Ställ in organisationsomfattande policyer för användning av grupper

Använda delningsinställningar i Groups for Business

Kräver att du aktiverar Groups for Business.

Som administratör i Grupper kan du ställa in organisationsomfattande alternativ som styr vem som kan få åtkomst till, skapa och delta i grupper i användarnas Google Grupper-app. Till exempel kanske du beslutar att enbart administratörer kan skapa grupper, medan användare kan visa meddelanden och göra inlägg. Eller också låter du användare eller externa kunder skapa och hantera grupper.

Oavsett vilket alternativ du väljer här visas gruppadresser fortfarande som förslag när du skriver adresser i Gmail eller kalenderinbjudningar.

Detta kan administratörer styra

Dessa alternativ anger organisationsomfattande standardvärden och tillgängliga alternativ för gruppägare på groups.google.com. Baserat på alternativ som du väljer här kan ägarna även göra inställningar på gruppnivå.

Administratörer är gruppägare: Oavsett vilka inställningar du väljer här så har du som administratör i Grupper äganderätt för alla grupper i organisationen, även sådana som du inte har skapat. Du kan göra allt med en grupp som en gruppägare kan göra.

Länkarna tar dig till detaljerad information nedan om vilken inställning som ska användas.

Organisationsomfattande policy Alternativ Standard
Få åtkomst till grupper utanför organisationen

Åtkomst till grupper är möjlig för:

• Enbart interna användare i organisationen (privat)
  • Alla på webben (offentligt)
Privat
Skapa grupper

Grupper kan skapas av:

• Enbart administratörer
  • Interna användare i organisationen
  • Alla på webben (offentligt)*
Alla inom organisationen kan skapa grupper
Externa medlemmar

Gruppägare:

• Kan tillåta externa medlemmar
  • Kan inte tillåta externa medlemmar
Avmarkerad (tillåts ej)
Inkommande e-post från användare utanför organisationen

Gruppägare:

• Kan tillåta e-post från externa användare
  • Kan inte tillåta e-post från externa användare
Avmarkerad (tillåts ej)
Standard för behörighet att visa konversationer
(standardbehörighet som gruppägare kan ändra för en grupp)

Som standard kan gruppkonversationer visas av:

• Endast gruppägare (omfattar administratörer)
  • Ägare och ansvariga
  • Alla gruppmedlemmar
  • Alla interna användare i organisationen
  • Alla på webben (offentligt)*
Alla organisationens användare

Dölja grupper från icke-medlemmar

Gruppägare:

• Kan dölja sina grupper från katalogen Grupper
  • Kan inte dölja sina grupper – alla grupper är synliga för interna användare eller även offentligt (beroende på din inställning för vem som kan få åtkomst till grupper ovan)
Båda alternativen är avmarkerade (ägare kan inte dölja grupper)

* Offentliga inställningar är bara tillgängliga om du tillåter offentlig åtkomst till grupper i den första inställningen som anges ovan.

Steg 1: Öppna delningsalternativ

Öppna först delningsalternativen.

Använda administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGroups for Business.
  3. Klicka på Delningsinställningar.
  4. Fortsätt nedan för att tillämpa inställningar.

Steg 2: Tillämpa inställningarna

Välj sedan inställningar. Nedan finns hjälp med vanliga scenarier.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Åtkomst till grupper utanför organisationen

Alternativen för kontroll av extern åtkomst till grupperna är:

• Offentligt på internet: Alla inom eller utanför din organisation kan se listan över grupper i din Google Grupper-katalog. Beroende på gruppinställningarna kan personer
    • visa informationssidan för gruppen, inklusive konversationshistoriken (arkiv)
    • hantera prenumerationerna på gruppen
    • lägga upp meddelanden till gruppen.
  • Privat – det är enbart personer i organisationen som kan få åtkomst till organisationens grupper i Google Grupper. Om externa medlemmar tillåts kan de bara få åtkomst till grupper via e-post.
Skapa grupper
Alternativ Beskrivning
Endast organisationens administratörer kan skapa grupper Alla administratörer i organisationen som kan skapa grupper.
Alla inom organisationen kan skapa grupper Användare i organisationen kan skapa grupper.
Alla på internet kan skapa grupper Användare i din organisation och alla på webben kan skapa grupper. Den här inställningen är tillgänglig om alternativet för organisationsomfattande gruppåtkomst är inställt på offentlig.
Kan externa användare delta i grupper?

