Geluidsversterker: spraak om je heen en geluid op het apparaat versterken

Je kunt Geluidsversterker met een bedrade of Bluetooth-koptelefoon gebruiken om de geluiden in je omgeving of op je Android-apparaat te filteren, te verbeteren en te versterken.

Geluidsversterker downloaden en aanzetten

1. Download Geluidsversterker via Google Play op je Android-apparaat.
  2. Sluit een koptelefoon aan op je Android-apparaat.
  3. Ga naar het gedeelte Apps.
  4. Tik op de app Geluidsversterker Geluidsversterker.

Geluidsversterker aanzetten op je Android-apparaat

Geluidsversterker is al geïnstalleerd op de Pixel 3 en hoger en op bepaalde Android-apparaten.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Geluidsversterker en dan Geluidsversterker openen.
  3. Sluit een bedrade of draadloze koptelefoon aan op het apparaat.

Tips:

• Zo voeg je Geluidsversterker toe aan je app-lijst:
    1. Ga naar Geluidsversterker en dan Instellingen.
    2. Zet onder Algemeen de optie Icoon tonen in de app-lijst aan.
  • Zo maak je een snelkoppeling naar Geluidsversterker:
    1. Tik op Toegankelijkheid en dan Geluidsversterker.
    2. Zet de snelkoppeling voor Geluidsversterker aan.

De instellingen voor Geluidsversterker wijzigen

Je kunt de ruisonderdrukkings- en boostniveaus aanpassen aan je huidige omgeving.

1. Open Geluidsversterker op je apparaat.
  2. Tik op Microfoon van telefoon.
  3. Pas de instellingen aan:
    • Ongewenste geluiden verminderen: Versleep de schuifregelaar voor Ruisonderdrukking om ruis op de achtergrond te verminderen. Deze instelling geldt alleen voor de microfoon van de telefoon, niet voor telefoonmedia.
    • Zachte geluiden versterken: Als je zachte geluiden wilt versterken, zoals zachte spraakgeluiden, sleep je de schuifregelaar 'Zachte geluiden versterken' naar rechts.
    • Lage of hoge frequentie versterken: Sleep de schuifregelaar naar rechts om geluiden met een hoge frequentie te versterken, zoals vogelgeluiden. Sleep de schuifregelaar naar links om geluiden met een lage frequentie te versterken, zoals lage stemmen.
    • Beide oren afzonderlijk aanpassen: Als je verschillende geluids- en frequentie-instellingen wilt toepassen op je linker- en rechteroor, tik je op Beide oren afzonderlijk aanpassen. Voor Bluetooth-koptelefoons geldt deze instelling alleen voor telefoonmedia, niet voor de microfoon van de telefoon.

Belangrijk: Bij sommige Bluetooth-koptelefoons kan het geluid vertraagd worden of van lagere kwaliteit zijn. Gebruik een andere koptelefoon of een bedrade koptelefoon voor een betere geluidskwaliteit.

De gespreksmodus gebruiken op je Pixel-telefoon

Op de Pixel 3 en hoger kun je de gespreksmodus gebruiken om de stem van je gesprekspartner te versterken en andere geluiden te blokkeren. Deze modus is vooral handig als je een gesprek voert in een rumoerige omgeving en je je alleen op de stem van de spreker wilt focussen.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Geluidsversterker.
  3. Tik op Geluidsversterker openen en dan Microfoon van telefoonen dan Gespreksmodus.
  4. Richt de camera van je telefoon op je gesprekspartner.
  5. Tik op Geluiden aanpassen.
    • Als je wilt wijzigen hoeveel ruis je blokkeert, zet je Ruisonderdrukking aan en gebruik je de schuifregelaar.
    • Als je zachte geluiden wilt versterken, zet je Boost aan en gebruik je de schuifregelaar Zachte geluiden versterken.
    • Wil je de frequentie wijzigen, zet dan Boost aan en gebruik de schuifregelaars om hoge of lage frequenties te boosten.

Tips:

• Gebruik een bedrade koptelefoon met ruisonderdrukking voor de beste audioresultaten.
  • Zet voor duidelijkere spraak de schuifregelaar bij Ruisonderdrukking op meer dan 90%.
  • Tik op Camera omdraaien en vraag je gesprekspartner de telefoon vast te houden.
  • Swipe het meldingenpaneel omlaag en tik op Pauzeren Pause om de versterking te onderbreken.

Meer informatie over hoe je de gespreksmodus gebruikt

Media versterken op je apparaat

Je kunt Geluidsversterker gebruiken om video en audio op je apparaat af te spelen. Je kunt ook het geluid aanpassen van muziek of video's die je op je apparaat afspeelt. Deze optie is beschikbaar voor Pixel-telefoons met Android 10. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt en updatet

Tip: Je kunt Geluidsversterker ook gebruiken als externe microfoon. Leg je telefoon in de buurt van een tv of speaker en gebruik daarna je bluetooth-koptelefoon. Je hoort audio via je hoofdtelefoon, terwijl het geluid voor anderen op een prettig volume blijft.

Hulp vragen

Neem contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking voor meer hulp bij toegankelijkheid in Android.