Hitta tillgänglighetstjänster i snabbinställningarna

Lägg enkelt till dina tillgänglighetstjänster du gillar genom att svepa nedåt från skärmens överkant i snabbinställningarna.

Du kan lägga till följande:

• Färgkorrigering: enheten kompenserar för färgblindhet.
  • Inverterade färger: ändrar skärmens färg.
  • Extradimmat: dämpar skärmen så att det blir behagligare att läsa.
  • Enhandsläge: navigera enklare på telefonen med en hand.
  • Transkribering: registrerar tal och ljud så att du kan läsa dem som text på skärmen.
  • Ljudförstärkare: förstärker ljud i bullriga miljöer.
  • Ljudaviseringar: kontrollerar om det finns ljud i din omgivning, till exempel när ett röklarm piper eller någon ringer på dörren.
  • Live Caption: automatisk textning på enheten från media som videor, poddar, telefonsamtal och ljudmeddelanden.

Öppna Snabbinställningar

1. De översta inställningarna visas när du sveper nedåt från skärmens överkant.
  2. Om du sveper nedåt en gång till visas samtliga snabbinställningar.

Aktivera eller inaktivera inställningar

• Du aktiverar eller inaktiverar en inställning genom att trycka på den. Nedtonade inställningar är inaktiverade.
  • Om du vill se fler alternativ för en inställning trycker du länge på den.

Lägga till, ta bort eller flytta en inställning

1. Svep nedåt två gånger från skärmens överkant.
  2. Tryck på Redigera Redigera längst ned till vänster.
  3. Tryck länge på inställningen.
  4. Dra widgeten till den plats där du vill ha den.
    • Lägg till en inställning genom att dra den uppåt från Lägg till rutor genom att trycka och dra.
    • Ta bort en inställning genom att dra den nedåt till Ta bort genom att dra hit.
Tips! Vissa appar kan fråga om du vill lägga till ikonen som en ruta i menyn Snabbinställningar. Du kan ta bort eller lägga till dessa igen när som helst.