Aktivera nya Sites för användare

Som administratör kan du aktivera eller inaktivera nya Sites för personer i din organisation. Vi rekommenderar att du aktiverar nya Sites för organisationen på grund av den kommande övergången från klassiska Sites till nya Sites.

Innan du börjar

Kontrollera att Sites och Google Drive har aktiverats för de användare som du vill använda Sites. Anvisningar finns i Visa vilka appar som är aktiverade för en användare, grupp eller organisationsenhet. Vid behov aktiverar du Sites för användare och aktiverar Drive för användare.

Styra vem som använder nya Sites i organisationen

Innan du börjar: Gör så här om tjänsten ska aktiveras eller inaktiveras enbart för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om du vill ställa in olika åtkomst per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om du vill ställa in olika åtkomst för grupper av användare på olika avdelningar, eller inom en avdelning).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avApparföljt avGoogle Workspaceföljt avSites.
  3. Klicka på Nya Sites.
  4. Klicka på Skapa och redigera webbplats.
    Som standard är alternativen Användare kan redigera webbplatser och Tillåt användarna att skapa nya webbplatser aktiverade.
  5. Kontrollera att dessa inställningar är aktiverade för de organisationsenheter du vill att de ska aktiveras för.
  6. (Valfritt) Inaktivera de här inställningarna för organisationsenheter som du inte vill skapa eller redigera i Sites och klicka på Spara.
Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Nästa steg

Om du förbereder överflyttningen från klassiska Sites ska du inaktivera möjligheten att skapa webbplatser i klassiska Sites. Följ stegen i Inaktivera möjligheten att skapa webbplatser i klassiska Sites.