Overzicht: Verbeterde desktopbeveiliging voor Windows

Als beheerder kunt u persoonlijke Microsoft Windows-apparaten en Windows-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf instellen om Single sign-on-toegangsbeveiliging (SSO) van Google te gebruiken, Windows-instellingen te pushen en apparaatgegevens op afstand te wissen. Verbeterde desktopbeveiliging voor Windows heeft 2 functies die elkaar aanvullen en die samen of individueel instelbaar zijn:

Inhoudsopgave

Vereisten

Licentie

• GCPW (zelfstandig): Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business, Cloud Identity Free en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken
  • Windows-apparaatbeheer (zelfstandig of met GCPW): Deze functies worden ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Systeem

• Windows 10 of 11 (Pro, Pro for Workstations, Enterprise of Education)
  • Voor GCPW: Chrome-browser 81 of hoger

Google-referentieprovider voor Windows (Google Credential Provider for Windows, GCPW)

U kunt gebruikers toestaan in te loggen op een Windows 10-apparaat met het Google-account dat ze van uw organisatie hebben gekregen. U kunt GCPW zo instellen dat het Google-account van gebruikers wordt gesynchroniseerd met hun Active Directory- of lokale Windows-profiel. GCPW biedt daarnaast de volgende voordelen:

• Aanvullende beveiliging: Gebruikers krijgen alle beveiligingsvoordelen van hun Google-account op hun Windows 10-apparaat. Zo krijgen ze functies om ze te beschermen tegen hacking, zoals verificatie in 2 stappen en inlogchallenges.
  • SSO voor gebruikerstoegang: Gebruikers hebben toegang tot Google Workspace-services en SSO-apps in de Chrome-browser zonder dat ze hun Google-inloggegevens opnieuw hoeven in te voeren.
  • Wachtwoordsynchronisatie: Houd het Google-wachtwoord van gebruikers gesynchroniseerd met hun Windows-wachtwoord in de Beheerdersconsole of met G Suite Password Sync.
  • Automatische inschrijving voor Windows-apparaatbeheer: Als u GCPW en Windows-apparaatbeheer gebruikt, worden apparaten automatisch ingeschreven voor Windows-apparaatbeheer als de gebruiker inlogt en GCPW activeert.

Opmerking: Hoewel u kunt toestaan dat meerdere accounts inloggen via GCPW, kan er slechts één gebruiker per apparaat worden ingeschreven bij Windows-apparaatbeheer, vanwege een Microsoft-beperking in Windows 10 en 11. Als meerdere gebruikers op hetzelfde apparaat inloggen via GCPW, wordt de 1e gebruiker ingeschreven bij Windows-apparaatbeheer. De instellingen op apparaatniveau van die gebruiker (zoals Windows-updates, beheerdersrechten en Bitlocker-versleuteling) worden toegepast op alle gebruikers van het apparaat.

• Beheerdersacties uitvoeren:

Als u GCPW wilt gebruiken, moet u het op elk Windows-apparaat installeren. Meer informatie over GCPW instellen en installeren.

Windows-apparaatbeheer

Deze functies worden ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Met Windows-apparaatbeheer kunt u ingeschreven apparaten configureren en beheren via de Beheerdersconsole. Er kan slechts één gebruiker per apparaat worden ingeschreven bij Windows-apparaatbeheer, vanwege een Microsoft-beperking in Windows 10 en 11.

Instellingenbeheer Apparaatbeheer

Meer informatie over Windows-apparaatbeheer instellen.

GCPW en Windows-apparaatbeheer instellen

U kunt GCPW en Windows-apparaatbeheer samen instellen of alleen het programma instellen dat u wilt gebruiken.

Opmerking: We raden u aan apparaten die eigendom zijn van het bedrijf ook toe te voegen aan de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

Beide programma's instellen (aanbevolen)

Als u Windows-apparaatbeheer inschakelt en GCPW installeert op een apparaat, wordt het apparaat automatisch ingeschreven voor Windows-apparaatbeheer.

Zie GCPW en Windows-apparaatbeheer samen instellen voor instructies.

Alleen GCPW instellen

Gebruik deze installatie als u een EMM van derden gebruikt om apparaten te beheren en alleen wilt dat gebruikers kunnen inloggen met hun Google-account.

1. De installatie van GCPW voorbereiden
  2. (Optioneel) Koppel Google-accounts aan bestaande Windows-profielen.
  3. Installeer GCPW.
  4. (Optioneel) Stel automatische foutrapporten in voor GCPW.
  5. Deel trainingsbronnen voor GCPW met uw gebruikers.
Alleen Windows-apparaatbeheer instellen

Gebruik deze instelling als gebruikers inloggen via AD en u Windows-apparaten alleen wilt beheren.

1. Pas Windows-instellingen toe.
  2. Schakel Windows-apparaatbeheer in.
  3. Apparaten inschrijven

Meer bronnen voor beheerders

Help voor GCPW-gebruikers

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.