Alternativen för att tillåta att externa användare interagerar med grupperna är:

• Gruppägare kan tillåta externa medlemmar – gruppägare kan lägga till medlemmar utanför organisationen i sina grupper och tillåta dem att gå med i grupperna.
  • Gruppägare kan tillåta inkommande e-post som skapats utanför organisationen – gruppägare kan tillåta att personer utanför organisationen skickar e-post till sina grupper.

Om du väljer dessa alternativ ställs de inte in som standard. Det betyder inte heller att ägare måste ge dessa behörigheter. Om du lämnar alternativen omarkerade kan gruppägarna inte tillåta externa gruppmedlemmar eller e-postmeddelanden.

Om du markerar de här alternativen:

• Det påverkar vilka konfigurationer som är tillgängliga för gruppägare på groups.google.com.
  • Standardinställningarna på gruppnivå ändras inte, och det innebär inte att ägare måste bevilja dessa behörigheter.

Om du lämnar båda alternativen avmarkerade:

• Gruppägare kan inte tillåta externa gruppmedlemmar eller e-postmeddelanden.
  • Det förhindrar inte att administratörer tillåter externa medlemmar eller meddelanden för specifika grupper på administratörskonsolen eller via Groups Settings API.

Om du ändrar dessa inställningar påverkas inte befintliga externa gruppmedlemmar eller meddelanden.

Standardinställning för behörighet att visa konversationer

Du kan ställa in standardinställningarna för vem som kan visa konversationer i organisationens grupper. Andra standardinställningar hämtas från denna inställning, exempelvis Vem kan göra inlägg och Vem kan visa medlemmar. Gruppägare och ansvariga kan ändra standardinställningen för varje enskild grupp.

Denna inställning är inte tillgänglig för grupper som har skapats i administratörskonsolen eller Google Cloud Console.

Alternativ Vem kan se konversationer
Endast ägare Endast personer med ägarrollen
Ägare och ansvariga Endast personer med rollen som ägare eller ansvarig
Alla gruppmedlemmar Alla med medlemsrollen

(Om du ställer in organisationens åtkomstinställning för grupper på privat kan externa gruppmedlemmar, om det är tillåtet, enbart visa konversationer via e-post.)

Alla organisationens användare Alla i organisationen, oavsett om de är gruppmedlemmar
Alla på internet Alla, inklusive personer utanför organisationen

Om du ställer in organisationens åtkomstinställning för grupper på privat:

• Det här alternativet inaktiveras automatiskt
  • Det här alternativet (om det har valts) ändras till Alla organisationsanvändare
Dölja grupper från icke-medlemmar

Organisationens grupper är tillgängliga i användarnas Google Grupper-katalog som kan öppnas genom användarnas appstartare och på grupper.google.com. Du kan bestämma om gruppägare kan dölja en grupp från organisationens gruppkatalog. Om du låter ägare dölja sina grupper kan du även välja om nya grupper döljs som standard.

Ingen, inte heller administratörer, gruppägare, medlemmar och icke-medlemmar, kan se en dold grupp i Alla grupper. Men:

• Gruppägare och medlemmar kan alltid se sina grupper i Mina grupper.
  • Gruppadministratörer kan se alla organisationens grupper i Grupper i administratörskonsolen.
Gruppägare kan dölja grupper från katalogen
  • Markerad – gruppägare kan välja att enbart låta medlemmar visa en grupp i Mina grupper. Om du väljer det här alternativet aktiveras även alternativet Dölj nyskapade grupper från katalogen.
  • Avmarkerad – alla interna användare kan se alla organisationens grupper i Alla grupper. Om du tillåter offentlig åtkomst till grupper kan alla på internet också se dina grupper i Alla grupper.
Dölj nyskapade grupper från katalogen

