 4.4 eller senare. Läs mer om hur du hanterar platsåtkomst i Android 4.1 till Android 4.3. Läs mer om platsrapportering och platshistorik för iPhone och iPad.

Aktivera eller inaktivera Platshistorik

Du kan när som helst inaktivera platshistoriken. Om du inaktiverar platshistoriken sparas ingen information om nya platser du besöker. Om du inaktiverar funktionen i hela Google-kontot gäller detta alla enheter som är kopplade till det Google-kontot.

Om du vill inaktivera platstjänster via GPS eller Wi-Fi helt och hållet kan du stänga av platsfunktionen helt på enheten.

Du hittar platshistoriken i Google Inställningar på enheter med Android 2.3 eller senare.

Aktivera eller inaktivera platshistoriken i Google Inställningar
  1. Öppna Google-inställningarna som du hittar på något av följande ställen (beroende på enhet):
    • Rulla ned och tryck på Google i appen Inställningar Inställningar.
    • Öppna en separat app som heter Google Inställningar Google Inställningar.
  2. Tryck på Plats och sedan Google Platshistorik för det konto som ska ändras.
  3. Aktivera eller inaktivera Platshistorik för konton eller enheter:
    • Aktivera eller inaktivera platshistoriken för hela kontot och alla enheter som kopplats till det genom att trycka reglaget uppe till höger.
    • Om du bara vill aktivera eller inaktivera platshistoriken för en enhet trycker du på reglaget vid den enhetens namn.
Aktivera eller inaktivera platshistoriken i Aktivitetsinställningar
  1. Gå till avsnittet Aktivitetsinställningar i Mitt konto. Du måste eventuellt logga in på det Google-konto som du vill koppla till din plats.
  2. Du kan aktivera eller inaktivera platshistoriken för hela Google-kontot och alla enheter som kopplats till det genom att klicka på Platshistorik.

Om du använder ett konto i skolan eller på jobbet kan administratören behöva ge dig åtkomst till inställningarna.

Radera platshistoriken

Du kan radera hela platshistoriken eller delar av den. Vissa appar kanske inte fungerar som de ska om du raderar hela historiken.

Radera hela platshistoriken med hjälp av Google Inställningar
  1. Öppna Google-inställningarna, som du hittar på något av följande ställen (beroende på enhet):
    • Rulla ned och tryck på Google i appen Inställningar Inställningar.
    • Öppna en separat app som heter Google Inställningar Google Inställningar.
  2. Tryck på Plats och sedan Google Platshistorik.
  3. Tryck på Hantera aktiviteter längst ned på skärmen. Google Maps Google Maps öppnas på enheten.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan  Inställningar och sedan  Radera all platshistorik.

OBS! Om du raderar platshistorik i appen Google Inställningar raderas all historik. Det går inte att ångra den här åtgärden, och den kan leda till problem i vissa appar.

Radera delar av platshistoriken på webbplatsen Platshistorik

Du kan radera enskilda platser, platser efter datum eller hela din platshistorik på webbplatsen Platshistorik.

1. Besök maps.google.com/locationhistory och logga in på ditt Google-konto.
  2. Nu kan du välja att radera platshistorik:
    • Efter datum:
      Radera historik för ett angivet datum genom att trycka på Ta bort Radera bredvid datumet.
    • Efter plats:
      Välj en plats i listan eller på kartan. Välj Mer Mer och sedan Ta bort stopp från dag  och sedan Ta bort.
    • Hela historiken:
      Ta bort all historik genom att välja Inställningar och sedan Radera all platshistorik.

Obs! Webbplatsen Platshistorik är inte tillgänglig i Korea.

Användning och diagnostik för Platshistorik

När du har aktiverat Platshistorik skickas diagnostikinformation om hur platshistoriken fungerar till Google.

All användnings- och diagnostikinformation används i enlighet med Googles sekretesspolicy.

Information på enheten som kan delas

Information för att förbättra platshistoriken kan till exempel skickas till Google när platstjänsterna inte fungerar som de ska.

Det kan handla om

• information om kvalitet och längd på anslutningar till mobilnätverk, GPS, Wi-Fi eller Bluetooth
  • status på dina platsinställningar
  • rapporter om omstarter och krascher
  • appar som använts för att aktivera eller inaktivera Platshistorik
  • batterinivåer.
Hur hjälper den delade informationen Google att bli bättre?

Användnings- och diagnostikinformationen kan vara till hjälp för att förbättra Googles appar, produkter och Android-enheter. Google kan till exempel använda informationen för att förbättra följande saker:

• Batteritid:
    Google kan använda information om vad som kräver mest batteri på enheten för att minska batteriförbrukningen för funktioner som används ofta.
  • Platsangivelsens exakthet:
    Google kan använda information från platssensorer och platsinställningar för att förbättra den övergripande kvaliteten på platsangivelsen som används i appar och tjänster.