Ändra en användares e-postadress

Som G Suite-administratör kan du ändra en användares e-postadress i Googles administratörskonsol. Användaren måste sedan logga in på sitt Google-konto med den nya e-postadressen.

Alternativ 1: Ändra den första delen av adressen (användare@)

Exempel: marianna@example.com vill nu ha adressen maja@example.com.

Användaren kommer att ...

• Börja ta emot e-post på den nya adressen
  • Logga in på sitt konto med den nya adressen (det gamla inloggningsnamnet fungerar inte)
  • Fortsätta att ta emot e-post på sin gamla adress, som blir ett e-postalias
  • Fortsätta att få åtkomst till e-post, filer och data som är kopplade till den gamla adressen

Viktigt! Om du vill ge en användare en ytterligare adress läser du istället de här alternativen.

Gör så här:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs mer om hur du hittar ett användarkonto.
  4. Håll muspekaren över den användare som du vill byta namn på och klicka på Byt namn på användare.

Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida.

5. Ändra följande uppgifter:
    • Primär e-postadress – den första delen av e-postadressen och namnet som de loggar in med.
  6. Klicka på Byt namn.

Alternativ 2: Ändra domännamnet (@dittföretag)

Exempel: Du har lagt till en domän för ett nytt företag i ditt konto och vill flytta en användares primära adress till detta företag.

Användaren kommer att ...

• Börja ta emot e-post på den nya adressen
  • Logga in på sitt konto med den nya adressen (det gamla inloggningsnamnet fungerar inte)
  • Fortsätta att ta emot e-post på sin gamla adress, som blir ett e-postalias
  • Fortsätta att få åtkomst till e-post, filer och data som är kopplade till den gamla adressen

Viktigt! Om du vill ge alla användarna en adress på den nya domänen läser du om dessa alternativ istället.

Gör så här:

Innan du börjar: Lägg till en domän som du äger på ditt G Suite-konto.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs mer om hur du hittar ett användarkonto.
  4. Håll muspekaren över den användare som du vill byta namn på och klicka på Byt namn på användare.

Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida.

5. Välj den domän du vill flytta användaren till:
    • E-postdomän – klicka på nedåtpilen "" bredvid @ och välj den andra domänen.

Obs! Endast den primära domänen eller eventuella ytterligare (sekundära) domäner som du har lagt till i G Suite är tillgängliga för e-postadressen. Du kan inte använda en annan domän, till exempel gmail.com.

6. Klicka på Byt namn.

Obs! Om det nya kontots primära e-postadress matchar ett befintligt Google-konto kanske du uppmanas att lösa konflikten innan du kan byta namn på användaren. Läs mer om konfliktkonton.

När du har ändrat en e-postadress ...

• Användaren måste nu logga in på sitt Google-konto med den nya adressen.
  • Användaren fortsätter att ta emot e-post som skickas till den gamla adressen (den blir ett e-postalias).

Obs! Om en användare når maximalt antal tillåtna alias (30) kan du inte byta namn på den. Om du vill byta namn på användaren måste du ta bort ett e-postalias.

Relaterade ämnen