Endast tillgängligt om du markerar inställningen ovan

• Markerad – det är enbart medlemmar som ser nya grupper de tillhör i Mina grupper. Gruppägare kan dock välja att visa en grupp för medlemmar och icke-medlemmar i Alla grupper. Personer som inte är medlemmar omfattar alla interna användare. Om du ger grupper offentlig åtkomst kan även alla på internet se grupper.
  • Avmarkerad – alla interna användare kan se nya grupper i Alla grupper. Om du ger grupper offentlig åtkomst ser även alla på internet nya grupper i Alla grupper. Gruppägare kan dock välja att enbart låta medlemmar se sina nya grupper i Mina grupper.

Inställningar för vanliga scenarier

Så här kombinerar du inställningarna för följande scenarier.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Håll organisationens grupper helt privata

Använd dessa inställningar för maximal integritet för dina grupper:

Inställning Alternativ
Åtkomst till grupper utanför organisationen Privat
Gruppägare kan tillåta externa medlemmar Omarkerad
Gruppägare kan tillåta inkommande e-post från användare utanför organisationen Omarkerad
Gruppägare kan dölja grupper från katalogen
Dölj nyskapade grupper från katalogen
Tillåt externa medlemmar eller e-postmeddelanden i privata grupper

Använd den här tabellen för att se vad som händer om du ställer in organisationsomfattande gruppåtkomst på privat och väljer ett eller båda av dessa externa användaralternativ:

Gruppägare kan tillåta externa medlemmar Gruppägare kan tillåta inkommande e-post från användare utanför organisationen Resultat
Både organisationsanvändare och externa användare kan bli gruppmedlemmar och publicera meddelanden i gruppen. Externa medlemmar kan bara göra inlägg via e-post.
  Både organisationsanvändare och externa användare kan bli gruppmedlemmar, men enbart organisationsmedlemmar kan publicera meddelanden i gruppen.

Exempel: En funktionstestgrupp där du vill att externa medlemmar ska ta emot meddelanden från gruppen men enbart ge feedback via specifika kanaler, inte via gruppen

Det är enbart organisationens användare som kan bli gruppmedlemmar, men både organisationer och externa användare kan publicera meddelanden i gruppen. Externa användare kan bara göra inlägg via e-post och kan inte se meddelanden från gruppen.

Exempel: En kundsupportgrupp där du vill att externa användare ska kunna skicka meddelanden men inte visa gruppinnehållet.

Tillåt offentlig åtkomst till dina grupper

Tillåt att personer utanför organisationen får åtkomst till dina grupper.

Obs! Medlemslistan visas inte i kalenderinbjudningar som externa användare skapar, om inte du ändrar det i gruppens inställningar för åtkomstnivå.

Inställning Alternativ
Åtkomst till grupper utanför organisationen Offentligt på internet
Gruppägare kan tillåta externa medlemmar
Gruppägare kan tillåta inkommande e-post från användare utanför organisationen

Ändra inställningarna

En ändring av delningsinställningarna får olika effekt beroende på inställningen.

Åtkomst till grupper

Om du ändrar inställningen Åtkomst till grupper utanför organisationen påverkar ändringen nya och befintliga grupper. Om du ändrar åtkomsten från offentlig till privat och alla befintliga grupper har externa medlemmar gäller följande för dessa medlemmar:

• De kan inte längre få åtkomst till sina grupper i Google Grupper, oavsett gruppinställningar.
  • De kan fortfarande skicka e-post till och ta emot e-post från sina grupper, beroende på gruppinställningarna.

Skapa grupper

Om du ändrar alternativet Skapa grupper från alla i organisationen eller alla på webben till att enbart administratörer får skapa grupper:

• Befintliga grupper som har skapats av användare förblir aktiva.
  • Meddelanden kan fortfarande skickas till användardefinierade grupper.

Övriga inställningar

Om du ändrar någon annan inställning påverkar ändringen enbart grupper som skapas i framtiden, inte befintliga grupper.

Relaterade ämnen