Översikt: Förbättrad skrivbordssäkerhet för Windows

Som administratör kan du konfigurera företagsägda och personliga Microsoft Windows-enheter för användning av Googles åtkomstsäkerhet via enkel inloggning (SSO), överföring av Windows-inställningar och fjärrensning av enhetsdata. Förbättrad skrivbordssäkerhet för Windows har två kompletterande funktioner som kan konfigureras tillsammans eller individuellt.

Innehåll

Krav

Licens

• GCPW (fristående) — Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Starter, Business Standard och Business Plus Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business Cloud Identity-gratisversion och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor
  • Windows-enhetshantering (fristående eller med GCPW) – Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor

System

• Windows 10 eller 11 (Pro, Pro for Workstations, Enterprise eller Education)
  • För GCPW: Chrome-webbläsaren 81 eller senare

GCPW (Googles autentiseringsprovider för Windows)

Du kan låta användarna logga in på en Windows 10-enhet med det Google-konto som din organisation tillhandahåller. Du kan konfigurera GCPW så att en användares Google-konto synkroniseras med Active Directory eller lokala Windows-profiler. GCPW ger också följande fördelar:

• Ytterligare säkerhet – användarna får alla säkerhetsfördelar med Google-kontot på sina Windows 10-enheter. Detta omfattar funktioner som motverkar kapning, exempelvis tvåstegsverifiering (2SV) och inloggningsfrågor.
  • SSO-upplevelse – användarna kan få åtkomst till Google Workspace-tjänster och SSO-appar i Chrome utan att behöva ange sina användaruppgifter för Google igen.
  • Lösenordssynkronisering – behåll användarnas Google-lösenord synkroniserade med Windows-lösenorden på administratörskonsolen eller med G Suites lösenordssynkronisering.
  • Automatisk registrering i Windows-enhetshantering – om du använder GCPW och Windows-enhetshantering registreras enheter automatiskt i Windows-enhetshantering när användaren loggar in och aktiverar GCPW.

Obs! Enbart en användare kan registrera sig för Windows-enhetshantering per enhet, trots att du kan tillåta flera konton att logga in via GCPW på grund av en Microsoft-begränsning i Windows 10 och 11. När många användare loggar in via GCPW på samma enhet registreras den första användaren i Windows-enhetshantering. Användarens inställningar på enhetsnivå (som Windows-uppdateringar, administratörsbehörigheter och BitLocker-kryptering) gäller för alla användare på enheten.

• Utför administratörsåtgärder:

Om du vill använda GCPW måste du installera det på varje Windows-enhet. Läs mer om hur du konfigurerar och installerar GCPW.

Hantering av Windows-enhet

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor

Med hantering av Windows-enheter kan du konfigurera och hantera registrerade enheter från administratörskonsolen. Enbart en användare kan registrera sig för Windows-enhetshantering per enhet på grund av en Microsoft-begränsning i Windows 10 och 11.

Ställa in hantering Enhetshantering

Läs mer om hur du konfigurerar Windows-enhetshantering.

Konfigurera hantering av GCPW och Windows-enheter

Du kan konfigurera GCPW och Windows-enhetshantering tillsammans eller enbart den du vill använda.

Obs! För företagsägda enheter rekommenderar vi att du även lägger till dem i företagsregistret.

Konfigurera båda (rekommenderas)

När du aktiverar Windows-enhetshantering och installerar GCPW på en enhet registreras enheten automatiskt i Windows-enhetshantering.

Anvisningar finns i Konfigurera GCPW- och Windows-enhetshantering tillsammans.

Konfigurera endast GCPW

Använd den här konfigurationen när du har en extern EMM för att hantera enheter och bara vill ha Googles inloggningsupplevelse.

1. Förbered en installation av GCPW
  2. (Valfritt) Koppla Google-konton till befintliga Windows-profiler
  3. Installera GCPW
  4. (Valfritt) Ställ in automatisk felrapportering för GCPW
  5. Dela utbildningsresurser för GCPW med dina användare
Konfigurera endast Windows-enhetshantering

Använd den här konfigurationen när du använder AD-inloggning och bara vill hantera Windows-enheter.

1. Tillämpa Windows-inställningar
  2. Aktivera Windows-enhetshantering
  3. Registrera enheter

Fler resurser för administratörer

Hjälp för GCPW-användare

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.