Hoortoestellen koppelen aan je apparaat

Als je een hoortoestel gebruikt, wordt het geluid versterkt en kun je beter horen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 14 of hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Geschiktheid voor hoortoestellen

Stand M of modus voor akoestische koppeling

Als je je hoortoestel wilt gebruiken in de stand M of de modus voor akoestische koppeling, zorg je dat je hoortoestel is ingesteld op M en plaats je de Android-apparaatontvanger in de buurt van de ingebouwde microfoon(s) van het hoortoestel. Het hoortoestel krijgt audio van de Pixel-telefoon via de ingebouwde microfoons.

Stand T of modus voor inductieve koppeling (telecoil)

Als je je hoortoestel wilt gebruiken in de stand T of de modus voor inductieve koppeling (telecoil), zorg je dat je hoortoestel is ingesteld op T en zet je de HAC-modus (geschiktheid voor hoortoestellen) aan op je Android-apparaat (zie hieronder). Het hoortoestel ontvangt alleen magnetische velden op basis van audiosignalen die zijn gegenereerd door de Pixel-telefoon die werkt met inductieve koppeling.

Je kunt hoortoestellen koppelen aan je Android-apparaat:

Probeer eerst te koppelen met Verbonden apparaten, omdat de methode werkt met alle soorten hoortoestellen.

Koppelen via Verbonden apparaten

De onderstaande methode werkt met alle soorten hoortoestellen.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Verbonden apparaten en dan Nieuw apparaat koppelen.
  3. Kies je hoortoestel uit de lijst met beschikbare apparaten.
    • Als je meerdere hoortoestellen hebt: Wacht tot het eerste hoortoestel gekoppeld is en tik dan op het andere hoortoestel in de lijst met beschikbare apparaten. Nadat beide zijn gekoppeld, is de status Actief, links en rechts.
  4. Als je de instellingen wilt wijzigen, tik je naast de naam van het hoortoestel op Instellingen Instellingen.

Tip: Als je een Pixel-telefoon hebt, check je of deze geschikt is voor hoortoestellen.

Koppelen via Toegankelijkheid

Belangrijk: Deze methode werkt het beste met ASHA-compatibele hoortoestellen.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Hoortoestellen en dan Nieuw apparaat koppelen.
  3. Kies je hoortoestellen in de lijst met beschikbare apparaten.
    • Zorg dat de hoortoestellen in de koppelingsstand staat.
    • Als je meerdere hoortoestellen hebt: Wacht tot het eerste hoortoestel gekoppeld is en tik dan op het andere hoortoestel in de lijst met beschikbare apparaten. Nadat beide gekoppeld zijn, zie je de status Actief, links en rechts.
Tips:
  • Als je je hoortoestel niet kunt vinden: Als je je hoortoestellen wilt kiezen, tik je op de pagina Verbonden apparaten of Alle bluetooth-apparaten op Zie je je hoortoestel niet?.
  • Zo maak je een snelkoppeling naar hoortoestellen: Tik op Toegankelijkheid en dan Hoortoestellen en dan Snelkoppeling voor hoortoestel.