Vergroting

U kunt zoomen of vergrotingsgebaren gebruiken om het scherm van uw Android-apparaat beter te bekijken.

Stap 1: Vergroting inschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Open Toegankelijkheid en vervolgens Vergroting.
  3. Kies Vergroten door 3 keer te tikken of Vergroten met knop.
    • Als u deze opties niet ziet, gebruikt u misschien een verouderde versie van Android. Schakel Vergroting in en volg de onderstaande stappen om te vergroten door drie keer te tikken.

Stap 2: Vergroting gebruiken

Vergroten door drie keer te tikken

Inzoomen en alles groter maken

1. Tik drie keer ergens op het scherm, behalve op het toetsenbord of in de navigatiebalk.
  2. Nu kunt u schuiven of het zoomniveau aanpassen:
    • Sleep twee of meer vingers over het scherm om te schuiven.
    • Knijp twee of meer vingers samen of spreid ze om het zoomniveau aan te passen.
  3. Tik drie keer op het scherm om uit te zoomen.

Het scherm tijdelijk vergroten

1. Tik drie keer ergens op het scherm en houd vast. Dit werkt niet op het toetsenbord of in de navigatiebalk.
  2. Als u het vergrote gedeelte wilt verplaatsen, sleept u uw vinger over het scherm.
  3. Til uw vinger op om het vergroten te stoppen.

Vergroten met de knop Toegankelijkheid

Nadat u in stap 1 hierboven 'Vergroten met knop' heeft gekozen, wordt de knop Toegankelijkheid in de navigatiebalk weergegeven: Toegankelijkheid

Opmerking: Als er geen knop Toegankelijkheid op uw scherm wordt weergegeven, bekijkt u meer informatie over hoe u de knop Toegankelijkheid kunt vinden. Als u meerdere toegankelijkheidstools heeft ingeschakeld die de knop Toegankelijkheid gebruiken, tikt u op de knop en houdt u deze vast om te schakelen tussen de tools.

Inzoomen en alles groter maken

1. Tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid.
  2. Tik ergens op het scherm, behalve op het toetsenbord of in de navigatiebalk.
  3. Nu kunt u schuiven of het zoomniveau aanpassen:
    • Sleep twee of meer vingers over het scherm om te schuiven.
    • Knijp twee of meer vingers samen of spreid ze om het zoomniveau aan te passen.
  4. Tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid om uit te zoomen.

Het scherm tijdelijk vergroten

1. Tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid.
  2. Tik ergens op het scherm en houd vast. Dit werkt niet op het toetsenbord of in de navigatiebalk.
  3. Als u het vergrote gedeelte wilt verplaatsen, sleept u uw vinger over het scherm.
  4. Til uw vinger op om het vergroten te stoppen.

Opmerkingen

• Nadat u de vergroting heeft ingeschakeld, duurt het iets langer voordat uw apparaat reageert op een tik. Door deze korte vertraging kan uw apparaat detecteren of uw tik de eerste is van een reeks van drie tikken.
  • Als u een app opent of sluit wanneer u bent ingezoomd, zoomt u automatisch uit. Tik drie keer om weer in te zoomen.