De nieuwe versie van Sites inschakelen voor gebruikers

Als beheerder kunt u de nieuwe versie van Sites in- of uitschakelen voor mensen in uw organisatie. We raden u aan de nieuwe versie van Sites aan te zetten voor uw organisatie, omdat de klassieke versie van Sites binnenkort wordt overgezet naar de nieuwe versie van Sites.

Voordat u begint

Zorg dat Sites en Google Drive aanstaan voor de gebruikers die u Sites wilt laten gebruiken. Ga voor instructies naar Bekijken welke apps aanstaan voor een gebruiker, groep of organisatie-eenheid. Zet Sites aan voor gebruikers en zet Drive aan voor gebruikers indien nodig.

Bepalen wie in uw organisatie de nieuwe versie van Sites kan gebruiken

Voordat u begint: als u de service wilt in- of uitschakelen voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang te beheren per afdeling) of in een toegangsgroep (om de toegang te beheren voor gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenSites.
  3. Klik op Nieuwe versie van Sites.
  4. Klik op Sites maken en bewerken.
    Standaard zijn Gebruikers mogen sites bewerken en Gebruikers toestaan nieuwe sites te maken ingeschakeld.
  5. Zorg dat deze instellingen aanstaan voor de juiste organisatie-eenheden.
  6. (Optioneel) Zet de instellingen uit voor de organisatie-eenheden die mensen bevatten die geen sites mogen maken of bewerken. Klik vervolgens op Opslaan.
Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Volgende stappen

Als u zich voorbereidt op de transitie van de klassieke naar de nieuwe versie van Sites en u het maken en bewerken van sites in de nieuwe versie van Sites heeft ingeschakeld, schakelt u het maken van sites in de klassieke versie van Sites uit. Volg de stappen onder Sites maken in de klassieke versie van Sites uitschakelen.