Finn tilgjengelighetstjenester i hurtiginnstillingene

Du kan legge til tilgjengelighetstjenestene du bruker mest, i hurtiginnstillingene, slik at du kan finne dem ved å sveipe ned fra toppen av skjermen.

Du kan legge til

• fargekorrigering – gjør at enheten kan kompensere for fargeblindhet
  • fargeinvertering – endrer fargene på skjermen
  • ekstra dimmet – demper skjermen slik at den blir mer behagelig å lese
  • enhåndsmodus – naviger enkelt på telefonen med én hånd
  • transkribering – tar opp tale og lyd, slik at du kan lese dem som tekst på skjermen
  • lydforsterker – forsterker lyden i omgivelser med mye støy
  • lydvarsler – lytter etter lyder i omgivelsene, for eksempel røykvarslere eller ringeklokker
  • direkteteksting – tekster automatisk tale på enheten fra medier som videoer, podcaster, telefonsamtaler og lydmeldinger

Åpne Hurtiginnstillinger

1. For å se de første innstillingene, sveip ned fra toppen av skjermen.
  2. For å se alle hurtiginnstillingene, sveip ned igjen.

Slå innstillinger på eller av

• For å slå en innstilling på eller av, trykk på den. Nedtonede innstillinger er av.
  • For å se flere alternativer for en innstilling, trykk og hold på den.

Legg til, fjern eller flytt en innstilling

1. Sveip ned to ganger fra toppen av skjermen.
  2. Trykk på Rediger Endre nederst til venstre.
  3. Trykk og hold på innstillingen.
  4. Dra innstillingen dit du vil ha den.
    • For å legge til en innstilling, dra den opp fra «Hold og dra for å legge til brikker».
    • For å fjerne en innstilling, dra den ned til «Dra hit for å fjerne».
Tips: Noen apper spør kanskje om du vil legge til ikonet som en brikke på Hurtiginnstillinger-menyen. Du kan fjerne ikoner eller legge dem til på nytt når som helst.