'Donker thema' of 'Kleurinversie' aanzetten

Sommige van deze stappen werken alleen in Android 11.0 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie checkt.

Je kunt je scherm wijzigen naar een donkere achtergrond met een donker thema of kleurinversie.

• 'Donker thema' is van toepassing op de gebruikersinterface van het Android-systeem en op ondersteunde apps. Kleuren in media, zoals video's, worden niet veranderd.
  • Kleurinversie is van toepassing op alles op je apparaat, inclusief media. Zwarte tekst op een wit scherm wordt bijvoorbeeld gewijzigd in witte tekst op een zwart scherm. Er kunnen problemen zijn met de kleurkwaliteit of leesbaarheid.

Donker thema aanzetten

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Selecteer Toegankelijkheid.
  3. Zet bij Kleur en beweging de optie Donker thema aan.

Kleurinversie aanzetten

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Selecteer Toegankelijkheid.
  3. Selecteer onder Kleur en beweging de optie Kleurinversie.
  4. Zet Kleurinversie gebruiken aan.

Tip: Je kunt een snelkoppeling voor Kleurinversie maken. Meer informatie over snelkoppelingen voor toegankelijkheid

'Donker thema' en 'Kleurinversie' samen gebruiken

• Android 10 of hoger: Als je een app opent die geen donker thema ondersteunt, zet je behalve Donker thema ook Kleurinversie aan.

Meer hulp

Heb je meer hulp nodig met de weergave-instellingen, neem dan contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.