Lettergrootte en weergavegrootte

U kunt de lettergrootte en weergavegrootte wijzigen zodat uw scherm beter te lezen is.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Lettergrootte wijzigen

Ga als volgt te werk om de lettergrootte groter of kleiner te maken:

1. Open de app Instellingen van uw apparaat Instellingen-app
  2. Tik op Toegankelijkheid en vervolgens op Lettergrootte.
  3. Gebruik de schuifregelaar om de lettergrootte te kiezen.

De instelling voor de lettergrootte is niet van toepassing op de Google Chrome-app. Deze app heeft een eigen optie voor het schalen van tekst.

Weergavegrootte wijzigen

Ga als volgt te werk om items op het scherm groter of kleiner te maken:

1. Open de app Instellingen van uw apparaat Instellingen-app
  2. Tik op Toegankelijkheid en vervolgens op Weergavegrootte.
  3. Gebruik de schuifregelaar om de weergavegrootte te kiezen.

De positie van bepaalde apps op uw startscherm kan hierdoor veranderen.